Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit mondjak konkrétan anyósnak?

Mit mondjak konkrétan anyósnak?

Figyelt kérdés

A férjemmel nagyon fiatalok vagyunk, friss házasok, szeretjük egymást, harmonikus a kapcsolatunk, fél éve élünk együtt, minden problémát megoldunk. Megbeszéltük hogy leülünk hamarosan beszélni anyósommal mindjárt kifejtem miért. Tanácsot kérek, mit mondjak konkrétan?

23 éves vagyok,még nincs végzettségem ráadásul orvosira járok szóval mire elérem a célom karrier ügyileg ~29 éves leszek. A párom is tanul, egyetértük hogy még 30 éves korom előtt nem szeretnénk családot.

Ennek ellenére anyósom nonstop azzal nyaggat hogy mikor lesz NEKI unokája és ugye azt a nevet kapja amit ő kigondolt.

Náluk rengeteg macska van a lakásban és próbálja rámerőltetni hogy nálunk is legyen mert "a gyerek mellé kötelező az állat"pedig én nem szeretem a házban a háziállatot. Én nem szoktam keresni (anyám se hívogatja a férjem) de ő keres és úgy kezdi "na felhívlak mert te úgyse hívnál "(azaz első mondat már burkolt lebaxás).

Ha a fél életünk ott töltjük látogatóba az sem elég és vasárnap 4kor még megkérdezi "hova sietünk?" amikor pénteken mentünk át.

Minden apró dologba beleszól és röviden a problémám:

Megpróbál átformálni, érezteti hogy nem vagyok jó, "viccesen" leszúr mindig. Cisztám nőtt az elfojtott keserűség miatt amit miatta érzek.

Megbeszéltük a férjemmel hogy leülünk beszélni vele de nem tudom konkrétan mit mondjak neki. Tartok tőle hogy megutál ha megkérem hogy hagyjon élni és ne piszkáljon. Tartok tőle hogy később apró "jó szándékú" megjegyzésekkel aláássa a házasságomat.

2020. jún. 25. 11:32
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
21%
Ja. Orvos mondta. 🤣🤣🤣🤣🤣 Persze.
2020. jún. 25. 11:57
 12/37 A kérdező kommentje:

Kedves tizes, sajnálom hogy a telefonomon lévő autocorrect így javította ki a leírt 2 angol szót.

Mindenesetre nagyon hálás lennék, ha a témánál maradnánk és nem azon kattognánk, hogy ki mit rontott el nyelvtanilag.

2020. jún. 25. 11:59
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted ezen felül egy beszélgetés ugyan mit fog megoldani?! Semmit. Ne menj oda, és kész, ha kérdi, majd a férjed elmondja neki, hogy azért mert nem hagy élni és konkrétan megbetegít. Mivel leállni a 20. kérés ellenére se állt le, így a továbbbiakban ennek te nem tezsed ki magad. Mondja a dolgait a falnak, vagy akinek akarja.
2020. jún. 25. 12:00
 14/37 A kérdező kommentje:

Szeretnélek megkérni titeket, hozzászólókat, hogy maradjunk a témánál.

8 éve járok ugyanahhoz a nőgyógyászhoz évente 4x. Azt mondta, hogy ha egyik hónapról a másikra egy egészséges nőnek, terhesség nélkül 18 centis cisztája nő az általában a hirtelen megnövekedett stressz következménye. Próbáljam csökkenteni a stresszt az életemben.

Nem gondolom hogy ez a témához tartozna.

2020. jún. 25. 12:03
 15/37 anonim ***** válasza:
76%
Akkor mond meg neki, hogy a srtessz miatt beteg vagy, Gizi néni magától is beteg vagyok már, nemhogy még egy gyerektől és macskától. Ha ennyire kikészülsz egy bolond vénlánytól, akkor komolyan az orvosin vagy?
2020. jún. 25. 12:06
 16/37 A kérdező kommentje:

Az orvosin nem igazán tudok "kikészülni". Meg van adva minden félévre, hogy mit kell megtanulni és sok töltelék tárgy van amit nem olyan nehéz leküzdeni. A keményebb tárgyakat nem egyszerű, de konkrét stressz nincs, nem jön oda senki erőszakoskodni vagy magyarázni, hogy ezért meg ezért nem vagy jó. Ha az első vizsga nem sikerül, sikerül a második.

Kiszámítható minden. Vizsgák előtt szoktam izgulni, de nem megfelelési kényszer hanem vizsgadrukk miatt ami nem okoz hosszantartó lelkiismeretfurdalást vagy lelki fájdalmat mint anyósom.

Szóval igen, az orvositól nem készülök ki ennyire.

2020. jún. 25. 12:11
 17/37 anonim ***** válasza:
95%
Bakker kapd már össze magad. Ha anyós nem hagyja abba a témát, akkor felallsz es ott hagyod. Felmott no vagy, elvileg ertelmes is, ehhez azert nem kell még erettsegi se
2020. jún. 25. 12:18
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen anyóssal felesleges beszélni, nem kell oda menned, a férjed látogassa őket egyedül. A rendszeres látogatások helyett a kötelező, születésnap, karácsony alkalmak bőven elég, de ha nem megy, akkor azt is ki kell hagyni.

Azért csinálja, mert megteheti, teret engedtek neki, a harmadik alkalom után szólnia kellett volna a férjednek (nem nektek), hogy anyu, már megbeszéltük a témát 100x, és most hazamegyünk, mert még egyszer nem hallgatjuk végig.

2020. jún. 25. 12:18
 19/37 anonim ***** válasza:
95%

A beszélgetésnek én sem látom sok értelmét, de ha mégis ragaszkodik hozzá, hangozzon el, hogy ezentúl egyáltalán nem toleráljátok, ha utal a gyerek vagy háziállat témára. Ha mégis előveszi, akkor a telefont leteszitek illetve hazajöttök.

Határozzátok meg, hány telefonhívás fér bele nektek (pl. téged heti egynél ne hívjon többször), illetve azt is, mennyit vagytok nála. Jelenleg semmi magánéletetek nincs, ez borzasztó.

Nem érdemes a cisztára hivatkozni, mert kitalációnak fogja tartani, vagy vidd az orvosi leletet, de ott meg okát fogja kritizálni. Én nem mennék ebbe a témába bele.

2020. jún. 25. 12:29
 20/37 anonim ***** válasza:
89%
En ezeket olyan konnyen ignoralom vagok egy hát ez vann egyutterzo sajnalom fejet vagy csak magam elé bámulok aztan rámosolygok szomoruan vagy arrebb megyek csinalok egy teat. Akár bologathatsz is hogy igen, szerintem abbahagyná egy ido utan.
2020. jún. 25. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!