Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Név választásnál mit tegyünk?

Név választásnál mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Kisbabát várok, kislány lesz már a neve is megvan.

Párom vezetékneve Kéri és úgy döntöttünk,hogy a Zoé illik a vezetéknévhez,nem valami tucattömeg amcsi név, normális,és szép

A családban szinte mindenki ellenzi pl anyám húgom sógor anyós apos még pár barátnőm is szóvá tették,hogy mást képzelnének el azt mondják,hogy fura és olyan mintha valami állatkerti állat neve lenne

Most ennyire mellé fogtunk ezzel a névvel meg kell mondjam az őszintét kezdek bizonytalan lenni

2020. szept. 28. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:

Fiam bölcsis csoportjában kettő Zoé volt a 10 gyerekből. De rajtuk kívül én sem találkoztam még Zoéval.

Fiam Nándror. Nagyanyám szerint ez hülye név (mikor mondtuk, az lesz, ezt mondta, de azóta megbarátkozott vele), más szerint meg gyönyörű.

Szerintem is jobb lenne a vezetéknevetek mellé valami hosszabb, de ez a ti döntésetek.

2020. szept. 29. 14:26
 72/85 anonim ***** válasza:

Senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen nevet adtok a gyereketeknek. Ne foglalkozzatok senki véleményével, csak a tiéd és a párodé számítson!

Ha azt érzitek, hogy ez számotokra megfelelő, és főleg a baba számára a jövőben, akkor hajrá!

Aki szeret titeket, az úgy is megérti, hogy miért döntöttetek így, aki meg nem, az meg sem érdemli, hogy foglalkozzatok vele és a véleményével!

2020. szept. 29. 15:02
 73/85 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták annak idején, hogy a Dorina az fura, és is magyar, hanem román név, ne adjam, meg nem szép a magyaros vezetéknévvel. Meg hogy honnan szedtem ezt a kacifántos nevet. Hú, ezt de sokan megkérdezték.

Aztán érdekes módon, mindenki megszokta, eléggé felkapott is lett egy időben, nekem tetszik, a lányom meg él ezzel a névvel jópár éve :-) és nincs baja vele.

Ha nektek tetszik, ne tántorítson el senki véleménye.

2020. szept. 29. 15:16
 74/85 anonim válasza:
100%

Ha tetszik, miért ne választhatnátok? Ne hallgass senkire. 😊

Viszont én gyakran hallom játszótéren, bölcsiben volt 2, most az oviban is van egy a kislányom csoportjában.

2020. szept. 29. 16:05
 75/85 anonim ***** válasza:
35%

"Petra és a Vanda is felmerült"

Különösen ezek sem tetszenek nekem, de fényévekkel jobb bármelyik, mint a Zoé.

2020. szept. 29. 16:47
 76/85 anonim ***** válasza:
71%

Nekem egyik név sem tetszik. A Petra valami rettenetes, es mivel szinesztezias vagyok nekem pl egybol a tv paprika jut eszembe rola, a Vanda meg olyan, mint a panda elírva, arrol meg valami jégkrém. A Zoé.. Na hat az sem jobb.

Én mindkét gyerekemnel ugy valasztottam nevet, hogy nem erdekelt ki mit mond.. Tehat attol függetlenül amit leirtam, ha nektek a Zoé tetszik, ne foglalkozz vele ki mit mond.

2020. szept. 29. 17:09
 77/85 anonim ***** válasza:
40%

Nem értelek sem téged, sem a családod, sem a kommmentelőket.

Szerintem a jó válasz erre az, hogy le kell sz*rni, kinek tetszik vagy nem tetszik a választott név. Semmi közük hozzá. Ez a ti gyereketek, a ti jogotok eldönteni a nevét.

A család szégyellheti magát, hogy olyan taplo, hogy nekiáll fikázni a nevet, amit a szülők választottak. Még ha valami Marlonbrandot akarnának adni, csak-csak megérteném, de ez így abszurd.

A nevet leszóló kommentelőknek meg hogy nincs annyi esze, hogy ők is azt mondják, a szülők döntése? El tudom képzelni, az itt kommentelők gyerekeinek milyen neve van. Lehet, hogy ha leírnák, mi röhögnénk.

2020. szept. 29. 19:26
 78/85 anonim ***** válasza:

Ki mondtam kB 10x hogy Kéri Zoé. Furcsa nagyon, a Zoé amúgy szép de tucat név lett.

Pl Kéri Abigél, vagy Anasztázia.. Mindenképpen hosszú nevet adnék. Nekem nem tetszik sajnálom :(

2020. szept. 29. 21:17
 79/85 anonim ***** válasza:
100%
A ZX Spectrum lehetősége szóba sem jött?
2020. szept. 29. 21:21
 80/85 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Zoé nagyon szép név, viszont jelen estetben nem illik a vezetéknévhez, nagyon furcsa kimondani.
2020. szept. 30. 00:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!