Úgy gondolom, hogy a kisfiam nem szereti anyósomat. Vajon mi lehet az oka?
Nem tudom, hogy egy 16 hónapos kisgyereknél el lehet-e dönteni, hogy nem szeret valakit, de ha anyósomat csak meglátja, sírni kezd. Mondjuk azon kívül, h lefényképezi és 5 percig gügyörészik neki, nem sokat foglalkozik vele, inkább beszélget a férjemmel vagy éppen aki ott van. Ezt egyébként már elengedtem és elfogadtam olyannak, amilyen. Viszont a pici folyton ellenkezik. Nem érezheti rajtam, hogy nem kedvelném vagy vmi hasonló, mert jó a viszonyunk.
Mit gondoltok?
Az írásodból lejön, hogy nem bírod az anyóst. És igenis, érzi rajtad.
Egyébként a babák szoktak sírni a nem mindennapi dolgoktól\ismerősöktől, nem ez az utolsó eset... majd lesz időszak amikor a szakállasoktól fél, a maszktól, a kiskutyától, tök mindegy.
Anyós nem mindennapos személy neki, sír mert új, sír mert te sem bírod.
Vannak ilyen időszakok, majd kinövi.
Plusz neked van bajod anyóssal, stresszelsz, befeszülsz, a gyerek meg átveszi.
Ez nekem új! Nő nem kedvel nőt! Meny anyós! Itt volt szavazás. A nők azt állították, hogy ilyen szinte nincs!
Akkor most mi van?
Szerintem te nem szereted anyóst :D
Ne hangold ellene.
Lehet olyan a kisugárzása anyósodnak. Érzi a gyerek, hogy feszült az anyósod. Hisz nem is nagyon foglalkozik vele, a rezgései nem lehetnek valami jók. A lányom is csak attól ódzkodott, akin érezte, hogy nem úgy nyit felé, nem tiszta szeretetből. Anyósod lehet, hogy nem tudja igazán hogy kell foglalkozni a gyerekekkel. Nincs olyan ösztöne. Esetleg támogasd meg ebben anyósodat, hogy feloldódjon. Legyen több közös programotok. A gyerek is könnyebben megszokja a jelenlétét, és ha te bizalommal nyitsz anyósod felé, akkor ő is és anyósod is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz.
Másfelől van a gyerekeknek ilyen szeparációs szorongós korszakuk, mikor random félnek emberektől is akár. Apukámtól a keresztfia az ajtó mögé bújt meg ilyenek. :D Neki volt apuban valami, ami miatt félt tőle mikor kicsi volt. Apu is befeszült emiatt egy kicsit, és inkább nem közelített a gyerek felé. Ahogy nőtt a gyerek, persze kinőtte ezt, és imádja a keresztszüleit, apukámat is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!