Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek a kóbor...

Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló macskákról? Mit lehet velük tenni?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, mit megengedett tenni illetve mihez van joga egy embernek, ha saját kertjét tele sza*rják és hugyoz*zák a környéken élő macskák, egyszóval a kertedbe ürítenek. És az egyik kistestű kutyámat, csak úgy vihetem ki a saját kertembe, hogy mindíg vele kell mennem és felügyelnem kell, mert egy két macska annyira "bátor", hogy nem mennek ki a kertből akkor se ha látják, hogy kutya van ott. Az előző kutyámnak az arcát szétkarmolta egy macska és elfertőződött hiába kezelte az orvos, belehaét a kutyám. Nem akarok még egy macskás balhét a kutyáimmal és a kutyák szarját fölszedem mindíg, de az idegen macskák szarjait nincs kedvem órákig szedegetni. Meg életveszélyesek is a kisseb kutyámra nézve. Mit lehet tenni? Nem tudom felkutatni az összes környékbeli macska gazdáját, hogy "legyen szíves, ne engedje ki a macskát, mert odaszarik a kertembe és kikaparja a kutyám szemét", mérgezzem meg őket? Nem szeretem a macskákat, de azért nem vagyok állatgyilkos, akkor mit csináljak?
2009. okt. 29. 14:55
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt gondolom és az a minimum, hogy szólok, hogy az én kutyám hogy járt. És nem hiszem, hogy bárki is kölcsön adná a kutyáját, de azért próbálkozok. Addig is várok további ötleteket, tanácsokat bármit :(
2009. okt. 30. 21:11
 42/53 anonim ***** válasza:

a vizipisztoly az biztos van nektek, de ha nem nem hiszem, hogy nagyon sokba kerülne, és nem is kell végig ott ülnöd, hogy mikor jön a cica hanem csak ha meglátod kilősz felé eggyet. Tudod az a baj, hogy még ha valaki fel is ajánlaná az ő kutyáját és mondjuk pont úgy járna mint a tied akkor lehet, hogy büntudatod lenne, hogy ő is csak egy élőlény és lehet, hogy akkor meg szomorú leszel, hogy ez mind miattad van, amikor nem is mert a másik gazda beleegyezett, szoval nem lehet kifogása, mert te csak feltetted a kérdést és ő aztmondta, hogy rendben.

rám szoktak ilyenek rámtörni, de nem állatokkal kapcsolatba, amikor azthiszem, hogy miattam van amikor nem is.

De egyépként ha valaki felajánl egy nagy erős kutyát aki utálja a macskákat akkor ha befogadod és elkeríted úgy, hogy a macska ne tudjon bemenni akkor el is ijesztheti kivétel ha a macskák okosak és nem ilyednek meg mert rács mögött van.

Azén cicám egy ideig félt a kutyáinktól akik el voltak kerítva, de aztán meg arra is rájött, hogy nem tudják őt bántani ezért direkt odafeküdt és hergelte őket, ez még egy probléma lehet, mert a kutya folyamatosan ugatja a macskát(ez titeket pluszban zavarna) a macska meg már nem is fél tőle, szoval ez is csak pár napig válik be kivétel, ha az arrajáró macskák olyan gyagyák, hogy nem jönnek rá, hogy a kutya rács mögött van.

Szurkolok, sok sikert! :)

2009. okt. 30. 21:26
 43/53 anonim ***** válasza:
52%
Én egy olyan igazi, vérmes macskavadász kutyára gondoltam. A te kutyád öreg volt már, ha jól emlékszem. Ha nem akkor bocsi, sokat olvasok és keverednek az infók. Szívesen adnám az én kutyámat, kíméletes megoldás is lenne, hisz nem bántja a cicákat csak megkergeti őket (kivéve ha a macsek támad rá). Csak sajnos statisztikailag nincs sok esélye, hogy közel lakjunk egymáshoz.
2009. okt. 30. 21:26
 44/53 A kérdező kommentje:
Miért, merre laksz? Ez nem statisztikai kérdés, egyszerűen szerencsétlen alkat vagyok, tehát az utolsó esélyes is tuti, hogy nem simán messze lakik, hanem egyenesen egy másik országban :D
2009. okt. 30. 21:49
 45/53 A kérdező kommentje:
*utolsó esélyem :S
2009. okt. 30. 21:50
 46/53 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon sajnálom a kutyádat de azért ha lehet ne kezdj el mérgeket kirakni próbálj meg az állatorvostól valami tippet kérni a nemkívánt látogatók távoltartására ne legyen elérhető ételmaradék a kertedben.Egyébbként a macsek tényleg elássa az ürülékét a munkahelyemen is sok a cica de nem látunk a kertben macskapiszkot.Próbáld őket hangos zörgéssel esetleg dobálással zavarni.Én szeretem a kutyákat és a cicákat is cicám van de egy kutyát sem tudnék bántani.sajnos a hiba az emberekben van nekik kéne megfelelően gondoskodni az állataikról.
2009. okt. 31. 04:39
 47/53 anonim ***** válasza:
Borsod megye
2009. okt. 31. 15:12
 48/53 A kérdező kommentje:
Ennyit erről, akkor ma sem lesz vérebem :D A vizipisztolyos ötlet nem semmi... :D
2009. okt. 31. 17:12
 49/53 anonim ***** válasza:
Sajnálom:( Viszont a vízipisztolyról jut eszembe, ne sima vizet tölts bele, hanem festékeset, hátha a gazdinak eljut a tudatáig hogy nem kéne kiengedni a macskát ha már 5 színben fog tündökölni a bundája! Ha ez sem jön be ne színezd hanem szagosítsd a vizet. Azt a fantáziádra bízom, hogy mivel...:S
2009. okt. 31. 20:55
 50/53 anonim ***** válasza:

Én a vizipisztoly ötletét adó vagyok

A festék jó ötlet, de lehetne valami büdöset is ami nem árt neki, mert a festék sem árt, csak aztán a gazda nézheti, hogy mi lett a macseszával hol járt ez xD

2009. okt. 31. 23:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!