Honnan tudok szerezni sivatagi rókát, és mennyiért?
olwastam pár cikket, és mielött azzal jönne pár "okos", h állatkínzás akk menjetek mán a..:P
szóval, az ára érdekelne, meg hogy honnan, mert gondolom állatkereskedésbe sehol, tenyésztőkről meg én nem hallottam.
természetesen nem a belinkelt oldal miatt mondom hogy kit érdekel itt a terrarisztika - hanem a kígyótartás miatt. persze, nem tartják be. kell a szomszédok beleegyezése. volt aki ezt ugy oldotta meg hogy vett egy telket, meg körülötte kettöt. probléma megoldva. de az, hogym mérges kígyónál legyen bent minimum 2 ember, nem véletlen. tudsz olyan halálesetröl amikor emberünket az ellenméreggel a kezében találták holtan? naugye hogy nem hülyeségböl találják ki ezeket....
mellesleg kedves kérdezö, tudod-e mi az a CITES II.? a természetvédelmi világszövetség vörös listája? habár biztos, mert mint emlitetted, nagyon utánanéztél te ennek.... egy nem domesztikált faj azért nem kutya, hiába írják hogy hasonlít. hát persze, attól hogy egy család más nemzetség. annyira nem hasonlít mindenben főleg nem viselkedésben. a kutya pl nem éjszakai állat. és a róka nem jó illatú. sima hazai róka akkor már miért nem jó? rókának róka.
a farkas is kutyaféle. sok agyoniskolázott debilnek meg a német juhász is farkaskutya. farkaskutyát (félig kutya félig farkas, NEM német juhász!!) nem is lehet tartani, amerikában is kezdenek erre rájönni szééép lassan. volt is egy f.szi, évekig elélt a kis farkasával. aztán amikor a f.szi öregedett, beteg lett. farkas ezt megérezte és úgy érezte ideje átvenni a falkavezérséget, mert a főnök gyenge... jó jó, ez a pici állat talán nem tép szét (annyira) de hiába hasonlít, nem ugyan az. a panda maci is aranyos aztán hogy széttépi az embereket akik meg akarják simizni, mert olyan békésen ül ahogy majszol... a riporter bácsinak meg mégis letépte a kukiját anno.
ha már mindenféle más állat példájával lehet jönni... viszont jópár kérdésre még így is várjuk a választ a kedves kérdezőtől.
Hello!
Elolvastam, és nem igazán találtam hasonló mondatokat...
Azt kérdezted, hogy mik a tervei...
Vegyük például a szocializálást...
Úgy olvastam, hogy nagyon értessz a kutyákhoz... Akkor gondolom te is egyet értessz abban, hogy nincs két ugyanolyan viselkedés...
Amikor te megkaptad az első kutyád, akkor te se tudtad, pontosan, hogy mit fogsz csinálni... Vagy ha mégis eltervezted, akkor nem biztos, hogy úgy fog történni... Ha elhatározod, hogy egy családtag lesz, aki bármikor feljöhet a kanapéra, meg egy tányérból esztek, akkor lehet, hogy pont egy olyat fogsz ki akinek az a fontos, hogy domináns legyen...
Szóval még mielőtt megszerzi a Kicsit, azelőtt nem lehet bomba biztos terve...
A Terrarisztikáról meg a törvényekről most csak két rövid példa...
Úgy tudom, hogy a Pit Bull, és annak keverékei is szerepelnek a "Veszélyes Állatok" listáján... Ehhez gondolom nem kell fűzzek semmit...
Az a 120cm-es kígyó a Boa Constricor-nak az Imperator alfaja... Közben a 3m-es Sárga Anakonda nincs rajta...
Persze, én nem értek az állatkohoz...ezért is akarok egy sivatagi rókát, mert nem...
évekig tenyésztett családom rotweilereket, késöbb basset hound-okat, gyakorlatilag az állatok közt nőttenm fel, nyáron állatmenhelyeken szoktam kisegítteni..(etetni-itatni ilyenek..) imádom az állatokat, és asszem tapasztalatom ha nem is kurwasok, de wan, és nekem nem számít az ár, sem h hova kell mennem érte..de igen, ha ennyi időt fektettem bele, meg pénzt, nyilván csak azért, hogy elhanyagoljam, csakis ezért..m1, köszi azoknak akik normálisan válaszoltak :)sikerült bebizonyítani, h van még normális ember is ezen az oldalon..:D (még ha kevés is^^)
ha meg zavar a w-m..ezvan :P
puszipá! :3
Magyarországon vagy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem találsz Sivatagi rókát.Olvastam a linkedet és ki van írva hogy RITKA HOGY HÁZIÁLLATKÉNT tartsák őket.De ha találsz biztos nem kerül egy fillérbe ;)
Meg hát ez alapján az itteni hideg időket nem bírná ki:
"Társas állat, kisebb családi közösségeket alkot. A forró sivatagok lakója, olyan területeké, ahol némi száraz növényzet még megtalálható."
Én ennyit bírtam segíteni :)
Hello!
A Kígyós vagyok...
Erről a témáról elég sokat olvastam, és azt hiszem tudom miről beszélek...
Vagy ha én nem is, akkor a külföldi törvényhozók biztos jobban tudják...
Ahogyan te is írtad nem hozzáértők hozzák a törvényt, ezért arra az esély, hogy mégis jó törvényt hozzanak elég kicsi...
Ha megkérdezel egy óriáskígyó tenyésztőt a törvényről, akkor az minimun 2 órán keresztül tudná szidni...
Amikor megemlíti egy törvényhozó a minimális terráriumi méretet, a "Veszélyes" állatok listáját, meg a többi hülyeséget, akkor még az a terrarista is fetreng a röhögéstől aki csak egy leopárd gekkót tart egy hete...
Még pár példa...
A Császár Skorpió (Pandinus Imperator) mérge kb. egy darázséval ér fel... Ennél szinte bármelyik Hátsó méregfogas siklónak erősebb a mérge... Az első rajta van a listán, a második nincs...
Külföldön a legtöbb Tigris, Kockás pitont (mindkettő kb. 5-7m) 1X2m-es rack-ben tartják... Magyarországon egy ilyen állat tartására a törvény szerint minimum 10X5X2m terrárium kéne... Persze lehet azt mondani, hogy így jobb az állatnak (amivel egyet értek), de normális határokon belül kéne történjen... Amúgy külföldiában régebb óta megy a hobbi és rájöttek, hogy a Tigris pitonoknak kifejezetten jót tesz az üreglakó életmód, könyebben kezelhetők, és egészségesebbek az állatok...
A törvény szerint 3 éves gyakorlattal kéne rendelkezni...Ha ezt minden "Veszélyes" állattal rendelkező ember betartotta volna akkor a cirkuszok és állatkertek gondozóinak száma több százszor ennyi lenne...
Az országban több ezren tartanak óriás, mérges kígyókat, skorpiókat, Pit bullokat, de mégsem lehet hallani minden héten, hogy valakit halálra mart a kígyója...
Ez most nem az állatokról, de félig témába vág...
Külföldön a Füvet gyógyszernek írják fel orvosok... Itthon ha körbeadsz egy viccescigit, akkor Dealer vagy és 5 évet kapsz...
Albert Hofmann (aki először vonta ki az anyarozsból az LSD-t) azt állította, hogy ez a lélek gyógyszere, használta és 102 évig élt...
A törvény szerint viszont Kemény drognak számít...
Valamelyik Dél-Amerikai országban (ennek elfelejtettem a nevét) a miniszterelnök Koka levelet rágcsált és azt a törvény javaslatot hozta, hogy legyen legális a Koka cserje termesztése, mert ez egy ősi hagyomány...
Itt meg Kemény drog...
Szóval csak gratulálni tudok a Magyar törvényekhez...
Az Off-ért meg srry...
huuu nekünk votl 1 iylen itthon. tökjóarc. és az hogy "vadállat-ne tartsd otthon.." hát a kígyók, pókok, skorpiók is vadállatok, mostmár meg se lepődiks enki rajta. és ha belegondolsz a "kinti-macska" is vmiylen szinten vad. na de mind1.
itthon nem találsz ilyet, Ukrajnából lett a mienk behozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!