Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Baba név választás nehézségek?

Baba név választás nehézségek?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi tevő legyek mert baba név választás előtt állunk, és sajnos nem megy olyan simán mint ahogy gondoltam. A lényeg a lényeg, hogy terhes vagyok ikrekkel és ugye ide kerültünk a névválasztás elé és meg is megbeszeltuk h mindketten írunk mondjuk 5 fiú 5 lany nevet majd egymasebol kihuzogatjuk és ami marad abból döntünk és így próbálunk 2 nevet össze rakni vagy meg keresünk ha pl csak egy név tetszene meg mindkettőnknek. Ám van nekem egy nagyon “edes és aranyos” anyósom :D És beindította a vitat rendesen, alapbol nem vagyunk joba és nem igazan szívlel. Meg mondta a férjemnek, hogy én ne szóljak bele abba, hogy mi lesz a gyerek neve mert ez náluk úgy szokás, hogy az apa egyedül dönti el, és amikor a férjem született akkor is így volt, hogy az apukája döntött a nevéről. Én úgy gondolom, hogy ha már én szülők és én hordom 9 hónapig azt a kis életet hagy legyen már beleszolasom, tenyleg nem hagytam ki a férjem a valsztasbol és közös döntést szeretnék mert a MI gyerekunk. Amikor is viszont ezt elmondtam az anyosomnak (annyit elöljáróban, hogy Amerikában élünk a férjem ide is valosi) annyival jött h ez már megint valami fura és hülye magyar szokás.😂 Mindig ezzel jön ha én mondok valamit...Aztán már latom a kövi feszultseget, hogy szeretne jonni ha megszulettek a babák segíteni, de en nem akarok feszült lenni miatta mert azt a babák is érezni fogjak majd...és anyukámmal jo nagyon a kapcsolatom és legalább az első pár hétben o ki is repülne hozzank segíteni. De akkor jon az, hogy anyosomat ne hagyjam már ki. Apósom például egy végtelenül aranyos ember és nagyon szeretem meg o is mondta, hogy hulyeseg ez a csak a férjem döntsön a névben és férjem se ért egyet és próbálják is elmagyarazni neki de ha nem úgy van valami ahogy o akarja vérig van sértve...Nem tudom mit kene tegyek. Akinek volt anyós problémája vagy van, írj le legyszi, h h kezeli.

2018. júl. 9. 16:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van. A név dolgot azért tudta meg mert naluk voltunk hal istennek nem lakunk közel egymashoz és nem kell sokat talalkoznunk és kerdezte h h állunk a nevekkel mi meg mondtuk h válogatunk nem gondoltunk h ilyen lesz. De már ott tartunk h miért nem kapja a gyerek az ő nevet és már ezen vitázik meg azon h szo se lehet róla h valami kicsit is magyaros neve legyen a gyereknek...a férjem tiszta stressz mert látja h engem h felidegel és nem akarja h barmi baja legyen a babanak vagy nekem de próbálok higgadt maradni es nem rá koncentralni!:) Az eddigi válaszokat koszonom!
2018. júl. 9. 20:08
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja és kicsit már úgy érzem h ez nem a név miatt van hanem h fogást találjon rajtam de hat melyik anyós milyen. Anyukám anyóskent is szuperal és joba van a férjemmel és kedvelik egymást.:) ez van
2018. júl. 9. 20:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp ketten döntsetek a férjeddel a babák nevét illetően. Elvégre ti fogjátok a legtöbbször szólítani őket. Milyen már hogy nem tetsző néven hívod a saját gyerekedet.

Azt meg szépen közölném anyósommal, hogy attól mert neki nem volt beleszólása mi legyen a gyereke neve, neked lesz. Lehet ez a baja.

2018. júl. 9. 22:39
 14/19 anonim ***** válasza:
27%
Nem látok problémát... csak ti generáltok egyet, mert képtelenek vagytok felnőttként viselkedni. :)
2018. júl. 10. 10:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
OFF: nem egészen az eredeti témához: ne válasszatok egymásra rímelő neveket (sajnos sokan beleesnek ebbe a hibába), mert olyan "cuki". De anélkül is sokszor össze fogják őket keverni, hát még ha csak egy-két betű különbség van a neveik között. Persze, nem akarok még én is "belepofázni", de iker lányaim vannak, tudom, miről beszélek. ON
2018. júl. 10. 10:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod hogy van egy olyan magyar szokás is hogy a nő nem a férfi kutyája hogy ne legyen beleszólása a saját gyerekei nevébe. Sőt olyan magyar szokás is van hogy a szülők döntenek a saját gyerekeikkel kapcsolatos dolgokról és baromi nagy pofátlanság ám ebbe beleszólni olyannak akinek nincs hozzá köze.

Neki volt alkalma minimum egy gyereknél mindent úgy csinálni ahogy akart. Ha megint ezt szeretné akkor szüljön magának.

2018. júl. 11. 09:59
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

És persze arra is emlékeztesd hogy ha tetszik neki, ha nem, a gyerekek félig magyarok lesznek. Tehát ha akár Vajknak és Hunornak akarnád hívni őket akkor se szólhatna semmit. Ha meg igen akkor max bemutatod neki a magyar temperamentumot.

Rasszista egy csoroszja lehet. De gondolom ő büszke Fehér amerikai xd

2018. júl. 11. 10:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
"Neki volt alkalma minimum egy gyereknél mindent úgy csinálni ahogy akart. Ha megint ezt szeretné akkor szüljön magának." => Ez jó :D én anyámnak szoktam mondani, mikor beleszól a gyerekeimmel kapcsolatos dolgokba, hogy ott volt a lehetőség, hogy jól csinálja, a PIN kóddal se lehet a végtelenségig próbálkozni...
2018. júl. 11. 10:36
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Gondoltam egy kis helyzet jelentés

Most jelenleg haza jöttünk egy kicsit, de én ugyerzem, hogy az anyosnak inkább van egy enyhe raszizmusa. Mivel nővérem a párom batyának a felesége. Mielőtt mi együtt se voltunk már nővéremet utalta amikor én bekerültem a családba és megtudta, hogy úgye tesok vagyunk onnantól jött igazan ez az egész dolog a gyerekvállalásnál megfőleg. Vagy csak eldöntötte, hogy ilyen anyós lesz. Nőverem hozza se szól és már én sem. Megmondtam a paromnak, ha akar beszéljen vele mert csak az anyja de én nem vagyok rá kiváncsi a párom megértette egyebkent. Ja és azóta volt egy családi összejövetel is ahol a párom húga is ott volt elhozta a jelenlegi párját, hogy bemutassa aki fekete. Na én a nőverem és a srác voltunk a kirekesztettek én meg is untam azt mondtam rosszul vagyok és noveremmel elvitettem magam hozzájuk.(ugye mi messzebb lakunk az anyosektol hal istennek). Rossz ez amit csinál mert párom húgának a baratja mondta h nagyok unja ezt pedig 3-4 hónapja a család tagja mi meg már ezt viseljük el évek óta. Vicc ez az egész😂 ne csodálkozzon ha alig nyitja rá valaki majd az ajtót.

2018. júl. 24. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!