Anyósom "kamufőz". :D elmondanátok, hogy rájöttetek?
Kabaré. :D
Anyós rendszeresen hoz nekünk ételeket, egy héten 2-3 alkalommal többféle kis adag főtt ételt ételhordóban. Mindig meséli, hogy hajnal óta főz, vásárol, hogy a mama főztjét ehessük, legyünk irtó hálásak ezért.
Pár hete ebédet akartam rendelni. Megnéztem az ételszállító oldalakat, az egyiken megtaláltam anyós specialitását. Először azt hittem innen vesz ötletet, de jobban negnézve megtaláltam az előző napi ebédjét. Elkezdtem figyelni és hogyhogy nem, hát anyós mindig olyan ételt hozott, amit aznapra lehet rendelni, még a nevét is mondta. :D
Na most azért ugye hálás vagyok, hogy megveszi ezeket drága pénzen (miközben egy krumplifőzelék tizedéből kijönne), de basszus. :D
Tulajdonképpen nincs szükségünk a kiszámíthatatlanul hozott féladagokra, ha már rendelt ételt eszünk választhatnánk mi is, nem mindig ugyanazt a pár fajtát. Inkább sütne palacsintát vagy amit tényleg tud és finom.
Nem demens meg ilyenek, gondolom szereti magát szupermamának beállítani. Hagyjam meg a hitében? A férjem se tudja.
Így mutatja ki a szeretetét, erre nem gondolt senki? Sok nagyszülőnek az 1 kiló ízetlen nápolyi jelenti a kedveskedést az unokáiknak mondjuk 1 tábla finom Milka helyett. Ez ilyen szoci berögződés lehet, vagy nem tudom, de nyilván nem megmérgezni akarja a kérdezőéket...
Vagy lehet, már nincsen olyan állapotban, hogy olyan minőségű ételt főzzön, mint régebben/egyszerűbb neki rendelni/tudja, hogy a házi kosztnak nincs manapság olyan értéke, mint régebben. (Pl. simán lehet főtt kaja helyett pizzériából rendelt vacsora.) Akkor minek törje magát feleslegesen? Értem én, hogy idegesítő. De ennyi öröme hadd legyen már... Nem fogtok belepusztulni, ha elfogadjátok azt a két fasírtot finomfőzelékkel...
Nem fogom anyósom a földbe döngölni meg ilyenek, nyilván jót akar.
Azt se értem, miért én keverném a sz..rt, véletlenül jöttem rá erre a furfangos megoldásra, akár a facebook vicces anyósos csoportba is mehetett volna, csak nem akartam névvel.
Anyósnak van férje, másik gyereke, unokái, nincs egyedül, még dolgozik is 4 órában.
Korábban is volt pár turpisság az önmaga fényezésére. Pl.: Már a kezdetektől mondja, hogy mindent ő csinált a gyerekek körül, dolgozott, háztartást vezetett, kiszolgálta a férjét. Aztán kiderült, hogy akkor is 4 órás volt. Majd a férjem vidáman üdvözölt egy nénit, aki elvileg a különtanára volt, de kiderült, hogy minden nap órákat töltött nála, hozta-vitte iskolából... hát én ezt dadának nevezném.
Nemrég költöztünk új lakásba, beköltözéskor sokat kellett takarítani, anyós felajánlotta, hogy segít. Én dolgoztam, kapott kulcsot, hogy akkor addig ott lesz. Első nap délután fáradt anyós, örök élet hála. Majd hamarabb hazamentem, megyek be, egy vadidegen nő suvickolja a követ, anyós erkélyen telefonál. Mondja, ő a takarítónő, tegnap is volt. Jó. :D
Na ez is irtó rendes tőle, hogy takarítónőt fogad a lakásunk kitakarításához, de akkor ne mondja már, hogy ő csinálta egyedül. Itt "elfelejtette megemlíteni".
A szeretet átcsomagolás nélkül is működne, ha már ennyire adni szeretne.
Egyébként meg tudok főzni, de anyósom is szokott, ha megyünk hozzá ő főz. Palacsintát jobbat csinál mint én, én nem is szeretem, a gyerekeknek szoktam.
A rendelt kaja meglepően jó, fogok rendelni innen. A munkahelyi menza után nagyon finom. :D
"Ha neked pont egy szaros palacsinta a legnagyobb vágyad, akkor igen csak gyenge lehet a főzőtudományod.
(Amennyiben egyáltalán tudsz főzni.)"
Már bocs, 49-es, neked elgurult a gyógyszered?
Mi bajod a kérdezővel?
Ha meg anyós tenné fel a kérdést, akkor meg őt fikáznátok itt kb. mind.
Egy szó mint száz, hazudott. Nekem nem fér bele.
(A másik meg, hogy miért kell felnőtt embereket "etetni".)
(Szerintem mindenképp rendelj onnan összehasonlításnak mielőtt elmondod valakinek, mert simán kivághatja magát azzal, hogy onnan csak az ötletet veszi.)
Vihetné szeretettel úgy is, hogy ez az xy étterem mai menüje és nektek hoztam, ehelyett azt hazudja, hogy ő korán kelt és sokat gürizett érte. Nálam ez már inkább a kamuzás és mártirkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!