Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek a kóbor...

Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló macskákról? Mit lehet velük tenni?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, mit megengedett tenni illetve mihez van joga egy embernek, ha saját kertjét tele sza*rják és hugyoz*zák a környéken élő macskák, egyszóval a kertedbe ürítenek. És az egyik kistestű kutyámat, csak úgy vihetem ki a saját kertembe, hogy mindíg vele kell mennem és felügyelnem kell, mert egy két macska annyira "bátor", hogy nem mennek ki a kertből akkor se ha látják, hogy kutya van ott. Az előző kutyámnak az arcát szétkarmolta egy macska és elfertőződött hiába kezelte az orvos, belehaét a kutyám. Nem akarok még egy macskás balhét a kutyáimmal és a kutyák szarját fölszedem mindíg, de az idegen macskák szarjait nincs kedvem órákig szedegetni. Meg életveszélyesek is a kisseb kutyámra nézve. Mit lehet tenni? Nem tudom felkutatni az összes környékbeli macska gazdáját, hogy "legyen szíves, ne engedje ki a macskát, mert odaszarik a kertembe és kikaparja a kutyám szemét", mérgezzem meg őket? Nem szeretem a macskákat, de azért nem vagyok állatgyilkos, akkor mit csináljak?
2009. okt. 29. 14:55
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Az emberek harmada már át esett a toxoplazmózison anélkül, hogy egyáltalán tudott volna róla, ha mondjuk HIV fertőzött vagy vagy nagyon gyenge az immunrendszered, akkor van okod félni tőle, viszont akkor nagyon, mert egy nem rendesen átsütött hússzelettől is megkaphatod, nem csak a macskától.

Arról, hogy elmászkálnak/bemászkálnak sajnos nem csak a macska és a gazdája tehet. Például nálunk a kifejezett felháborodásom ellenére némelyik szomszéd eteti az én macskámat is, sőt előfordult, hogy be is engedik magukhoz. Na így a szerencsétlennek fogalma sincs arról, hogy máshol hogy kell viselkedni, ha némelyik még édesgeti is magához.

2009. okt. 30. 17:25
 32/53 anonim ***** válasza:
Elolvastam a kommenteket és kedves kérdező erre csak állatorvos tud neked tanácsot adni!(vagy ő sem)Mit vársz?Különben egyetértek az előttem szólóval!Kerüld ki!!Totál hülyeségeket írsz!Jó,hogy leírta a toxoplazmát mert mások még tényleg azt hiszik halálos!
2009. okt. 30. 17:27
 33/53 anonim ***** válasza:
58%

Nem akarok kötözködni, de egy csomó tanácsot irtunk már csak egyik sem tetszett neked mert valamelyiknél túl sokba került valamelykre nincs időd, valamelyik nem használ.

tényleg bocsi nem akartam kötözködni, de pénz és idő náélkül nem mész sokra, hanincs időd bármit tenni akkor azok a cicák mindig ott lesznek mert úgy érzik az a hely biztonságos kényelmes, és ha nem akarsz pénzt se belefektetni akkor nem tudsz semilyen növényt riasztó félét venni.

2009. okt. 30. 18:01
 34/53 anonim ***** válasza:
52%

Hát így elolvasván a kommenteket 2 dolog jött le:

1. A kérdező már túlságosan elkeseredett. Ne ess túlzásba! A méreg nem megoldás, ők is ugyan olyan állatok, házi kedvencek, mint a te kutyád.

2. Az emberek még mindig nem képesek kulturáltan macskát tartani és még ők kapják fel a vizet ha ezt valaki felemlegeti. A macska sem csatangolhat mások kertjébe, mászhat be mások ablakán. Ha ezt egy kutya teszi meg egyből megdobálják/lelövik/sintért hívnak szóval ne menjen az összehasonlítgatás se! Messze vagyunk még a nyugattól kulturált állattartás terén, ahol az ivartalaníttatott, chipelt macskákat se nagyon engedik ki a portáról.

Költség és idő hatékony megoldás: kölcsönkérsz egy igazi macskavadász kutyát az egyik szomszédodtól, barátodtól 1-2 napra. Biztosan van aki segít. A cicák nagy részétől meg fogsz így szabadulni, nem mennek vissza oda, ahol egyszer már életveszélybe kerültek.

Amúgy meg ásd ki a füvet onnan ahova ürítenek és oda ültess valamilyen macskariasztó növényt. Remélem segítettem, ha nem, plakátold ki a környéket azzal, hogy rágcsálóirtás lesz, ez is időleges megoldás, addig bezárják a cicákat.

2009. okt. 30. 19:36
 35/53 anonim ***** válasza:
Én soha nem hívtam sintért nem lőttem kutyát és igenis mehet az összehasonlítás mert az állatpiszok mindegy hogy kutya vagy macska főleg ha belelép az ember!!Nálam is állandó vendég egy kutya ( van nyakörve)Gondolom akkor van gazdája is!Állat boltban lehet kapni macskariasztó sprayt,próbáld ki!Állítólag nem piszkít oda a macska ha megérzi!Nem hiszem,hogy itt azok akadtak ki akik rendesen gondozzák az állataikat!Ellenkezőleg!Szerintem a kérdező akad ki legjobban!Lehet,hogy én is csak a drága idejét fecséreltem?
2009. okt. 30. 19:47
 36/53 anonim ***** válasza:
41%
Úgy látom a macskások még mindig nem értik meg: ha valakinek van házikedvence az legyen csak az övé, ne idegesítsen vele másokat. Nem azért vannak a macskák hogy kóboroljanak egész nap. Maradjon csak bent a házban ha ez nem tetszik, nem kell tartani.
2009. okt. 30. 20:13
 37/53 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy a toxoplazmózis halált OKOZHAT, nem azt, hogy, hogy egy halálos vírus... Ha mégis ez jött le, elnézést mindenkitől, nem akartam senkit sem félre vezetni, ez a fertőzés csak egy a sokból. Felőlem akár egy díjnyertes macska is lehet, aki több mint egészséges, AKKOR SEM JÖHET BE A LAKÁSOMBA IDEGEN ÁLLAT! 18:01!!! Mielőtt belepancsolsz egy már kiforrott vitába, olvasd végig az egészet, ugyanis számtalanszor leírtam, hogy már MINDENT KIPRÓBÁLTAM, SRAYT, AZT A MACSKAJAJ FÜVET IS ÉS ÉPP ELÉG PÉNZT ÖLTEM MÁR EBBE BELE!!! Energiát is és az időmet is, hogy elijesszem eme bosszantó élőlényeket!!! Már pont elég pénzt áldoztam rá, többet már sajnos nem tudok rászánni (lehet, hogy mérget sem tudnék venni ha akrnék). Tehát ami nem vált be: sprayk, macskariasztó füvek, kutya (nem hogy nem ijesztette el, de a macska rátámadt és meg is halt a kutya). Ami még maradt az ultrahangos macskariasztó, amire már nincs pénzem! Akkor mi a megoldás? Írta az utolsó, hogy hozzak kölcsönbe egy kutyát... Egyenlőre az egyetlen értelemes hozzászóló az utolsó, aki megértette végre az egésznek a lényegét és hogy mint utolsó megoldást (ami nekem sem szimpatikus) hoztam fel a mérget. Nem hiszem, hogy bárki kölcsönadná a kutyáját, de megkérdezem, hátha.
2009. okt. 30. 20:23
 38/53 anonim ***** válasza:
igen, de hozzá tettem, hogy valamelyik nem használ és egyépként meg mondtam, hogy nem akarok kötözködni végigolvastam már rég az egészet, és téll ez az oldal nem azért van, hogy veszekedjünk! ha nem használ biztos van más megoldás is
2009. okt. 30. 20:29
 39/53 A kérdező kommentje:
19:36 és 20:13!!! Köszönöm szépen, én is erre akartam rávilágítani, de valahogy senki nem érti meg. Minden macskás gazdi személyes sértésnek veszi, hogy az ő háziállata maradjon is csak az övé, és szomszédok nem kérnek belőle se jót se rosszat. Sajnos nekem semmilyen jó tapasztalatom nincs a macskákkal, lassan tönkreteszik az életem, már mindent megtettem, hogy megszabaduljak tőlük, de egyenesen ellepték az otthonomat és a kertemet. Egyszerűen nem értem az egészet, hogy miért nem lehet megérteni, hogy lehet "bezárva" is tartani a macsakákat. Vagy ha valakinek akkora szíve van, hogy egyszerűen nem képes bezárni egy macskát, akkor inkább ne is tartson, mert így a macskája nem csak az ővé, hanem egyenesen az egész utcáé. A nagymamámnak is van egy macskája, és már hét éve lakásban tartja, és megdöbbentő ugyan, de a macskának semmi baja. Él és virul, boldog macskának látszik.
2009. okt. 30. 20:31
 40/53 anonim ***** válasza:
47%

előző vagyok, kipróbálhatnál vizipisztojt is az is jó, egyépként meg ha a te kutyáddal úgy összeveszett, hogy elpusztult akkor nem gondolnám, hogy más szerető gazda odaadná az ő kutyáját akivel lehet, hogy ugyanez lesz!

de egyépként meg sajnálom a helyzeted :S

2009. okt. 30. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!