Mért mindig az anyós a rossz és sosem a meny?
A sok anyóst szidó menytől kérdeznék:Csak annyit magyarázzatok meg, hogy az hogy lehet, hogy aljas, szemét anyósok olyan jó embereket nevelnek, akik nektek nagyos is kellenek.
Egy rossz ember, nevelhet jó embert?
Mert ha igen, akkor nem nevelés kérdése, hogy kiből lesz jó ember és kiből lesz rossz.
Mért gondolják a menyek, hogy ha rossz az anyós, akkor ha felszáll a rózsaszin felhő, a fia is nem lesz olyan mint az anyja?
Legalább annyi lehetetlen meny van, mint anyós. Olyan nincs, hogy a meny egy szent, az anyós meg velejéig romlott. Azért kíváncsi leszek én ezekre a "tűzrőlpattant menyecskékre", ha majd a saját fiukról lesz szó, szóval ők lesznek az anyósok.
Az életkorból kifolyólag ide leginkább a menyek írnak, azért láthatjuk így.
Mondjuk mert én nem szidom, ennek ellenére amikor nem vagyok ott folyton próbálja páromat ellenem hangolni. Amikor ott vagyunk kiakad, ha bekapcsolom a mosást, vagy főzök, utánna meg a tesója rám ír, hogy milyen már, hogy nem csinálok semmit, hanem elvárom, hogy kiszolgáljanak. Persze az is gond, ha nem megyünk :D
Szerintem nem én vagyok a hibás amiért nem viseli el, hogy a a fia felnőtt.
Elöször is a férjet nem CSAK az anyós neveli, másrészt meg kb 16 éves kortól a gyerek önmagát feljeszti.
A te logikád alapján minden alkoholista családban felnött gyerek CSAK alkoholista lehetne, pedig ez nem igaz, rengeteg ilyen ember elutasítja az alkoholt.
A másik meg, amiért több anyós-téma van, az az, hogy a menyek nem szólnak bele az anyós életébe, az anyósok meg sokszor "minden jobban tudnak", ezért mindenbe beleavatkoznak.
(És mielött belém köt a kérdezö vagy más - többszörös anyós vagyok, viszont mivel nekem is volt rossz anyósom, ezért csak akkor adok tanácsot, ha kérik)
Jó embert nevelt a fiából, bár azért nevelt bele rossz tulajdonságokat is, hogy minél jobban hasonlítson rá! Mert ezt mindig megkaptam, hogy a fia tiszta ő, kb egyek ők ketten. A saját dolgai visszaköszöntek benne és nem csak a jó... De szerencsére hogy kikerült a hatása alól a férjem ezekből adott le.
Azért vitatkoznék anyósom jóságról tanításáról miszerint azért segítsen másokon, hogy majd azok ha neki kell visszasegítsenek! Ez az önzetlen segítség neki! Továbbá lelkileg zsarolta a fiát, aki mai napig retteg még attól is, hogy elmondja az anyjának ha az megsértette. Ez jó? Szerintem azért nevelte jónak egyrészt a fiát és zsarolta közben, mert így az alárendeltje lett. Ezt te nem látod kívülállóként! Te egy jóságos asszonyt látnál! De ha jobban belelátnál a mindennapokba, akkor lehet értenéd!
Az ilyen jóságos emberek tudnak a legtöbb kárt csinálni méghozzá azért mert bár nem fogod elhinni, ez csak felszín. Ha olyan jó lett volna, nem ellenem lett volna az első perctől amikor egyátalán nem ismert! Csak azért, mert tudta jól, hogy megtörténhet az, hogy velem marad és egyszer elmegy hazulról. Rögtön elindult a hadjárat ellenem.
Én nekem tiszta a lelkiismeretem. Sokáig mindent elnéztem és csak szeretettel voltam irántuk. De ezt tönkre tették bennem a viselkedésükkel és most már azt adok amit kapok. Plusz a férjemmel is kezd hasonlóan érzéketlen lenni.
De nem kell elhinni!
Majd lehet egyszer te is leszel benne!
1, Minden embernek van egy alaptermeszete, ami neveléstől teljesen független. A legxarabb, gyereket nevelni képtelen embernek is lehet olyan gyereke, aki normális.
2, Attol, hogy jól neveli a gyereket, még emberként lehet katasztrofális.
3, Mindig az panaszkodik, akinek gondja van és aki tud.
Attól, hogy normálisan felnevelte, még nem lesz jó ember. Sok nő nem képes elengedni a kicsi fiát. Főleg, ha egy szem fiú. Konkrétan kimondják, hogy pl. Adri elrabolta tőlem a fiamat, miatta hagyott itt. Az ilyenek fúrják a kapcsolatot, a nőt. Sokszor még akkor is, ha már házasok és vannak gyerekek is.
Persze sok más konfliktus is lehet, ahol általában mindkét félben van hiba. De ez egy olyan alap eset, ami sokszor fennáll, és ennek semmi köze a lányhoz, menyhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!