Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Ha van vadászvizsgám fegyverem...

Ha van vadászvizsgám fegyverem engedélyem és van saját erdőm mezőm stb. akkor ott vadászhatok?

Figyelt kérdés
vagy hogyan lehet egy olyan területen vadászni ami még egy társaság tulajdonában sincs.
2011. dec. 27. 20:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy egy terület a tied, még nem jelenti azt, hogy levadászhatod a vadállományt. Engedéllyel tudsz vadászni, megadott állatokra.
2011. dec. 27. 21:43
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha van vadász vizsgád, meg fegyvered is, akkor fel sem merülhetne ez a kérdés... Különben hogyan tettél sikeres vadász vizsgát? Egyébként mint annyi mindent, ezt sem lehet csak úgy kényedre kedvedre, gondolom formán csinálni. Nem véletlenül vannak a vadászokra szigorú törvények. Ha Te vadászhatnál kedvedre akár a saját, akár más területén, ami nem szerepel egyik vadásztársaságnál sem, az elég komoly baleseti kockázatot rejtene magában, nem gondolod?
2011. dec. 27. 21:47
 3/17 A kérdező kommentje:
A HA szócska feltételes módra útal. Am. nincs még vadászvizsgám csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. De ha mondjuk van egy erdőm 20 hektár és annak a 20 hektárnak vadászati jogát kivársárlom egy társaságtól akkor azon elvileg a törvényeknek megfelelően vadászhatok igaz?
2011. dec. 27. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem, nem igaz. A rajta lévő vadállományt nem tudod megvenni, csak a területet. Szerinted, ha én odasétálok a területedre, szabadon lelőhetsz? :D
2011. dec. 27. 22:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát nem de akkor a vadásztársaságok hogy vesznek jogot? Mert azoknak erdejük nincs csak vadászterületük. De lehet olyant hogy vadászjogot megveszem tőlük egy területre?(nem tagságra gondolok)
2011. dec. 27. 22:39
 6/17 A kérdező kommentje:
Meg a vadállományt nem is kell csak a jogot mert elvileg ha belép egy szarvas bika az én területemre elvileg azt már én lelőhetem. Mert pl nálunk ha társaság hajtást rendez és sikertelen akkor általában az ő disznóik az erdészeti területre mentek át ahol az erdészek szabadon lőhetik .
2011. dec. 27. 22:41
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem, sosem lőhetsz szabadon, kedvedre. Ami a területedre belép, az sosem a tied, hanem az ÁLLAMÉ. A vadásztársaság a megfelelő időpontokban gyérítheti a vadállományt, és amit meglőnek, az az övék lehet. De erre pontos törvényi szabályozás van, amit a vadász vizsga során megtanítanak neked. Az, hogy tied-e az erdő, vagy sem, tökéletesen mindegy. Maximum annyiban jó, hogy esetleg kiválthatod vele a tagdíjat, de ezt már vadásztársasága válogatja. Majd ha meg lesz a vadászvizsgád, akkor megérted.
2011. dec. 28. 07:38
 8/17 A kérdező kommentje:
Értem avval hogy a vad az államé abban tisztában vagyok. De akkor ezek szerint akkor is fizetnem kéne ha a saját területemen aminek a vadászati jogát megvettem kilövök a törvény által meghatározott idényben és minden szabályozásnak megfelelően pl egy vaddisznó kant akkor azután a kilövésért nekem fizetni kéne az állam felé?
2011. dec. 28. 12:26
 9/17 anonim ***** válasza:
Hát, ez jó kérdés. Elvileg, amit kilőnek az a vadász társaságé. De úgy értelmezem, hogy Te nem akarsz belépni egyik társaságba sem, csak a saját területeden vadásznál. Nem tudom, hogy ez egyáltalán lehetséges-e... Szerintem mindenképpen tartoznod kell valamelyik vadásztársaságba, ahol vagy tag díjat fizetsz, vagy területtel szállsz be. Na most, ha kilősz valamit, akkor az a társaság tulajdona (persze csak ha bejelented ;) ). Szóval, szerintem, amit Te szeretnél, az nem kivitelezhető. De kérdezz utána az illetékes szakhatóságnál.
2011. dec. 28. 18:00
 10/17 anonim ***** válasza:
Ugyan mégis hol tetted le a vadászvizsgát? Mert van fegyvered, és területed, az még nem azt jelenti, hogy a határodban lövöldözhetsz!! Most a mezőgazdasági, vagy/és erdőterületeidnek csak a vadászati jogát birtoklod, melyet 2005-ben valamelyik vadásztársaság 10 évre bérbe vett, ezért te bérleti díjat kapsz, ha vadászni akarsz, lépj be a társaságba. Addig nem kellene durrogtatni, mert annak bizony komoly következményei lesznek, közhasznú neve ennek a vadorzás.
2011. dec. 29. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!