Szeretnék farkast tartani. Hol és mennyiért tudok
beszerezni egyet?
A farkas vadállat és, ha jól tudom, védett is már. Külön törvényi előírás van az ilyen fajták tartására. Kétlem, hogy a csekély anyagi háttérrel és csak a hellyel meg tudnál felelni a kritériumoknak.
2011. júl. 22. 17:29
Veszélyes állatok tartása törvényben határozott. Keress rá.
2011. júl. 22. 17:31
Hát nem tudom, de ha sikerül remélem nem engeded ki az erdőbe mert rühellem őket...
2011. júl. 22. 17:31
Alapíts alapítványt (mondjuk ez csekély anyagi háttérrel nem fog menni), vagy egyesületet, aminek mondjuk az a célja, hogy megismertesse az emberekkel a farkasokat. De egyébként talán lehet rá engedélyt szerezni, de ahhoz előzetes tapasztalatok szükségesek, pl. munka egy állatkertben. Vagy sok pénz. =P
2011. júl. 22. 17:32
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
6/13 anonim válasza:
Max közeli állatkertben ha van ilyen akció, fogadj be egyet és ennyi. A farkas védett, ritka és mellesleg vad állat, nem egy kutya, akit lehet babusgatni. Én is szeretem a farkasokat, szívesen tartanék egyet, de nem vagyok bolond. Veszélyes, drága, könnyen lehet belőle katasztrófa.
2011. júl. 22. 17:40
Régen én a csehszlovák farkaskutyával szemeztem, de rájöttem, hogy hiába gyönyörű szép, túl sok a probléma vele. Olvasgattam azoknak a hozzászólásait, akik ilyen fajtát tartanak, és rájöttem, hogy nekem nagyon nem fog megfelelni. Egy ilyen kutyának egyrészt hatalmas a mozgásigénye. Egy farkas egy nap néha 40 km-t is leszaladozik! Nem fogod tudni lemozgatni. Másrészt minden állatot maga körül zsákmánynak tekint, beleértve a többi kutyát is. Mindenkit az ellenségeddé teszel magad körül. Nagyon kicsi korától kezdve szocializálni kell, de még így sem lesz olyan társ belőle, mint egy kutyából. Ami a legjobb választás lenne: husky-keverék egy menhelyről. Nézd meg, teljesen farkasszerűek is vannak köztük, keresgéltem neked! Másrészt ha menhelyről viszel, két kutyát mentesz meg: Akit kiviszel, és aki így a helyére kerülhet.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
2011. júl. 22. 18:51
8/13 A kérdező kommentje:
18.51
Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Találtam közte kettőt, és nagyon sajnálom, hogy a csehszlovákok ennnyire hogy is mondjam... antiszociálisak! A farkasnak megint utánanéztem, sajnos tényleg tiltja a törvény... :( Azt hiszem, maradoka kutyáknál. Nagyon köszönök minden választ még egyszer!
9/13 anonim válasza:
Akár ingyen is...Ennek a feltétele az ha már, a hónalj kutyád annyira szinten elvadállatosodik( Ezt úgy érheted el hogy, nem fésülöd,nem simogatod és nem mosdatod meg.) a kutyából hónalj farkas lesz:) Remélem a kérdésedre válasz adtam.
2011. júl. 27. 21:43
a szívemből szóltál :(( de sajna nem lehet farkast tartani. én inkább a huskyt vagy az alaszkai malamutot mondanám meg az eszkimókutyát, mert azok legalább hasonlítanak a farkasokra :) www.kiskutya.hu itt egy csomó kiskutya hirdetés van. sok szerencsét :)
2011. aug. 16. 18:35
Kapcsolódó kérdések: