Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit szóltok ehhez a macskabund...

Mit szóltok ehhez a macskabunda sztorihoz? Mert engem sokkolt rendesen!

Figyelt kérdés
Gondolom hallottátok rádióban, olvastátok újságban, vagy láttátok tv-ben. Én személy szerint a sírás szélén álltam, amikor tegnap láttam a riportot a tv-ben. Komolyan mondom, ennél lejjebb már nem süllyedhet valaki! Hogyan képesek az emberek ilyen kegyetlenségre? Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy még hány millió szerencsétlen állat szenvedhet a világon!:( Kutyák, macskák, stb. Nektek mi a véleményetek?
2010. márc. 9. 12:36
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Ha valaki ilyenre "tenyészt" állatokat akkor az nem tenyésztő! De tényleg elég szomorú! Mennyit szenvedhettek...
2010. márc. 9. 21:49
 22/29 anonim ***** válasza:

Engem az eddigi állatos hírek közül ez viselt meg a legjobban. Nem értem, hogy hogy tud egy embernek nem nevezhető élőlény ilyet tenni egy olyan kedves állattal, mint egy cica.

És nekem ne mondja senki, hogy egy szomorú macska nézése nem hatja meg.. Mert az tényleg nem ember..

[link]

2010. márc. 11. 13:07
 23/29 anonim ***** válasza:
Milyen kis szomorú feje van ennek az utolsó macsnak:/ Az embernél sajnos nincs nagyobb állat!!
2010. márc. 11. 16:50
 24/29 A kérdező kommentje:
Ahogy mondjátok!
2010. márc. 11. 16:57
 25/29 anonim ***** válasza:

Egyrészt, állatkínzást normális ember nem tolerálja. Viszont, megint más kérdés egy átlag bunda.

Nézzük kicsit meg jobban a dolgokat, pl Nyérc: azért tenyésztik, hogy bunda legyen.

A tyúkot: húsért, tojásért. Sok szárnyast: hús, tojás, toll.

Lovat sokan versenyért, vagy hogy húzza az igát (vidéken sokan nem ám hobbiból tartják, ahogy szamarat se)

Kutyát van aki ki**eszi egy telepre őrizni.

Macskát gyerek mellé megveszik mert cuki. Aztán ráunnak is kivágják.

Nyuszik húsvétkor?

Most lehet felsorolni, de végeredmény szerintem ugyanaz! Az emberek NAGY RÉSZE hasznot keres az állatban. Az is, aki csak azért veszi, mert a gyerekének épp kipattant a fejéből, hogy neki kiscica kell. Aztán nyúzza egésznap meg kivágják az utcára, ha megunják.

2010. márc. 18. 23:19
 26/29 A kérdező kommentje:
Igen, sok állatot azért tenyésztenek, tartanak, hogy megegyék, viseljék,stb. De nem mindegy milyen módon bánnak velük, amíg élnek! A macskabunda biztos nem hat meg egy kínait, vagy egy olyan embert aki gyűlöli a macskákat. De az, hogy a szerencsétlen macskákkal úgy végeztek, hogy eltörték a nyakukat, vagy a gerincüket... Tudom, a disznókat meg leszúrják, én azoknak az embereknek sem veregetem meg a vállukat! Ha már felhasználjuk az állatokat, akkor azt legalább úgy tennénk, hogy az állat ne szenvedjen! De ez az emberek nagy részének nehéz.
2010. márc. 19. 14:48
 27/29 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy sajnos az emberek tárgyaknak nézik az állatokat. Ahogy írtad, a gyerek nyávog egy kisnyuszi vagy kiscica miatt, anyuci megveszi neki. Az állatot vagy halálra nyúzza a gyerek, vagy ha túléli és megnő, akkor a gyereknek már nem is olyan aranyos és megszabadulnak tőle. Ezért tartom baromságnak például a nyuszik örökbefogadását húsvétkor. Pár napra hazaviszik a gyereknek, az meg kiéli rajta a gyömöszölhetnékjét. Vagy túléli a nyuszi vagy nem. Fel nem foghatom miért tekintenek egyesek úgy az állatokra mint valami eldobható, elhasználódott tárgyra. Van lelkük, és érzik a fájdalmat. De sok embernek ezt hiába magyarázom, úgy van vele, hogy pl: "az csak egy kutya, mit számít az neki?" Hát igenis számít!!!
2010. márc. 19. 17:11
 28/29 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok:

Igen, pont erről van szó, amit írtál. A tartás az, ami számít. Régen mamám is tartott tyúkokat, de mondjuk kb 10 tyúkra volt egy bazinagy terület nekik ahol kapartak kukacokat meg ilyenek (ilyen falusi körülményt képzelj el), aztán ha kellett vágni egyet, a lehető leggyorsabban ölte meg. Igazából a tojásért tartotta a sok tikot, és szerette őket.

Egy gazdaságba meg bármit is akarnál tenni, nem tudsz: kis helyen sok tyúk...

Nekem a cica a kedvenc állatom, most is itt ül a gép mellett, és figyeli, mit pötyögök :) Nem vinne rá a lélek, hogy ártsak neki. Bízik bennem, van, mikor velem alszik és ha este később érek haza, reklamál :D

Sajnos, az emberek ezt a bizalmat használják ki egymást közt is - és az állatokat is így. Te annyit tehetsz, hogy tiszteletben tartod őket. Bár, szerintem pont ilyen vagy :) Ha van állatod, biztos nagyon szeret.

2010. márc. 19. 21:46
 29/29 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos az emberek egymást is gyilkolják, kínozzák, akkor pont az állatokat fogják kihagyni.:S Csak az a szomorú, hogy már szinte senkiben nem lehet megbízni, annyi szörnyűséget lehet hallani minden nap. Az állatok pedig annyira hűségesek, hogy többre tartom őket egyes embereknél! De jó látni, hogy vannak még jó emberek!

Ha ránézek a cicáimra vagy a kutyámra, beleborzongok abba, hogy tudom miket csináltak, csinálnak és fognak csinálni az ilyen tüneményes állatokkal a beteg "emberek"! De ha láttam, hogy egy állatot rossz körülmények között tartanak, soha nem hagytam szó nélkül! Köszönöm a válaszod és biztos vagyok benne, hogy téged is nagyon szeret a cicád!:-)

2010. márc. 20. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!