Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igazam van vagy nincs?

Igazam van vagy nincs?

Figyelt kérdés
Az anyósom 18 év alatt 2 alkalommal segített nekünk (unokákra vigyázott akkor), így most, hogy ő szorul segítségre úgy gondoltam, hogy én is 2 alkalommal állok a rendelkezésére. A többi úgy gondolom a lánya dolga, akinél elég gyakran segédkezett.
2020. jún. 4. 15:21
A kérdező szavazást indított:
Igazam van
Nincs igazam
155 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%
igazad van
2020. jún. 4. 15:25
 2/28 anonim ***** válasza:
75%
Egészen addig igazat adok neked, amíg nem okoz neki fizikai vagy egyéb kárt az, hogy nem segítetek neki. Ha hétköznapi szükségletekről van szó, például bevásárlás, amit bárki végezhet, akkor csinálja bárki. Ha visszafordíthatatlan baja esne a passzivitásod miatt, azt azért nem tartanám helyesnek.
2020. jún. 4. 15:29
 3/28 anonim válasza:
38%
Persze, úgy biztosan fejlődni fog a kapcsolatotok és ő is többet fog segíteni majd. Szerintem vezessétek egy app-ban azt is, ki mennyi időt szánt a segítésre, mert az se mindegy...
2020. jún. 4. 15:33
 4/28 anonim ***** válasza:
83%
3as szerintem a kérdező egyáltalán nem akarja fejleszteni ezt a kapcsolatot, miért is akarná mondjuk.
2020. jún. 4. 15:39
 5/28 anonim ***** válasza:
70%
Marhára piti és kicsinyes hozzáállás, de ha a matek oldaláról nézzük akkor nyilván igazad van...
2020. jún. 4. 15:42
 6/28 anonim válasza:
53%
Szerintem ez egy kicsit gyerekes hozzáállás.
2020. jún. 4. 15:44
 7/28 anonim ***** válasza:
74%

2-es és 5-ös mindent elmondott. Ha mindig csak annyit adnál vissza, amennyit te kapsz, az logikai, számszerű módon "igazságos" lenne, mégsem túl emberi. Azt egyébként sem tetted hozzá, hogy ezen a kétszeri alkalmon felül ti hányszor, miben és hogyan kértétek a segítségét. Lehet, hogy volt jó indoka, hogy nem segített?

Én segítenék neki, ha fontos dologról van szó.

2020. jún. 4. 15:50
 8/28 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem akarsz neki segíteni ne tedd!

De a férjednek vagyis a fiának már kötelessége segíteni és nem 2x, hanem annyiszor ahányszor az édesanyjának szüksége van segítségre!

2020. jún. 4. 15:58
 9/28 anonim ***** válasza:
82%

Én neked adok igazat, és lehet azt mondani, hogy gyerekes vagyok, meg kicsinyes vagyok. Azt írod a lányának segítkezett, nektek nem. Akkor valóban logikus, hogy majd a lánya segít neki.

Nálunk is hasonló a helyzet. Férjem nővérének gyerekei kb. az év felében a nagyszülőknél vannak, mert a szülők nem érnek rá és kényelmesebb lepasszolni a két gyereket nekik. A mi gyerekünkre így már nem marad idő, ezt meg is mondták. Szóval a másik unokákat kb. ők nevelik, hozzák-viszik iskolából, kivesznek miattuk szabadságot, főznek rájuk, mi egyszer szerettünk volna hasonló felvigyázást kérni, egyetlen egyszer, de hát sajnos ők nem tudtak "kétfelé szakadni".

Most meg persze mi menjünk át nekik füvet nyírni, mi váltsunk ki nekik receptet, mi állítsuk be a tévéjüket, mi csináljuk meg az elromlott laptopjukat, mi segítsünk be nekik a nagytakarításba. Férjem megmondta, hogy majd a testvére segít biztosan.

2020. jún. 4. 16:04
 10/28 anonim ***** válasza:
28%

"Most meg persze mi menjünk át nekik füvet nyírni, mi váltsunk ki nekik receptet, mi állítsuk be a tévéjüket, mi csináljuk meg az elromlott laptopjukat, mi segítsünk be nekik a nagytakarításba. Férjem megmondta, hogy majd a testvére segít biztosan."

Nem azért kellene mindig segíteni, mert valamit cserébe elvársz. Ha úgy gondolod, nem is érdemlik meg, talán akkor is érdemes segíteni, hátha még a későbbiekben ebből jó sül ki.

2020. jún. 4. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!