Anyósom "kamufőz". :D elmondanátok, hogy rájöttetek?
Kabaré. :D
Anyós rendszeresen hoz nekünk ételeket, egy héten 2-3 alkalommal többféle kis adag főtt ételt ételhordóban. Mindig meséli, hogy hajnal óta főz, vásárol, hogy a mama főztjét ehessük, legyünk irtó hálásak ezért.
Pár hete ebédet akartam rendelni. Megnéztem az ételszállító oldalakat, az egyiken megtaláltam anyós specialitását. Először azt hittem innen vesz ötletet, de jobban negnézve megtaláltam az előző napi ebédjét. Elkezdtem figyelni és hogyhogy nem, hát anyós mindig olyan ételt hozott, amit aznapra lehet rendelni, még a nevét is mondta. :D
Na most azért ugye hálás vagyok, hogy megveszi ezeket drága pénzen (miközben egy krumplifőzelék tizedéből kijönne), de basszus. :D
Tulajdonképpen nincs szükségünk a kiszámíthatatlanul hozott féladagokra, ha már rendelt ételt eszünk választhatnánk mi is, nem mindig ugyanazt a pár fajtát. Inkább sütne palacsintát vagy amit tényleg tud és finom.
Nem demens meg ilyenek, gondolom szereti magát szupermamának beállítani. Hagyjam meg a hitében? A férjem se tudja.
En egyszeruen berendelnek egyik napra olyat amilyet varhatoan o is rendel. Es amikor hozza masnap a maradekot neked. Elovennem az eredeti kisualitos dobozbop a rendelt adagot es mondanam, hogy de jo pont passzol a tegnap vett iylen olyan etelkiszallitos kajahoz. Ertene...de ne mondj mast.
Vagy: ne bantsd csak ha nagyon faraszto a de sokat foz dumaja egyszer vedd elo ezt az oldalt es mutasd meg neku, mama kar ennyire tornie magat nezze innen lehet keszen rendelni, inkabb rendeljen es mi szivesen megesszuk a maradekot, ha nem akarja higy karba vesszen, de ugy aggodunk az egeszsege miatt. Igy lehet orommep mondja oke es vegre nem kell neki se hazudozni es hozhatja a maradekot.
Szerintem szólj a férjednek. Aki ilyen kis apróságokban hazudik az nagyobbat is fog. Nálunk anyam akar sokszor többnek tűnni. Egy ido utan idegesítőek eźek az apro felesleges füllentések.
A kérdezőek NEM kértek ételt, előrébb nincsenek vele mivel ahogy írták nem kiszámítható es kevés is. Ha meg mar rendelnek akkor tényleg lehet olyat is amit ők választanak ki. Ennek így semmi ertelme. Igaza van abban is hogy akkor keszitsen kevesebbet , egyszerűbbet de azt jó szívvel. Többet ér. De ez van amikor valaki nem adni szeretne( hogy tényleg örömet okozzon) hanem csak magát fényezni.
Nem nagyon tudok szólni a témához de majdnem..
Ez a nem kérem dolog annyira bosszant...
Valószínű akik ezt irogatják azoknak nincs gyerekük..
A történet a következő:
Az én anyukám is hoz mindig abból amit főz (heti 3x általában)
Ő is kis adagokat hoz, de eszembe sem jutna visszautasítani, mert volt több olyan alkalom is, hogy délelőtt vittem orvoshoz a fiam (5éves) és így nem tudtam ebédet főzni mert volt hogy délután 2-3órára értünk haza. Ahogy beléptünk az ajtón már mondta is.. Anya éhes vagyok.
Mire a legegyszerűbb ételt is Megfőzöm kb fél óra, illetve a kaja rendelés is annyi míg kiszállítják.
Bele nézek a hűtőbe és akkor esett le hogy tegnap anyum hozott pont annyit ami elég a gyerekemnek.
Így mindenki megmenekül :D
Sokszor kihúzott már a bajból, hogy ahogy írjátok anyukák/anyósok "életünkbe turkálása"
28-as
Dehogy! Csak a saját anyósodat kell utálni!
Majd ha ők lesznek anyósok, akkor majd a menyeket kell utálni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!