Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Baba név választás nehézségek?

Baba név választás nehézségek?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi tevő legyek mert baba név választás előtt állunk, és sajnos nem megy olyan simán mint ahogy gondoltam. A lényeg a lényeg, hogy terhes vagyok ikrekkel és ugye ide kerültünk a névválasztás elé és meg is megbeszeltuk h mindketten írunk mondjuk 5 fiú 5 lany nevet majd egymasebol kihuzogatjuk és ami marad abból döntünk és így próbálunk 2 nevet össze rakni vagy meg keresünk ha pl csak egy név tetszene meg mindkettőnknek. Ám van nekem egy nagyon “edes és aranyos” anyósom :D És beindította a vitat rendesen, alapbol nem vagyunk joba és nem igazan szívlel. Meg mondta a férjemnek, hogy én ne szóljak bele abba, hogy mi lesz a gyerek neve mert ez náluk úgy szokás, hogy az apa egyedül dönti el, és amikor a férjem született akkor is így volt, hogy az apukája döntött a nevéről. Én úgy gondolom, hogy ha már én szülők és én hordom 9 hónapig azt a kis életet hagy legyen már beleszolasom, tenyleg nem hagytam ki a férjem a valsztasbol és közös döntést szeretnék mert a MI gyerekunk. Amikor is viszont ezt elmondtam az anyosomnak (annyit elöljáróban, hogy Amerikában élünk a férjem ide is valosi) annyival jött h ez már megint valami fura és hülye magyar szokás.😂 Mindig ezzel jön ha én mondok valamit...Aztán már latom a kövi feszultseget, hogy szeretne jonni ha megszulettek a babák segíteni, de en nem akarok feszült lenni miatta mert azt a babák is érezni fogjak majd...és anyukámmal jo nagyon a kapcsolatom és legalább az első pár hétben o ki is repülne hozzank segíteni. De akkor jon az, hogy anyosomat ne hagyjam már ki. Apósom például egy végtelenül aranyos ember és nagyon szeretem meg o is mondta, hogy hulyeseg ez a csak a férjem döntsön a névben és férjem se ért egyet és próbálják is elmagyarazni neki de ha nem úgy van valami ahogy o akarja vérig van sértve...Nem tudom mit kene tegyek. Akinek volt anyós problémája vagy van, írj le legyszi, h h kezeli.

2018. júl. 9. 16:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkoznék vele, hogy anyós mit mond, férjemmel közösen dönteném el a neveket. Nem is kellene neki tudni, hogy ti mit beszéltetek meg.
2018. júl. 9. 16:26
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is hogy kerül bele az anyós a témába, egyáltalán nem kellett volna beavatni abba, hogy ti hogyan akarok nevet választani. Márcsak azért sem, mert ehhez neki semmi köze, ez kizárólag kettötök ügye.

Ha a férjeddel megegyeztetek és továbbra is úgy gondolja, ahogy megbeszéltétek, akkor a továbbiakban hagyjátok ki az anyóst a témából.

A gyerekek neveit meg eleve nem mondjátok meg elöre, mert az az újabb kör veszekedés oka lenne, ha megvannak a babák, akkor egyszerüen tudomásul kell vennie, hogy az a nevük, ami.

Másrészt meg mindenképpen jobb lenne az anyóst távoltartani a családi ügyeitektöl, mert ebböl még komolyabb gondok is lesznek, ha mindenbe beleszól.

2018. júl. 9. 16:31
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
Közösen kiválasztjátok a neveket, anyósnak azt mondjàtok, hogy a fia választotta egyedül, ezzel le van zárva a téma.
2018. júl. 9. 16:46
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Ha az egyik fiú akkor mondd anyósdnak h Adolfnak fogják hívni. 😂😃
2018. júl. 9. 16:47
 5/19 anonim ***** válasza:
59%
Megmondod a vénasszonynak, hogy nincs joga belepofázni, és ne pattogjon. Ennyit el kellene tudnod intézni saját magadtól is.
2018. júl. 9. 17:02
 6/19 anonim ***** válasza:
89%
ez a lista és egyeztetés jó dolog, mi is ezt tettük!! egy tanács: ne "baba" nevet, hanem férfi és női nevet válasszatok- amelyet majd a kisbabánál lehet becézni. Gyorsan megnőnek ám! És ami még fontos: a vezetéknévvel együtt jó hangzása legyen, mert azzal fogja egy életen át használni (nem a testvérekéhez kell igazodnia, mert az is csak pár évig van együtt használatban) A névválasztás a szülők dolga, a nagyszülők ne szóljanak bele.
2018. júl. 9. 17:07
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Ne foglalkozzatok anyóssal, kit érdekel, hogy ő mit gondol? Ez rátok kettőtökre tartozik.

Én tuti nem engednék olyan embert a közelembe, akitől feszült leszek, szóval nekem ez sem kérdés. Ha meg akar sértődni, tegye, mit lehet tenni? A kicsik és a te lelki nyugalmad sokkal fontosabb s ez a te dolgod, hogy kit engedsz magadhoz az elején, teljesen érthető, hogy édesanyáddal jobb a kapcsolatod. Nyilván anyóst se zárod ki a kicsik életéből, de az elején a környezetedben ne legyen, ha ez téged zavar.

Amíg a párod melletted áll, nincs gond, az anyuka lenyugtatását vagy a dolgok megmondását is rábízhatod.

Az anyuci pici fia férjekkel van baj, akik ilyenkor nem tudják, mit tegyenek.

2018. júl. 9. 17:34
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Így:

"Anyuka/Kate/Gizike, a mi gyerekeinket mi nevezzük el. Pont."

2018. júl. 9. 17:49
 9/19 anonim ***** válasza:
50%
Ahogy már írták, teheted azt, hogy azt mondjátok a férjed választotta a neveket, de ez még csak a kezdet. Szerintem inkább még most tisztázzátok, hogy nincs beleszólása a gyereknevelésbe, mert később ez egyre rosszabb lesz. Te ne foglalkozz vele, a férjed rendezze el szépen a mamát.
2018. júl. 9. 17:58
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A ti dolgotok a férjeddel, hogyan, mi alapján választotok nevet, és mindenképp olyat, ami nektek tetszik, ebbe másnak nincs beleszólása.

Anyósodnak sem. Pont.

2018. júl. 9. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!