Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló macskákról? Mit lehet velük tenni?
Reménykedjél ültessél olyan növényeket, amiket a macskák állítólag nem szeretnek, ne hagyj kint kaját és ne legyen a kertedben kénylelmes szarásra alkalmas rész. Pl. homokozó (vagy legyen, csak fedd le, ha nem használjátok, vagy ilyesmi.) A macska elássa, amit szarik, és nem fog a kert közepén leállni szarni, mert csak nyugott helyen csinálja és el is takarítja maga után a szagnyomokat. Ennyit tehetsz.
Ha elkezded megmérgezni őket, akkor egy szar alak vagy, ha kiderül, vagy felmerül a gyanúja, hogy te vagy, akkor feljelentenek, azon kívül én félteném a kiskutyuskámat nagyon, mert a lehet ott olyan macska tulajdonos, aki nem csak siratná a macskádat, hanem beverne neked egy párat, meg szépen eltenné ő is a kutyádat láb alól.
Különben, ha a kutyádat olyan nagyon megkarmolja egy macska, és tényleg időben(!) elviszed orvoshoz, akkor meggyógyul úgyhogy vagy későn vitted el, vagy az orvosod egy kontár.
van egy növény, macskajaj a neve, aminek a szagát útálják a macskák.
ha últetsz belőle egy néhányat a kertbe, akkor nem jönnek majd a közelébe.
annyi vele a probléma, hogy nem tudom h hol lehet beszerezni, de ennek utánanézhetnél.
ez a legjobb módszer, ezzel nem teszel kárt bennük, a kutyust meg nem zavarja.
a mérgezés nem megoldás, mert jöhetnek újabb és újabb macskák, vagy ha mérgezetten megkarmolja a kutyusodat, akkor ő is elpusztul.
szerintem egy próbát megér a macskajaj. ha találok róla valamit, akkor írok még.
Azok az emberek akiknek macskájuk van, pont ugyan úgy szeretik őket, mint te a kutyádat. Sokat vannak otthon, csak párzási időszakban tünnek el napokra. Borzasztó szeretetteljes lények. Az utolsó kommented elég elszált, szerintem te magad sem gondolod komolyan. Szerintem csak az ideg szólt belőle, amit egyébként megértek.
Segíthet a problémádon, ha elektromos kerítést telepítessz. Pontosan nem tudom hogy működik a dolog, én is csak hallottam róla, de szerintem érdemes utánanézni. A kutyákat is biztonságban tudhatnád, a cicák sem mennének be. Kicsit drága ugyan, de lehet hoyg megéri.
Az a baj, hogy ha egy helyet elkezdtek jelölni, akkor gyakorlatilag minden arrajáró macska felül akarja írni az előző látogató szagnyomát és így gyakorlatilag macska wc-vé válik a kerted azon része.
Ha a macskajaj nem vált be, megkísérelheted a macskariasztót: a multiknál is lehet kapni, szórható illetve spray formában. A szórható úgy emlékszem, tovább tart, de ezt megnézheted a leírásában. A kerítés mentén kell leszórni és a szaga távoltartja a kertedtől a macskákat. A leírás szerinti időközönként ismételni kell a kezelést!
Más ötlet: ahová most jelögetnek, ültess fokhagymát, hagymát, lestyánt, rozmaringot. Amíg megerősödnek a növények addig kezeld a területet a fent említett riasztóval, hogy ne kaparják ki. Lesz egy fincsi fűszerkerted, ráadásul a macskák a közelébe sem fognak menni.
Igen, sajnos az a macskatartók hibái, hogy sok a kóbor cicus, de azt is tegyük hozzá, hogy a felelős gazdik cicái is odakakálhatnak a kertedne, hiszen mint tudjuk macskát megkötni nem lehet.
Bántani nem bánthatod a cicusokat, amit tehetsz az, hogy távoltartod őket. Monjduk egy kutyussal, aki nem fél a cicáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!