Mentek látogatni?
sajnos találkozunk a családdal. az én szüleimnek gyakran kell itt lenni most nálunk mivel apukám itt kap kezeléseket , a párom családját meg nem érdekli. Ugyanúgy megtartottuk a párom szülinapját. (8fő)
Magam részéről ha nem lenne muszáj , akkor tavaszig senkivel nem találkoznék.
Minden egyes találkozást csak plusz veszélyforrásnak tekintek.
Így nem sok értelme van...
Azt hogy ki csinálja jól, azt nem tudom..
Lehet azok, akik nem foglalkoznak vele, és sajnos úgy látszik a hozzászólásokból, hogy át is vészelik egy tüsszentéssel, és lehet, hogy azok akik vigyáznak stb olyan szerencsétlenek, hogy ők kerülnek pont kórházba...
Személyes felelősségemnek érzem, hogy segítsem a kollektív átfertőződöttség kialakulását, ennek okán igyekszem betegen minél több rokonhoz/ismerőshöz ellátogatni.
Kiváltképp, hogy ez most megtörténjen, amikor (még?) van szabad kapacitás, ha bekövetkezne az a 0,5% és nagyobb gond lenne.
Édesanyám sikeresen el is kapta, 2 nap fejfájás és fáradékonyság, szaglása kiesett - ennyi, végre ezen sem kell izgulnia többet.
Hétfőn mennek újratesztelni, ha addigra teljesen tünetmentes marad.
A 2 öcsém és családjaik is elkapták, kivétel nélkül tünetmentesen lett pozitív a tesztjük, mindannyian csináltattak.
A párom nem tesztelt, de szintúgy egyértelműen megfertőztem: 2 nap köhögés, szintén szaglásvesztés, kis fáradékonyság, ennyi volt.
Anyósom nem tudom, elkapta-e, nincs tünete, viszont tesztet sem csináltatott.
Ha tippelnem kéne, akkor tünetmentesen átment rajta, ugyanis mindent megtettünk, hogy ő is még most elkapja.
A barátaimat tegnap látogattam meg, remélik, hogy sikerült átadnom, ugyanis vendéglátásban dolgoznak, most pedig nincs meló, viszont biztosak akarnak lenni benne, hogyha "újraindul a világ", nem akkor kell kényszerkiesniük a vírus okán.
Mindenkinek bátran ajánlom (egészséges, nem időskorúaknak), hogy találkozzon igazolt pozitívval, tegyen meg mindent, hogy elkapja, aztán 90%, hogy tünetmentesen, 9%, hogy néhány kellemetlen nappal le is tudja az egészet.
Ma is összejövetelt szervezünk egy barátomnál, ottalvós iszogatást, remélhetőleg még fertőző vagyok.
Ő is vendéglátással foglalkozik, de nem alkalmazott, saját panziót üzeneltet, így különösen fontos neki, hogy rendben legyen.
Reméli, hogy a 2 ünnep között már kinyithat, addig feltétlenül szeretne átfertőződni, a személyzete már szerencsére mind túl is van rajta, csak neki nem sikerült egyelőre. Eddig sajnos 2 negatív teszt az eredménye. :/
Talán majd ma!
Komolyan mondjátok? Nekem is gyanús hogy párommal átestünk ezen de a szaglásunk ízlésünk mindvégig megvolt!! Én is ha tudnám hogy 1x legalább "megvolt" a korona akkor megnyugodnék. Ha a párom negatív volt most. Attól még korábban elkaphattuk ugye?
Ez a baj hogy nem tudom biztosan. És nem tudom megfertőzni magam hogy átessek..mert most senki sincs aki fixre pozitív. Vagyis párom egyik rokona de hiába mondanám ezt el neki XD nem engedne be..amíg nem negatívak...
Akkor én most egy másik példa vagyok, mert én összesen 2* kerültem olyan helyzetbe az elmúlt 2 hétben hogy elkaphattam.
9 napja a munkahelyemen másnapra tüneteket produkáló kolléganőmmel dolgoztam és 5 napja összesen 50 percet vezettem az oktatómmal.
Hozzáteszem dupla maszkban voltam végig, úgy hogy a sebészi maszk még le is volt ragasztva és arra ráhúztam egy szövetmaszkot.
Na ezen kívül erdőben voltunk csak sétálni a párommal, és nagy bevásárolni nem járunk csak kisboltba.
Ehhez képest hétfőn pozitív gyorstesztet produkáltam a munkahelyemen....
Most várom a hivatalos PCR- tesztet, majd jönnek ki valamikor.
Tünetem a szokásos téli arcüreggyulladásos tüneteken kívül nincs.
Ha hideg éri az arcom , rögtön megfájdul az arcüregem.
Hát én meg pont fordítva vagyok mint te utolsó, hogy én meg hihetetlennek tartom , hogy így elkaptam amikor dupla maszkban , negyed óránként fertőtlenítettem a kezem a melóhelyen is, sőt....a tollat is fertőtlenítettem....
Kedves utolsó, én is hihetetlennek tartom az esetedet. El sem tudom képzelni, ezt mi módon tudtad összeszedni, ilyen elővigyázatosság mellett. :( Gyors gyógyulást neked!
Az új protokoll szerint PCR-t nem csak akkor csinálnak, ha az antigén gyors teszt tünetek ellenére is negatív? Bár már ezen sem lepődnék meg, hogy egységes protokoll sincs.
(utolsó előtti)
#58 jobbulást neked! Mindenképp kell valami antibiotikum legalabb 3-5 napig. Ezt a dokid tudja majd. Nekem arcüreggyulladás nem volt sosem de tavaly..hörgő gyulladásom majd majdnem megőrültem 2 hétig tőle: arra 3 napnyi antibiotikum és 1 hét fekvés elég volt. De a tied is komoly mindenképp kezeltesd ki!
Kíváncsi vagyok mik a vélemények. Mi lassan 7.hete voltunk a tőlünk gyalog 22 percnyire lakó párom szüleitől. Párom közben 3x nagyjából 3 percre az utcán találkozott velük mert valami kellett nemtudom már a lényeg: komolyan veszi. Így Karácsonykor egy rövidebb látogatás lesz gondolom. Annyit mondott hogy megyünk együtt. Szóval kireszelem magam ahogy szoktam de nem rendezek divat bemutatót. Lehet a vacsi is elmarad. Nemtudom 7 hét alatt anyós mennyire parázott be. Az elmondottak alapján párom szerint nem aggódja túl az anyja se. De ritkán fogunk menni..
Anyukámékat viszont gyakrabban látjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!