Lehet venni majmot? Kéne egy majom. Kicsi mint az ace ventura-ban ha jól tudom selyemmajom a fajtája. Illegális a majom tartása magyarországon? Hol lehet beszerezni? Mennyiért árulják ha árulják egyáltalán valahol?
Aztán miért olyan fontos ez neked?
Amúgy jó drágán biztos lehet venni, de nem hiszem, hogy fizetnél érte annyit.
Én úgy tudom,hogy szigorú szabályok kötöttek a majomtartáshoz..
de ha csak azért akarsz venni majmot,mert"Jaj de aranyos" akkor ne vegyél...Komoly felelősség,és rengeteg munka van vele...Még egy ilyen ki selyem majmoknál is nem árt tudni,hogy milyen környezetben,párban vagy magányosan élnek,Milyen életkörülményeket kell biztosítani neki,és mi a megfelelő étrend a számukra..A tartása nagyon drága mulatság..
Nem beszélve arról,hogy a majmokat soha nem tudod szoba tisztaságra nevelni...
Selyemmamjmot privát személy nem tarthat, mert a kihalás fenyegeti öket, ezért nagyon szigorúan védettek ezért nem kaphatók. Még állatkertek is nehezen tudnak beszereszni, mert rengeteg különleges emgedély kell hozzá.
Ezenkivül a tartásuk is igen nehéz, mert elég különleges táplálékot fogyasztanak, nagy a köznyezeti igényük, és rengeteg pénzbe, minkába és idöbe kerülne már csak az ellátásuk is.
A selyemmajom tartása Magyarországon szigorúan engedélyhez kötött. A majmocska tartása komoly figyelmet igényel: nagyon érzékeny a hidegre, a hőmérsékletváltozást rosszul tűri, könnyen megfázhat, mert a Pálmaház 20-25 fokos meleg levegőjéhez van szokva. Ivóvizet iszik, nagyon szereti a gyümölcsöket, de legjobban a lisztkukacot. A lakásban hatalmasakat ugrál, a porcelánokat, törékeny holmikat azonnal el kell tüntetni, ha a majmot nem ketrecben tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!