Hol és mennyiért kaphatok Magyarországon (vagy szomszédos országban) sivatagi rókát?
Kérlek olvasd el:
- Igen, már kerestem a keresőben a Google-n is, és a Gyakorikérdéseken is, de az egyiken csak lehurrogást, a másikon meg semmit nem találtam.
- Rengeteget olvastam a tartásáról, meg úgy magáról az állatról, és kellő mennyiségű figyelmet is tudnánk rá fordítani (amúgy meg van 2 macskánk is, szóval ha mi nem érünk rá, azokkal is tudna játszani).
- Kutyát pedig nem tarthatunk a házunkban.
Segítsetek, kérlek! Komolyan gondoljuk.
Szia!
Nem igazán értek hozzá, de a többi vadállatból kiindulva, ha Magyarországon nem találsz, nézelődj a Szlovákoknál, vagy a Szlovéneknél.
És megfelelően nagy területet és sivatagi körülményeket is tudsz biztosítani neki? És minden nap nyers húst tápláléknak? És van pénzed az engedélyekre, a kötelező oltásokra és minden másra?
Azt meg remélem csak viccnek szántad, hogy majd ellesz a macskákkal. Csak szólok, hogy ez egy ragadozó vadállat és ráadásul még kutyaféle is. Max. akkor nem tépné szét az első alkalommal a macskákat, ha születésüktől együtt nőnének fel.
Nem véletlenül nem találtál használható adatot.
Vagyis találtál, az hogy nincs adat azt jelenti, hogy sehol!
Nem egyszerű ilyen egzotikus állatot beszerezni és nem is olcsó. A legbiztosabb, ha német és osztrák állatos apróhirdetéses oldalakat nézegettek, előbb utóbb lesz egy hirdetés. Azzal is számoljatok, hogy személyesen kell az állatért kiutazni. Aztán kell neki állatútlevél, oltások, chip és CITES papír, mert védett.
Csak azt nem értem, miért ezt az állatot választottátok, ha kutyátok nem lehet. A sivatagi róka nem nevelhető, sokkal problémásabb, mint a kutya. A lakást garantáltan leamortizálja. Ha allergia miatt nem lehet kutyátok, akkor meg egyáltalán nem jó ötlet egy másik kutyafélével próbálkozni.
Szia!
Szerintem azért nincs Magyarországon tenyészet, mert nem engedélyezett, ugyebár egzotikus faj, ami egzotikus azt kis hazánkban papírokhoz kötik, de csak gondolom.
Oroszországban eltudok képzelni tenyésztőket.
Transzport nem megoldható?
Az egyik előző hozzászólónak: attól még , hogy sivatagi róka nem kell neki sivatag :D
A sivatagi róka nem domesztikált faj, és nem Magyarországra való, pláne nem egy család udvarába.
Aki hivatásszerűen vadállatokkal foglalkozik, annak ez külön életforma, ehhez mérten néz ki az udvara és a háza is.
Ha még kutyátok sem volt, hogy gondolod, hogy egy vadállatot képes lennél tartani? Ez nem annyi, hogy ungyibungyi kisróka, és ha felnő, akkor olyan lesz, mint a két macskád. A kutyának kb. 14000 év kellett ahhoz, hogy olyan legyen, mint ma, gondolkodj már egy kicsit!
Ő egy vadállat, a sivatagba való, a természetes környezetébe!
Kedves utolsó:
apám szimplán csak rühelli a kutyákat. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!