Mit mondjak konkrétan anyósnak?
A férjemmel nagyon fiatalok vagyunk, friss házasok, szeretjük egymást, harmonikus a kapcsolatunk, fél éve élünk együtt, minden problémát megoldunk. Megbeszéltük hogy leülünk hamarosan beszélni anyósommal mindjárt kifejtem miért. Tanácsot kérek, mit mondjak konkrétan?
23 éves vagyok,még nincs végzettségem ráadásul orvosira járok szóval mire elérem a célom karrier ügyileg ~29 éves leszek. A párom is tanul, egyetértük hogy még 30 éves korom előtt nem szeretnénk családot.
Ennek ellenére anyósom nonstop azzal nyaggat hogy mikor lesz NEKI unokája és ugye azt a nevet kapja amit ő kigondolt.
Náluk rengeteg macska van a lakásban és próbálja rámerőltetni hogy nálunk is legyen mert "a gyerek mellé kötelező az állat"pedig én nem szeretem a házban a háziállatot. Én nem szoktam keresni (anyám se hívogatja a férjem) de ő keres és úgy kezdi "na felhívlak mert te úgyse hívnál "(azaz első mondat már burkolt lebaxás).
Ha a fél életünk ott töltjük látogatóba az sem elég és vasárnap 4kor még megkérdezi "hova sietünk?" amikor pénteken mentünk át.
Minden apró dologba beleszól és röviden a problémám:
Megpróbál átformálni, érezteti hogy nem vagyok jó, "viccesen" leszúr mindig. Cisztám nőtt az elfojtott keserűség miatt amit miatta érzek.
Megbeszéltük a férjemmel hogy leülünk beszélni vele de nem tudom konkrétan mit mondjak neki. Tartok tőle hogy megutál ha megkérem hogy hagyjon élni és ne piszkáljon. Tartok tőle hogy később apró "jó szándékú" megjegyzésekkel aláássa a házasságomat.
Kicsit túlkombináljátok. Nem kell leülni és megbeszélni itt semmit. Ha mondd vagy kérdez, akkor válaszolsz.
Mikor lesz unoka? Majd olyan 7-8 ev múlva, Katineni.
Miért nincs macskátok- Nem akarunk. Stb
Nem beszélni kell, hanem kiállni magatokért. Ennyi az egész.
Nem és pont.
Rengetegszer el lett mondva finoman és határizottan is minden kérdésére a válasz.
Egyre egyre erőszakosabban mondta az igazát es emiatt már ráment az egészségem is, állandóan piszkál.
Ezért döntöttünk úgy hogy leülünk és megbeszéljük.
Én se látom értelmet nagyon.
Ha jön a kérdés hogy mikor jön az unoka, akkor megmondjatok hogy kb 7-8 év múlva legkorábban.
Ha a macskát kérdezi megmondjátok nem akartok lakásba állatot.
Ennyi. Semmi köze hozzá.
Na, akkor tessek, itt egy konkrét példa, mit kell csinalnod;
Csillukam, Mikor lesz már unokam?
Katineni, már sokszor elmondtuk, majd 7-8 ev múlva. Hogy van a Laci bácsi?
De az olyan soka van,babazni akarok.
Katineni, már sokszor elmondtuk, majd 7-8 ev múlva. Használ a krém amit tetszett kapni?
Csillukam, olyan jó lenne már babázni a kisunokammal.
Katineni, már sokszor elmondtuk, majd 7-8 ev múlva. Ha nem tetszik abbahagyni ezt a témát, hazamegyünk.
És így is tesztek. Macskára ugyanez. Minden másra ugyanez.
De ez tizenötezerszer el lett már mondva és egyre erőszakosabban jönnek fel a témák. Az hogy 30 éves korom előtt nem lesz baba így konkrétan 20+szor lett elmondva.
Férjem mondta hogy beszéljünk vele mert addig amíg nem tesszük úgyse fogja fel hogy ez nogo.
"Cisztám nőtt az elfojtott keserűség miatt amit miatta érzek."
Te ennyi esszel ugye csak kamuzol, hogy orvosi egyetemre jársz?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!