Nem megyünk. Férjem szülei konkrétan megtiltották, de ők alapjáraton is rettegnek a betegségektől.
Az én szüleim rizikós kategória, Sokáig mehettünk, most megijedtek kicsit, mert a családban több Covidos is van/volt. Van, aki tunetmentesen átvészelte, más durvább tünetekkel, közeli ismerős pedig belehalt (míg a felesége tünetmentes maradt). Így van ez.
(A szüleim most tesztre várnak.)
2020. nov. 11. 08:38
Jelenleg senkihez se megyünk, van a családban vírusos és már egy hónapja beteg...nem akarunk többet.
2020. nov. 11. 10:36
Miután az összes nagyszülő dolgozik, így találkozunk, nincs értelme bezárkózni.
2020. nov. 11. 10:58
Megyünk. Amúgy sem látom őket sűrűn.
Most nem azért, de nekem valahogy nem nagyon tesz jót a maszk az asztmámnak egész nap. Azóta fulladozok. Előtte rég nem fulladtam be. Most nem elég ez a ködös idő, meg hogy hidegről megyek melegbe haza, egész nap szívogatom az elhasznált levegőt vissza mert leb"sznak munkahelyen, ha ki van az orrom belőle. Ha nem látják letolom, de razziáznak örökké. Azóta van minden bajom.
Ahogy az eddigi dolgokat elnézem, én sem hiszem el, hogy mindenki koronavirusban halt meg. Azt elhiszem, hogy abba halnak meg már sokan, hogy amikor sürgősen ellátás kellenne, szarakdonak hogy vajon vírusos e az illető vagy sem. Nem egy esetet olvastam, hogy amiatt késlekedtek az ellátással és meg is lett a szomorú eredménye. Amúgy meg úgy tusolják el ahogy akarják az orvosi műhibákat is ahogy akarják, mert senki lábát be nem teheti a kórházba. Honnan tudjuk akkor valójában mi történt?
2020. nov. 11. 14:39
Én igen. Mindketten dolgoznak még (anyukám ráadásul egészségügyben), bejárósan, mert megköveteli a munkahelyük... ők lassan nagyobb veszélyt jelentenek rám, mint én rájuk (kb. heti 1 nap mozdultam ki otthonról az elmúlt 2-3 hónapban, mert home office-ozom).
2020. nov. 11. 17:44
Nem, nem megyünk senkihez és ide sem jön senki. Ez valószínűleg így lesz tavaszig. Sajnos sok emberen tapasztalom, hogy nagyon felelőtlenül állnak ehhez a kérdéshez. Akik olyan szerencsések, hogy nem érintette őket és a környezetüket komolyabban a betegség, azok hajlamosak el bagatelizálni a járványt. Én a jobb félni, mint megijedni elvet vallott. Inkább most kibírunk pár hónapot, mint hogy azzal kelljen együtt élnünk, hogy a mi nemtörődömségünk miatt halt meg egy szerettünk.
2020. nov. 11. 23:33
47/63 A kérdező kommentje:
Itt nem pár hónapról van ám szó.Évek akár 4-5..vagy több.Oltás lesz de ez a vírus is szinte soha sem fog eltűnni.Igen az hogy lesz oltás ami max 1évig hat/jó ez megoldd sok mindent így valóbancsak hónapok. Tehát mi most nem megyünk de ünnepekkor 2 db szűk körű látogatás biztosan lesz. Én megyek a rokonokhoz de párom azt mondta egy ideig nem megy ő semerre csak munkába. Majd megyünk együtt ha jónak látja.Nem egészen ért egyet a "mászkálásommal".
48/63 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem hogy ritkán megyek és nem ölelkezem pár hétig most.Az ő rokonaihoz meg jóval később megyünk ezt mondta.
Ha szerencsénk van, fél év múlva már lesz oltás. Tisztában vagyok vele, hogy akkor sem fog eltűnni a betegség, de akkor már kevesebb lesz a beteg, csökken a kockázat. Nyáron, mikor napi 10-20 beteg volt, mi is meglátogattuk a családot, mert jóval kisebb volt az esélye, hogy valaki elkapja. Most viszont, amikor naponta több ezer ember betegszik meg, már nagy a rizikó, hogy akár tünetmentesen megfertőzünk valakit, vagy minket fertőznek meg. Én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megvédjem magamat és a szeretteimet és ehhez sajnos nem elég az, hogy nem ölelem meg őket.
2020. nov. 12. 01:18
50/63 A kérdező kommentje:
Nagymamámhoz csak SOS esetekben megyünk már lassan de időnként előfordulok ott viszont párom nem akar nem kísért el én is rövid időre mentem. Kilincset fertőtlenített szellőztetett stb.Ő a legidősebb rá figyelünk jobban. Párom szüleinek van szív betegsége és a korukhoz képest sajnos nincseneka legjobban:( ugyhogy oda most nem.Az oltás meg 12 hónapig véd kb aztán ismételni kell.Mi nem oltatjuk be magunkat de ha komolyabb tünet lenne akkor a köv.alkalommal->oltatunk. Idős rokont viszont ösztönöztük oltásra. Mamám,párom mamáját stb.
További kérdések: