Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A vadászat az állatkínzás?

A vadászat az állatkínzás?

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
30%

Nos az "állatvédők" ezekben a propagandafilmekben összevágják a saját rögeszméiket erősítő felvételeket. Csak abba nem gondoltok bele, hogy nem magunktól váltunk ilyenné. Az evolúció műve volt. Ha megnézitek minden korban a csúcsragadozó kiszorítsa ellenfeleit, megtizedeli a prédáit, majd maga is kihal és kezdődik minden elölről. Ez már millió évekkel ezelőtt is így volt és így lesz millió évekkel utánunk is.

És hozzátenném a gyilkos bálnák, a cápák és a farkasok, a krokodilok se végeznek valami etikusan a prédaállatokkal. Egy gnú órákig is szenvedhet mire végkimerülésében megadja magát a krokinak. Azonkívül belemehetnénk abba is, hogy szegény növényeket meg a patások meg a vegák irtsák. Ha tudnátok, hogy egy növény milyen összetett és fejlett élőlény lehet...

Amúgy én is elítélem a kegyetlen bánásmódot a kutyákkal és más állatokkal is. Gondolok itt az állatkínzókra akik verik, éheztetik őket vagy az orrvadászatra amikor csak egy szép fali dísz vagy bunda miatt ölnek le állatokat. De a vadászok nem állatkínzók, se a nagymamám aki baromfikat tart stb. Mindenevők vagyunk és nélkülözhetetlen számunkra a hús.

2012. febr. 12. 12:57
 22/64 anonim ***** válasza:
*orvvadászat
2012. febr. 12. 12:58
 23/64 anonim válasza:
100%

Én elítélem azokat az embereket, akik a maguk szórakoztatására okoznak fizikai fájdalmat a különféle háziállataiknak, nem szórom fel sóval a járdát, hogy ne marja ki a kutyák lábát (nem, elnézést, ez nem igaz, azért nem szórom fel sóval - és mással sem -, mert undorító latyak képződik), küldök régi törölközőt a kolontári kutyáknak és nem szeretem az orvvadászokat.

De az állatvédés azon fokát, ami a vadászatot mint "Megy a vadász és lelő egy szarvast, a bundáját eladják, az agancsát felteszik a falra, a húsából meg kolbász lesz" tevékenységet állatkínzásnak titulálja, eléggé erőteljesen elvetem. Ugyanígy nem tudok együttérezni a sertéstelepek lakóival valamint a szalagon táplált pelyhes pipikékkel sem. Igen, a sors gonosz, az emberek gonoszak, 1x1 m-es ketrec helyett ikea ólban is tarthatnák a levágásra váró malacokat, de ember vagyok, gumós zápfogaim vannak vagyis mindenevő vagyok, nem fogok spenóton meg szóján élni, csak mert rossz életük van a csirkéknek. Ha a szaharában mászkálok és körül vesz egy csapat éhes oroszlán, ők se fognak elengedni engem a szép kék szemeimért, noha nekik is megvan a lehetőségük arra, hogy füvet egyenek helyettem. Az ember azért kezdett el vadászni, hogy ne dögöljön éhen, nem azért, mert egy aberrált szemétláda, akinek perverz örömöt okoz kioltani szegény bambik életét. Hogy ide is bemászott a kapitalizmus - nos hová nem? Lehet szenteskedni, hogy a populációk egyensúlyáért vadásznak a jóvadászok és az agancsért a rosszvadászok, de könyörgöm, a populációk tökéletesen megvoltak az evolúcióval, nem kell nekik ember, hogy rendezkedjen, és a populációs okokért lelőtt szarvast is megeszi valaki. A genetikai hibával rendelkező agancsos szarvasok kínoktól való megkímélése egy ugyanilyen nevetséges fabula, amivel kiskaput lehet nyerni az állatvédőknél. (Plusz felveti azt a nagyon kényes kérdést, hogy mi van az emberi eutanáziával, ha már emberi jogokat sózunk az állatok nyakába). Egyébként: a vadász lő, a golyó betalál, a szarvasnak annyi. Nem szenved. Elnézést, ha bárki érzéseit megsértettem.

2012. febr. 13. 18:54
 24/64 bubobubo ***** válasza:
74%
Minden hajam szála égnek áll ettől a sok városi nagy tudásútól. Naszóval kedves vadászatot mélységesen elítélő kedves sötétzöldek! Egyrészt még mindig nem tudtok különbséget tenni a vadász és a mészáros között ezen a dolgon történő vitázásotok a saját tudatlanságotokat tükrözi. Másrészt el kellene gondolkodnotok azon hogy a mai értelemben vett vadászat miért is szükséges. Ezt már sokan megírták olvassatok utána ha érdekel titeket. Viszont most egy összefüggést szeretnék bemutatni az általam csak városlakóknak nevezett személyeknek (akinek nem inge ne vegye magára)ugyanis ugyan olyan mértékben vagytok felelősek a vad haláláért amit én vagy más vadász aki meghúzta a ravaszt. Itt gondolom felvetődik a kérdés hogy miért? Azért mert amíg az ember nem lett ilyen hú de civilizált jól megfértek a természettel. De ez elmúlt ugyanis a fejlettséggel együtt járt hogy beköltöztünk az erdőkbe majd ezekből a tanyákból falvak később városok lettek a városok köré ipartelepek létesültek mind egyre jobban kiszorítva a vadat a saját élőhelyéről. Majd autóutak autópályákat építettünk hogy mindenkinek jobb legyen ezzel évezredes váltókat szüntettünk meg. (a váltó a vadak által használt útvonal hogy mindenki értse) A házi állatainkat szabadon legeltettük behajtottuk az erdőkbe rétekre. Igen ám de most jött a nagy baj. Ugyanis régen még voltak ragadozóink akik nem túrték hogy az ember behatoljon a felség területére és a háziállatokat meg előszeretettel dézsmálták. Na ilyenkor mit is csinál az ember? Tűzzel vassal irtotta a ragadozókat hogy neki jobb legyen hogy a saját túlszaporulatát etetni tudja. Szóval közös erővel az állandó zavarás zargatás és a folyamatos vadászat hatására hogy mindenkinek sokkal jobb legyen kipusztítottuk a ragadozókat. Tehát ha innen nézzük közösen kéz a kézben sikerült a ragadozókat ki irtani nekünk vadászoknak és nektek kedves városlakóknak. Fura érzés lehet hogy képletesen ugyan de ti is felelősek vagytok a vadak pusztulásáért. Na de folytatom. Azzal hogy eltűntek a ragadozók azzal újabb probléma merült fel ugyanis ahogy az előzőekben már írták a vad az egy szemét genyó élőlény ugyanis nem használ óvszert se tablettát így csak szaporodik és szaporodik az az túlszaporodik. Ami nem azt jelenti hogy egy erdőbe kettő őz lesz hanem sokkal komolyabb bajt. Gondolom nem hallottatok még olyanról hogy vadkára. (a vadkár a nagyvadak által lelegelt tönkretett mezőgazdasági terményeket erdőségeket jelenti) Naszóval ez a vadkár hogy pár adatot említsek 1994-ben 498 millió forint volt 1995-ben 693 millió 1996-ban 972 millió volt 1999-ben 1054 millió forint volt. Ez jól láthatóan növekszik. Vagyis ha nem vadásznánk és nem próbálnánk meg mesterségesen kordában tartani a vadakat akkor ezek a számok ezerszer magasabbak lennének. A vadak száma elképzelhetetlen méreteket öltene lelegelnék a terményeket nem lehetne közlekedni ugyanis a vadak vándorolnak és óhatatlanul is kereszteznék az útvonalakat stb. stb... Lenne ám csillog villog csörömpöl meg minden. Ugye ez se lenne olyan jó... Na meg arról ne is beszéljünk hogy az ilyen hatalmas állat tömegekben gyorsan megjelennek a járványok és megtizedelnék durva esetben ki is pusztítanák a vad populációt! Gondolom itt felmerül bennetek drága vadászatot elítélők hogy akkor legyen így tiltsuk be a vadászatot és nézzük mi lesz. Igen ám de akkor ti sokkal nagyobb kárt és sokkal több életet ontanátok ki mint mi vadászok de ez olyan sokára lenne hogy azt meg se élnétek akkor meg jó úgy nem? Kicsit úgy érzem hogy ez egyfajta strucc politika nem? ,,Az ember olyan mértékben avatkozott bele a természet egyensúlyába, hogy tevékenységének bizonyos káros következményeit neki kell viselnie, illetve további beavatkozásaival enyhítenie. A mai vadászat szerepe már nem elsősorban a hússzerzés, hanem a bizonyos vadon élő, vadászható állatfajok létszámának korlátozása, az állományszabályozása, az eltűnt csúcsragadozók szerepének átvállalása. Ma már hiú remény hogy, Magyarországra olyan számban lehessen visszatelepíteni medvét, farkast, hogy azok a növényevők létszámát a jelenlegi környezet által eltűrhető szintre szorítsák."
2012. febr. 14. 20:20
 25/64 bubobubo ***** válasza:
58%

Elnézést a túl nagy terjedelemért de ez kikívánkozott sőt tudnék erről hosszabban is vitázni meg megfelelő számadatokkal, statisztikákkal, szaktanulmányokkal alátámasztani de ezt nem teszem ugyanis egyrészt az orruknál semmivel se tovább látók nem érdemlik meg akik meg foglalkoznak a témával azok úgy is utána néznek. Viszont szeretném kérni hogy a vadászatot ellenzők kicsit járjanak utána a dolgoknak olvassanak sokat. Ne mindig a saját elvakult érzelmeikre hallgassanak mert azok gyakran meghazudtolják az embert. Köszönöm annak aki elolvasta hozzászólásom. Ha már egy elvakult állatvédővel sikerült megértetnem hogy mi ért is kell vadászni akkor megérte a többinek meg azt tudom csak mondani utána járni olvasni tanulni megismerni mindkét felet és aztán pocskondiázni meg vitatkozni... Köszöntem a figyelmet :D

,,Venare neccesse est!"

2012. febr. 14. 20:32
 26/64 anonim ***** válasza:
44%

Drága Vadász barátaim,

én egyrészt pontosan értem, miért szükséges a vadászat.

Másrészt ettől még az a véleményem, hogy állatkínzás. Ha nem értitek, hogy ez hogyan lehetséges, akkor felesleges beszélgetni, mert ki-ki csak hajtogatja a magáét.

2012. febr. 15. 14:28
 27/64 anonim ***** válasza:

Üdv!

Persze hogy állatkínzás! Eleve az esetek többségében az állat halálával végződik!!!! Megnézném hogy fordított helyzetben egy vadász mennyire lelkesedne, ha fegyver nélkül kellene védekeznie egy tigris vagy akár csak egy felbőszült vaddisznó ellen?!

2012. febr. 15. 19:57
 28/64 anonim ***** válasza:

sasmaskara! én nem bírom végig nézni a filmet,nem is tudom hányszor könnyeztem be :'(! nagyon elgondolkodtató...

aki nem tudja miről van szó annak itt a link:

[link]

2012. febr. 17. 20:42
 29/64 anonim válasza:
nem... Nem!
2012. febr. 18. 00:26
 30/64 anonim válasza:
58%
legyünk már realisták..akkor az oroszlán gazellekínzónak minősül v miszösz?
2012. febr. 18. 00:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!