Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Név választásnál mit tegyünk?

Név választásnál mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Kisbabát várok, kislány lesz már a neve is megvan.

Párom vezetékneve Kéri és úgy döntöttünk,hogy a Zoé illik a vezetéknévhez,nem valami tucattömeg amcsi név, normális,és szép

A családban szinte mindenki ellenzi pl anyám húgom sógor anyós apos még pár barátnőm is szóvá tették,hogy mást képzelnének el azt mondják,hogy fura és olyan mintha valami állatkerti állat neve lenne

Most ennyire mellé fogtunk ezzel a névvel meg kell mondjam az őszintét kezdek bizonytalan lenni

2020. szept. 28. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
70%
2020. szept. 29. 00:15
 42/85 anonim ***** válasza:
51%
Csak szerintem hangzik jól?
2020. szept. 29. 02:21
 43/85 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Nekem nem tetszik. Konkretan nekem sincs Zoe nevu ismerosom, de ez nem is lep meg, hiszen ez a nev az elmult 10 evben lett nagyon felkapott! Konkretan ritka az olyan ovis csoport, ahol nem fordul elo. Szoval mire a kislanyod felcseperedik, addigra ez a nev olyan lesz, mint anno az "Ilonka"..

Velemenyem szerint a rovidebb nevekhez jobban illik egy kicsit hosszabb nev pl: Alexandra. Ez is gyakran elofordulo nev mondjuk..

De ehhez a vezeteknevhez egy csomo mas szep nev is illene: Izabella, Beatrix, Boglarka, Biborka, Emma stb.

Ui: amugy a Vanda helyett inkabb a Zoe, mert amaz tenyleg ocsmany :/

2020. szept. 29. 05:06
 44/85 A kérdező kommentje:

1. az ismeretsegi korunkben nincs ilyen név

2. Óvoda nevelokent dolgozok ahol kb 200 gyerek van,nem volt Zoé nevű kislány de 5 Hanna 4 Lilien biztos van mindegyik csoportban

Én ezekből gondoltam azt hogy nem tucat név a Zoé

2020. szept. 29. 05:37
 45/85 anonim ***** válasza:
80%
Szépnek szép, és tömegnek tömeg.
2020. szept. 29. 05:47
 46/85 anonim ***** válasza:
82%

A Zoé név nekem sem tetstszik és nem azért mert tucatnév vagy sem. Én személy szerint egyet sem ismerek, a hangzása miatt nem tetszik, de amúgy egy Z betűs név sem tetszik. De a te döntésed, hogy milyen nevet adsz a gyerekednek, bár milyen nevet is adsz mindig lesznek olyanok akiknek nem tetszik. Ezekkel nem kell törödni.

Amikor terhes voltam még a nemét sem árultuk el senkinek, nemhogy a nevét.

Te sem kellett volna elmondd nem lett volna ellenkezés.

2020. szept. 29. 05:47
 47/85 anonim ***** válasza:
87%

Attól még, hogy Nálatok regionális viszonylatban kevés kislány kapja ezt a nevet, az éves országos statisztikák jól kihozzák, mennyire is tucat. Kb. ugyanott van, mint a Hanna, Lili, Lilla, Zsófia.

Ettől függetlenül a Ti döntésetek, Nektek kell mérlegelni, hogy komolyan vehető lesz-e az általános iskolai beiratkozás után is. (Mint mondjuk az Eperke, Málna, Mandulák esetében.)

2020. szept. 29. 07:06
 48/85 anonim ***** válasza:
73%

Nekem azért nem tetszik mert mind a kettő rövid.

Egy hosszabb pl Kéri Viktória,Kéri Krisztina jobban hangzik de ez csak egy vélemény.

2020. szept. 29. 08:22
 49/85 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem a Zoé is elég tucattömeg név. (Nekem az a problémám vele, hogy inkább cigányoknál szoktam ezt látni.)
2020. szept. 29. 08:30
 50/85 anonim ***** válasza:
78%

Tucattömegamcsi, de ha ez nem zavar valakit, akkor szerintem ezen kívül semmi baj vele.

Meglep, hogy valaki az állatkertre asszociál belőle, nekem sosem jutott volna eszembe.

És ezzel a vezetéknévvel sem érzem furcsának. Egy Kováccsal, Szabóval furcsább lenne, mert a nagyon magyaros, jelentéssel bíró vezetéknévtől elüt a "külföldiessége" (rögtön magad előtt látod a kis modern zoét, ahogy méri a vásznat, üti a vasat). A Kérinél nem érzem ezt.

2020. szept. 29. 08:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!