Milyen menyjelölt vagyok, a párom milyen? Picit hosszú.
Huszonévesek (huszon közepe) vagyunk,párom kicsit idősebb.
A lakás csillog villog,gyakran takarítok. Minden kellemes,rendezett nem ütött kopott,hanem új a költözés után. Főzni tanulok de még van mit mi sosem hívunk át senkit,én megmondom őszintén amíg nem tudok olyan profin sütni/főzni addig annyira nem is szeretném,hogy a főzés-gyakorlásom ízélmény beleégjen mindenki főleg anyósjelölt tudatába.
Tudják,hogy főzünk/főzök de senki sem volt meghívva,úgy érzem ez az ő közvetlen szülei felé nem is az én dolgom. De mi havonta átmegyünk (kettőnket hívják) látogatóba. Minden alkalommal rákérdez anyósjelölt,hogy mit főztünk, elmeséltük. És megjegyezte: "..ha megérem,hogy Ti főztök 1x nekünk.." dee kellemes nem számonkérő hangnemben. Én azzal takaróztam,hogy tanulom és azt akarom,hogy tökéletes legyen.
Tanácsot nem akarok tőle kérni :D.
Anyós szerint a házasság csak egy papír és nem is számít,mert más számít. Ezzel viszont egyetértek. Befogadtak úgy is,hogy papíron nem vagyunk a fiával házasok.
Formális vagyok, visszafogott,kedves de ha valami nagyon nem tetszik szólok. Nem ugrok egyből..hú erre biztos harapnának az olyanok..
Nagyon figyelek a tisztaságra arra,hogy én is mindig friss tiszta legyek ez a legalapabb.
Es most jön a fekete leves: kiállok az igazamért, anno sem hagytam,hogy anyósjelölt mindenhova velünk jöjjön, de nem csattogtam. Ha ránk akartak erőszakolni valami berendezési dolgot párom el akarta tussolni,hogy jó majd kidobni..ez csúnyább dolog mint megmondani,hogy köszi nem.. én szóltam.
Barátom passzív a szülőkkel,jól levált róluk. De anyós finoman mindig közölte velem,hogy én vegyem rá,hogy többet menjünk..hát szerintem vagyunk ott eleget.
Rendezkedne ezért csak megmutattuk a felujított lakást aztán ennyi évek teltek el. Mi járunk látogatni hozzánk senki. Nyilván én is oda megyek,ahova hívnak ők hívtak szoktam menni kedvesen. Mégis van egy fura hiányérzetem,hogy mi vagyunk e a bunkók. De félek,hogy osztja az észt,ha nem elég puha a krumpli vagy nem elég szaftos a hús stb..
Mélyen de őszintén: sose törtem magam,hogy ugorjak anyóséknak el sem vártam, viszont ők segítettek ebbe-abba. Nem tudom,mivel viszonozzam..Megköszöntem és vittem vmi apróságot.
Próbálom mindig úgy intézni a dolgokat,hogy senki se sérüljön de senki se telepedjen ránk. Ebbe kő kemény munkám volt kb 4 éve,aztán telt az idő,barátom is végre felnőtt és önállóak lettünk.
Anyós ebből annyit szűrt le: ki akarjuk magunkat húzni mindenből,mert nem velük járunk ide oda hanem kettesben. Hogy maradjak jó menyjelölt/barátnő?
A házasság szerintem is egy papír illetve egy megható szép szertartás! Ami nem szükséges feltétlen ahhoz,hogy egy család legyünk,engem így is befogadtak ez már elfogadottabb mint 50 éve.. nem érzem szükségét a szívem legmélyebb bugyrában sem, talán 10 év múlva de nem ezen múlik. :)
Tök normális, hogy egy anya szeretné, ha a gyerekei jó viszonyban lennének egymással és az is teljesen normális, hogy szeretné időnként együtt látni őket.
Hiába csűröd-csavarod: nem a te gondolkodásmódod a normális.
Hmmmm...amióta felébredtem ezt olvasom :D Elgondolkodtató...de én nem küldelek pszichiáterhoz,nemvagy pszichopata..mellesleg ez a megnevezés már nem létezik mégis gyakran használják.(mindegy)
Én megértelek,nem értek mindennel egyet de pár nézetedet adom.Tökéletesség mábia komolyan vefigyel de evvel nincs baj,nem vagyunk egyformák.Van aki maximalista van aki megelégszik avval ami van.
Mindenkinek más a véleménye pl: szülőkkel élni vagy egyedül szerencsét próbálni és megélni a magunk lábán.Nincs mindenki olyan helyzetben,hogy lakást vegyen és a szülőkkel könnyebb az élet mert elfelezitek a számlákat.Van aki márcsak ezért is választja ezt.
Én nem szólom meg egyiket sem.
De énis úgy gondolom,hogy idővel le kell válni a szülőkről és egy független életet kialakítani.Énis így tettem.Úgyszintén 93as vagyok mint te.Az anyósjelölt kb 1 perc sétára lakik de nem gyúrjuk egymás küszöbét hetente.De mindennek megvan az oka.Párom nem igényli a társaságukat olyan gyakran.Több mint 3 éve együtt élünk és lassan másfél éve vettünk közös lakást( egyikünknek a szülei sem segítettek anyagilag,az én szüleim megtennék de nem engedhetik meg maguknak az ő "szülei" igen okom van macskakörömmel írni az övéi megtegették volna de nem akarták és elsem fogadtuk volna) az anyósjelölt még nemvolt nálunk be hívtuk meg,párom nem akarja én meg nem erőltetem egyszer beadott valamit a kezembe nyomta és elrohant hiába szóltam utána,hogy várjon jöjjön be.
Néha igenis az "anyós" tehet arról ha gondok vannak a családban.Engem a hátam mögött kritizált,leszólt.Első mondata az volt hozzám mikor meglátott " hű de magas vagy azt hittem alacsonyabb vagy" még a magasságommal is baja volt mert kb egy magas vagyok a fiával.(173-175cm)
A hátam mögött olyanokat vészelt,hogy sosem lesz semmink a két naplopó megtalálta egymást.A szarból építettünk várat rekord idő alatt mindenünk megvan a két naplopónak.Sorolhatnám...
Szóval megértelek téged is,énis szerettem volna ha szeretnek de olyan megnyilvánulásaik voltak ami azt igazolja nem én vagyok a szar ember amiért nem hívom át őket,nem lógunk egymás nyakán.És igen az anyós nem barátnő!
Mellesleg az én szüleim és a párom imádják egymást és ott már baj van ha párom azt mondja anyukámnak,hogy " bárcsak olyan anyám lenne mint maga" egy gyereknek nem szabadna ilyen mondania ez is azt igazolja ,hogy nem velünk van a baj ,hogy nem keressük az annyát.Tisztelem öket,eljarunk néha de nem a szívem csücskei most már hiába jopofiznak a régi sérelmek megmaradtak.
Nekem is megszokta anyóska a sminket " minek rak fel sminket hisz olyan szép arca van" basszus elöször voltam ott jo benyomást akartam kelteni :D
Énsem akarok férjhez menni és nekemis emgakarta mondani mikor még albérletben laktunk,hogy mit hová tegyek hogyan rendezzem be.
Feléjük nincs ilyen rideg,vagy ahogy ti modntátok hideg megnyilvánulásom nekem az egész világ felé van :) nem mindig de énis távolság tartó vagyok.Kevés embernek mutatom meg milyen vagyok valójávan.
Igen majd énis elmegyek dokihoz mert nárcisztikus bipoláris depressziós antiszociális pszichopata vagyok :D na nemár azért mert nem vagyunk egyformák ne álitsunk fel diagnózist a kérdező leánynak.Miért kell beskatujázni...miért kell egyformán imádni az anyós..ja igen mert ő nevelte fel azt a tökéletes fiút akit szeretünk hát nem! Igen a gének,a jellemvonások megvannak de lehet,hogy ez a fiú telhesen más ember lesz mint a szülei más a gondolkodás a az élethez való hozzá álása.
A 107# volt talán az egyetlen aki megértést mutatott a kérdező felé.Ennyire ritka lenne az iylen ember tipus mint mi??? :)) nembaj lányok majd megyünk együtt a pszichiáterhoz ;) a köri anyum a legjobb pszichiáter a városba nem fogad új betegeket de majd veszerzem magunkat :*** na puszi
Igazán nincsmit😊 nem vagyunk rossz emberek azért mert máshogy látjuk a dolgokat.Anyóska egyszer azt mondta ha lakást veszünk jól gondoljuk meg kit engedünk be..hát a párom ezt komolyan is vette😁 nekem sem hiányzik,hogy kioktasson ha egy porszemet meglát akkor már bordel van.Nekem is mániám ha valaki jön hozzánk beteges takarításba kezdek mindennek tökéletesnek kell lennie (persze máskor is rend van és tisztaság).Engem senkise szóljon meg,hogy nemvolt nálam minden makulátlan.A főzésben szerencsére jóvagyok ilyennel nincs gond.
De költözésnél is megkaptam ahol párom annyának a férje segített,hogy milyen bordel van😂😂😂 az egesz lakás televolt dobozokkal és kukás zsákokkal amiben a holmijaink voltak hát igen ilyen ez a költözés bordellal jár aki költözött már az tudja.Mielőtt othagytuk az albérletet azt is 3x áttakarítottam.
Én megértem,hogy vannak itt jó anyósok.És le a kalappal előttük,szerencsés a menyetek.
Anyóskám aranyköpése " kitanítattam a fiamat most meg máshová viszi a pénzt"
Persze csak hátunk mögött mondta.
Én szüleim egy centet sem kértek a fiuktol mikor 3 honapig otlaktunk költözés előtt vagyis a párom lakott nálunk.S úgylett beálitva anyám elszedi a pénzét.
Mondhatnánk anyám tanítatta ki a fiát hisz utolsó évében anyám főzött,mosott,takarított rá és a párom ezt becsüli.(nem közép suli)
Gondolnánk,hogy nehezebb kijönni egy anyánk korabeli idegen asszonnyal de az én anyósom 42 éves szóval fiatal asszony.De belülről minta koravén lenne.Na de nem akarom itt szapulni az anyós.
Kérdező visszatérve rád a lényeg,hogy a párod elfogad így ahogy vagy.Ugy vettem le már rég együtt vagytok szóval nem lehetsz te olyan szörnyűséges boszi😆
Ha meghívod őket csinálj valami egyszerű kaját vagy nem kell ebédre hívni veszel valami nasit abba nemtud belekötni én van,hogy ha vendég jön péksütiket veszek gusztusosan kitálalom és mindenki szed belöle ha akar.Ha akarnak hibát találni ugyis találnak.Ne görcsölj rá.A te lakásod a te szabályaid.Írtad ha van valami összejövetel inkább csak ketten beszélgettem a pároddal.
Mi elbeszélgetünk mindenkivel de mindig találunk ki valami menekülőszót ha már nembírjuk tovább hallgatni őket s jelzünk a másiknak,hogy ideje lelépni.Kövezzetek meg de sajnos van ilyen nehezen bírjuk ki főleg családi összejöveteleken.
Mi rendesen leváltunk a szülőkről😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!