Közös felügyelet! Mi történik akkor ha a gyerek beteg lesz hosszú ideig, Csak az egyik félnek kell végig ott lenni és kockáztatni a munkahelyét?
A közös felügyelet nem azonos a megosztottal. A közös azt jelenti, mindkét szülőnek mindenbe beleszólási joga van, de a gyerek az egyiknél van elhelyezve, a másiknál láthatási jog a van és tartásdíjat fizet. Ebben az esetben csak és kizárólag a gondozó szülő jogosult a gyermekapolasi tappenzre, pont mint minden más, a gyerekkel kapcsolatos anyagi juttatásra.
A megosztott felügyeletnél a gyerek fele időt egyik, fele időt másik szülőnél tölti, nincs kulin gondozó szülő, mert mindkettő az, nincs tartásdíj sem. Ebben ah esetben mindkét szülő mehet gyermekápolási táppénzre, pont úgy, mintha együtt élnének.
Nálatok egyértelműen közös felügyelet van, ergo neked, mint gondozó szülőnek kell megoldania a gyerek felügyeletet. A láthatás pedig jog, nem kötelesség, ha nem akar vele élni a másik szülő, az az ő dolga, nem kényszeríthető
Kedves 3! Nyilvan a te hazassagod tokeletes. Kivanom hogy maradjon is igy. Viszont nekem barmennyire is rossz volt halas vagyok neki. Tudod miert? A gyermekemert.
1. Valaszolo voltam
" Csak az egyik félnek kell végig ott lenni és kockáztatni a munkahelyét?"
Nem. Mindkettőnek kockáztatnia kell.
Mondd! Milyen szülő vagy te?!
6!
Nem. Csak a gondozó szülőnek kell. Ó ugyanis kap erre támogatást, míg a különélő nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!