Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a megoldás ha nem akarom...

Mi a megoldás ha nem akarom látni anyósomat de a férjem sem szeretném megbántani?

Figyelt kérdés

Anyósomnak minden héten rengeteg szúrós megjegyzése van, semmi se jó amit csinálok.

Ha van hobbim az se ha nincs az se. Ha tanulok az se de ha tanulok miért nem tanulok akkor már orvosnak. Jó hogy tanulok de szülhetnék helyette gyereket is. Ha mar gyerek akkor legyen 3 (kettőt szeretnék). Minden tizedik mondatában erőltet valamit rám mert ugye ő csak jót akar. És mindent jobban tud hogy mi kell a férjemnek. Ezeket általában akkor mondja amikor a férjem wc n van vagy máshol.

Amikor múltkor kiborultam és sírva mondtam a férjemnek hogy soha többet nem akarok menni hozzájuk mert engem ez lelkileg összetör akkor láttam rajta hogy mélységesen elszomorítja.

Nem akarom megbántani a férjem de én sem szeretnék minden hónapban 10x bőgni anyósom miatt.

Mit csináljak? Mit mondjak?

2020. jún. 24. 13:25
 1/10 anonim válasza:
82%
Mindenképp a férjeddel kéne először leűlni és beszélgetni. Hátha Ő anyósoddal is tudna ezek után erről beszélni, és lehet meg is oldódna a gond. Ha nem is oldódna meg, legalább a férjed tudná mi a helyzet és ha megértő akkor esetleg kevesebbszer mennétek vagy valami hasonló megoldásra jutnátok. Ne félj attól, hogy ezzel megbántod, ha megértő nem fog rajta problémázni.
2020. jún. 24. 13:33
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell ennyit járni hozzájuk. Kéthetente egyszer eleg
2020. jún. 24. 13:34
 3/10 Petneki József válasza:
81%

Állj ki magadért, akkor is, ha ez a konfliktusok felvállalásával jár. Ez a legtisztább, ez a legöszintébb, ez a legkevesebb félreértésre okot adó eljárásmód ebben a helyzetben.

Akármit csinálsz, valaki szomorú lesz a végén: vagy te, vagy a férjed, vagy az anyósod. A "legkisebb rossz" az utóbbi.

Próbálj higgadtan, de határozottan kommunikálni az anyóssal, lehetőleg úgy, hogy a férjed is hallja. Ha épp a mosdóból érkezik vissza, akkor mondd el, hogy miről beszélgettetek, hozd szóba, ne hagyd, hogy ő irányítsa a beszélgetést.

Vértezd fel magad lelki pajzsokkal, tudatosítsd magadban, hogy te a magad ura vagy. Természetesen a kritikákat meg kell hallgatni, el kell gondolkozni rajtuk, és nem szabad makacsul ragaszkodni elhibázott gondolatokhoz, de ha úgy érzed, hogy igazad van, és ezt meg is tudod indokolni érvekkel, akkor hangoztasd ezeket az érveket! Ne érzelemből beszélj, hanem észből. Ha a higgadt, érveket felvonultató válaszodat az anyósod nem fogadja el és megsértődik rajta, az nem a te bűnöd. Remélhetőleg a férjed intelligens ember, és ezt ő is látni fogja.

Emellett pedig az első hozzászóló is jót mond, a férjeddel is el kell beszélgetni, szintén higgadt hangnemben. Nem pedig magadban sírdogálni, mert az a legrosszabb választás. Ha nem vállalod fel ezt a konfliktust, azzal sem a férjednek, sem az anyósodnak, sőt, még magadnak se teszel jót.

2020. jún. 24. 13:54
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Hát én biztos nem mennék oda. Nem érdekelne, hogy a férjem mit akar. Tegye helyre az öregasszonyt, ha azt akarja, hogy elviseljem. Persze fordított esetben menne a sárkányozás ezerrel.
2020. jún. 24. 13:55
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
De miért kell vele minden héten találkozni? A férjed látogassa meg, te pedig maradj otthon.
2020. jún. 24. 14:29
 6/10 anonymousreview60 ***** válasza:
86%

1. A helyzetet tekintsétek át!

"... akkor láttam rajta hogy mélységesen elszomorítja."

Ez nem világos. Mi szomorította el a férjedet? Az hogy nem akarsz menni vagy hogy ennyire tahó az anyja a férjed számára - elvileg - legkedvesebb személlyel szemben?

"Nem akarom megbántani a férjem"

Ezen lépj túl! Te már az anyja miatt megvoltál 100-szor, és felteszem te ezt elmondtad a férjednek, de ő nem állt ki melletted. Vagy azért, mert eddig nem mondtad el (ami bizalmi probléma köztetek) vagy mert nem akart kiállni férfi módjára az Asszonya mellett Anyucival szemben (ez viszont komoly jellemprobléma). Ezt is tanulni kell.

"de én sem szeretnék minden hónapban 10x bőgni anyósom miatt."

Meg kell beszélned ezt a férjeddel, hogy mi elfogadható neked, és mi az amit - esetleg, de nem is biztos, hogy egyáltalán - túlreagálsz. Amikor ebben közös nevezőre jutottatok, akkor meg kell beszélnetek, hogy amikor legközelebb történik valami, akkor ezt hogyan rendezitek le.

Azt is meg kell beszélni ekkor, hogy milyen lesz a te és az ő részéről a kapcsolattartás az anyósoddal, ha az anyós a közölt viselkedési elvárásotokat nem akarja/tudja teljesíteni.

2. A határok meghúzása

Amikor legközelebb ilyen történik, akkor ti ketten(!) együtt(!) - legjobb, ha egymást kézenfogva, demonstrálandó az összetartozást és összefogást - udvarias módon közlitek - pontosabban a férjed mondja, demonstrálandó, hogy neki is ez az álláspontja - az anyósoddal, hogy eddig mikkel, miért, hogyan bántott meg titeket, és hogy mi a nektek elfogadható viselkedés. Ha az anyós bocsánatot kér, akkor szuper, ha nem, akkor udvariasan hazakülditek gondolkozni.

3. A határok fenntartása

Az anyóssal a további viselkedése alapján fenntartjátok az eddigi sűrűségű vagy ritkított kapcsolattartást.

2020. jún. 24. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
A mama célja az,hogy éreztesse veled, hogy nem vagy főnyeremény. De neki kell lenned a Jackpot-nak, vagy a férjednek? Gyerekvállalás? Mama drága még fiatalok vagyunk, ha jön,majd jön. Húzd meg a határt,hogy mi tartozik rá és mi nem. A férjed meg legyen már tökös és beszéljen az anyjával, nem kell sajnálnod, a mama más nővel is így bánna. Ahol még nem látnak szívesen oda ne menj.
2020. jún. 24. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Próbáld csökkenteni a találkozások számát. Beszéld meg a férjeddel, hogy néha nélküled kell, hogy menjen. Havi egy-két találkozás bőven sok, ha elkerülhetetlen. Egyvalamit jegyezz meg nagyon: a beszélgetést mindig az irányítja, aki kérdez. Ha bármilyen megjegyzést tesz a mama, kérdezz vissza. Miért gondolja így, miért mondta? Vagy ismételd meg, amit mondott kérdésként. Ezzel arra készteted, hogy magyarázkodni kezdjen. Amint ebbe belefogott, elkezdhetsz kérdéseket feltenni az ő szokásairól, tulajdonságairól, pl. miért így mosogat, miért nem úgy, nem gondolja, hogy jobb lenne, ha. Ezzel fölénybe kerülsz vele szemben. A magaddal kapcsolatos információcsapot pedig zárd el. Kérd meg a férjedet is, hogy ne mondja el, hogy mi a hobbid, vagy mit tanulsz, mert nem tartozik rá, és idegesít, hogy beleszól. Mondd nyugodtan a férjednek, hogy szívesebben mennél látogatóba az anyósékhoz, ha nem rólad folyna a beszélgetés. Talán így megteszi.
2020. jún. 24. 15:10
 9/10 anonim ***** válasza:
96%

Havonta 10-szer találkoztok????

Eszerint átlagosan 3 naponta, vagy mondjuk hetente kétszer?????

Ez még akkor is sok lenne, ha semmi bántót nem mondana.

Szerintem mondd meg a párodnak, hogy ő akkor megy, amikor akar (habár 3 naponta még a saját szülőhöz menni is túlzás, ha nem kell gondozni őket), de te elmész névnapjukra, születésnapjukra, karácsonykor és húsvétkor. Máskor nem.

Ha ritkábban látnak, de így is céltáblája leszel anyósod bántásainak, akkor mondd el a férjednek, hogy vagy ő állítja le az anyját, vagy te fogod legközelebb megmondani a magadét, de az nagyon csúnya lesz, pláne a születésnapi ünnepi ebéd fölött, szóval jobb lenne, ha ő tenne valamit, hogy ez megszűnjön.

2020. jún. 24. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
94%
Én nem megyek anyósomhoz még Karácsonykor sem. Van nekem jobb dolgom is. A férjem és a gyerekünk annyit jár hozzá, amennyit akar.
2020. jún. 24. 17:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!