Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló macskákról? Mit lehet velük tenni?
Az emberek harmada már át esett a toxoplazmózison anélkül, hogy egyáltalán tudott volna róla, ha mondjuk HIV fertőzött vagy vagy nagyon gyenge az immunrendszered, akkor van okod félni tőle, viszont akkor nagyon, mert egy nem rendesen átsütött hússzelettől is megkaphatod, nem csak a macskától.
Arról, hogy elmászkálnak/bemászkálnak sajnos nem csak a macska és a gazdája tehet. Például nálunk a kifejezett felháborodásom ellenére némelyik szomszéd eteti az én macskámat is, sőt előfordult, hogy be is engedik magukhoz. Na így a szerencsétlennek fogalma sincs arról, hogy máshol hogy kell viselkedni, ha némelyik még édesgeti is magához.
Nem akarok kötözködni, de egy csomó tanácsot irtunk már csak egyik sem tetszett neked mert valamelyiknél túl sokba került valamelykre nincs időd, valamelyik nem használ.
tényleg bocsi nem akartam kötözködni, de pénz és idő náélkül nem mész sokra, hanincs időd bármit tenni akkor azok a cicák mindig ott lesznek mert úgy érzik az a hely biztonságos kényelmes, és ha nem akarsz pénzt se belefektetni akkor nem tudsz semilyen növényt riasztó félét venni.
Hát így elolvasván a kommenteket 2 dolog jött le:
1. A kérdező már túlságosan elkeseredett. Ne ess túlzásba! A méreg nem megoldás, ők is ugyan olyan állatok, házi kedvencek, mint a te kutyád.
2. Az emberek még mindig nem képesek kulturáltan macskát tartani és még ők kapják fel a vizet ha ezt valaki felemlegeti. A macska sem csatangolhat mások kertjébe, mászhat be mások ablakán. Ha ezt egy kutya teszi meg egyből megdobálják/lelövik/sintért hívnak szóval ne menjen az összehasonlítgatás se! Messze vagyunk még a nyugattól kulturált állattartás terén, ahol az ivartalaníttatott, chipelt macskákat se nagyon engedik ki a portáról.
Költség és idő hatékony megoldás: kölcsönkérsz egy igazi macskavadász kutyát az egyik szomszédodtól, barátodtól 1-2 napra. Biztosan van aki segít. A cicák nagy részétől meg fogsz így szabadulni, nem mennek vissza oda, ahol egyszer már életveszélybe kerültek.
Amúgy meg ásd ki a füvet onnan ahova ürítenek és oda ültess valamilyen macskariasztó növényt. Remélem segítettem, ha nem, plakátold ki a környéket azzal, hogy rágcsálóirtás lesz, ez is időleges megoldás, addig bezárják a cicákat.
előző vagyok, kipróbálhatnál vizipisztojt is az is jó, egyépként meg ha a te kutyáddal úgy összeveszett, hogy elpusztult akkor nem gondolnám, hogy más szerető gazda odaadná az ő kutyáját akivel lehet, hogy ugyanez lesz!
de egyépként meg sajnálom a helyzeted :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!