Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló
macskákról? Mit lehet velük tenni?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, mit megengedett tenni illetve mihez van joga egy embernek, ha saját kertjét tele sza*rják és hugyoz*zák a környéken élő macskák, egyszóval a kertedbe ürítenek. És az egyik kistestű kutyámat, csak úgy vihetem ki a saját kertembe, hogy mindíg vele kell mennem és felügyelnem kell, mert egy két macska annyira "bátor", hogy nem mennek ki a kertből akkor se ha látják, hogy kutya van ott. Az előző kutyámnak az arcát szétkarmolta egy macska és elfertőződött hiába kezelte az orvos, belehaét a kutyám. Nem akarok még egy macskás balhét a kutyáimmal és a kutyák szarját fölszedem mindíg, de az idegen macskák szarjait nincs kedvem órákig szedegetni. Meg életveszélyesek is a kisseb kutyámra nézve. Mit lehet tenni? Nem tudom felkutatni az összes környékbeli macska gazdáját, hogy "legyen szíves, ne engedje ki a macskát, mert odaszarik a kertembe és kikaparja a kutyám szemét", mérgezzem meg őket? Nem szeretem a macskákat, de azért nem vagyok állatgyilkos, akkor mit csináljak?
Nekem volt egy cicám nagyon szeretetre méltó volt megérezte ha szomorú vagyok és az ölembe mászott megérezte ha boldog vagyok és játszott velem nem kóborolt nagyon sokat csak dében egy kicsit meg este8volt persze volt amikor nagyon sokáig is elment mert egy nőstény cica akkor tüzelt ő meg utána ment) nálunk is nagyon sok cica járt és mi azt csináltuk, de csak azért mert a mi cicánk nagyon pici volt és a többi cica meg nagyon nagy volt és állandóan bántották őt, mártcsak azért is mert előzőleg volt egy nőstény cicánk akihez eddig jártak és el akarták tüntetni ezért az én hím cicámat, mi azt csináltuk, hogy hangosan kiabáltunk és sicceltünk, meg megdobtuk egy almával de úgy, hogy nem találtuk el csak ráijesztettünk(de el ne találd őt) egy idő után elmentek bár sajnáltam is őket, de az a baj, hogy ráfostak az asztalra, sajna:S
2009. okt. 29. 21:22
12/53 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem nincs időm leselkedni a macskák után, örülök, hogy van időm naponta 3-szor megsétáltatni a kutyáimat és azalatt a három alkalom alatt nap mint nap szembesülök vele, hogy tele van a környék macskákkal, már az sem érdekli, ha ott hangoskodok és próbálom elijeszteni, a kicsi kutyára rá is fúj, a nagy kutyától fél, de a nagy kutya meg nem megy oda a macskához és nem ijeszti el. Már mindent kipróbáltam, amit írtato, szóval új ötleteket kérek (nincs időm leselkedni és petárdával, almával, kövekkel dobálózni...) Nem szívesen mérgeznék meg egy cicát sem, mert aranyosak, de megkeserítik az életemet, a kert annyira nem is érdekel, inkább a kisebbik kutyámat féltem nagyon. Ez csak nekem probléma, vagy mások is vannak így?
2009. okt. 29. 22:44
13/53 anonim válasza:
Én nem tudom, te miről beszélsz, de pillanatnyilag öt macskám van, és érdekes, egy sem hagyja szanaszét a macska szart és többet vannak itthon, mint máshol.
Különben elég hmm érdekes ember lehetsz. Ha egy kicsit gondolkodnál, akkor te is rájöhetnél, hogy a kutyád sem azért nem mászkál el otthonról, mert olyan hiper illedelmes és okos állat, hanem azért, mert nem tud. A macskának meg nem akadály a kerítés.
2009. okt. 29. 22:57
14/53 anonim válasza:
Akkor viszont ultrahangos macskariaszto.
2009. okt. 29. 23:43
15/53 A kérdező kommentje:
22:57! Lehet, hogy a kutya sem azért járkál el, mert olyan illedelmes és okos, nyílván a kerítés állítja meg. De egy kutya nem is igényli, hogy órákon keresztül kóboroljon, minden kertbe "látogatást téve" és "egy kis ajándékot hagyva"... De miután egy macska igényli, hogy elmászkálhasson, a gazdának azt is figyelembe kell vennie, milyen szomszédai vannak, azoknak van e kutyájuk... Az lenne a minimum, hogy szól, hogy vesz egy macskát, megkérdi, engem zavarna e , hogy majd beugrál a macska az ablakon és az étkező asztalon rohangál a nem túl higiénikus testével, és nem zavar e engem, ha a macskája odajár majd a kertembe piszkítani, és előre elnézést kérhetne, hogy a macskája kikaprja az öreg kutyám szemét, aki élhetne még egy keveset, de még se, mert hát az ő immunrendszere nem bír már ki egy sebelfertőződést. A szomszédom most vette egy macskát amúgy, lelkesen el is mesélte. Azóta, hogy megvette, reggeltől estig az utcában mászkál a macska, hozzánk még nem jött, de majd a többi macska szaga ide vonzza azt is. De jó, plusz egy fővel bővült a macska populáció.
2009. okt. 29. 23:59
16/53 A kérdező kommentje:
23:43!!! Mennyi időt, pénzt és energiát kell még belefektetnem egy olyan problémába, ami nem is létezne, ha a kedves szomszédok odafigyelnének egymásra és vennék a fáratdságot, hogy utána érdeklődjenek, zavar e valakit a macskainvázió??? Vagy legalább szólnának előre, hogy nem elég a 60 fős macska létszám az utcában, ő vesz egyet, legalább lenne időm felkészülni lelkileg egy újabb betolakodóra. Ultrahangos macskariasztó... Gondolom megfizethetetlen, de azért körbe nézek. Egyenlőre annyi ötletem van, hogy szólok a szomszédoknak egyenként, hogy csináljanak valamit a házi kedvenceikkel, de ha meglátok még egyet a kertben cselekedni fogok. Mert nekem inkább jobban megéri egy olcsóbb méreg, mint egy horribilis összegű befektetés...
2009. okt. 30. 00:07
17/53 anonim válasza:
21.57.-nek igaza van.de még annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy ha kóbor macskák akkor ugyanolyanok mint a kóbor kutyák,ugyanis kedves kérdező a kóbor kutya is kóborol és ő is össze vissza végzi a dolgát .Úgy beszélsz a problémáról mintha 1 bizonyos fajta állat lenne az antikrisztus.Nálunk épp az a probléma amit a kutyák csinálnak.És a macska nem élősködő!!!Nálam is 5 cica lakik de ha hiszed ha nem bejönnek és a macska wc be intézik a dolgukat(mindennap új alom) és ők ha akarnak kimennek mert nem rabok.Próbáld meg az összes állatot szeretni.Ja és ha az utcán sem macska piszok szokott lenni ugyanis azok a gazdik akik sétáltatnak nem szedik össze.De én ezért nem gyűlölöm a kutyákat!
2009. okt. 30. 07:50
18/53 anonim válasza:
Kedves kerdezo, ha neked jobban megeri valami olcsobb mereg akkor tegy belatasod szerint. De attol meg egy fos alak maradsz. Csak nem ertem, akkor minek jottel ide kerdezni? Mergezz, lojl le mindent, az a megoldas, egyertelmu. De ahogy valaki irta is, ne lepodj meg, ha a fagyi visszanyal. (Es a sajat erdekedbe, ne szolj a macskatartoknak, hogy "zavar" a macskainvazio, mert a macskatartok sem hulyek, konyeden kitalaljak, hogy adott esetben van kozod a bajukhoz.)
( Amugy, az igazsag alapja az, hogy olcsobb az olcso mereg, mint a ertelmes megoldas, es olcsobb a nem ivartalanitas es a kolykok "vagy felno vagy nem" tipusu kezelese, mint a ivartalanitas. Es mindenki a neki legkenyelmesebb megoldas fele torodik, mert ha a masik leszarja, o is leakarja. De ez mar az orszagra jellemzo, es ez messze mutat. :/ )
2009. okt. 30. 09:51
19/53 A kérdező kommentje:
Lehet a kóbor kutya is kóbor állat, de ő még sem mászik be a kertekbe és piszkít oda, és mellesleg más egy olyan kóbor állat amit kidobtak az utcára és nincs hol laknia mert rá untak vagy valami hasonló, és más az amikor egy állatnak van gazdája és ennek ellenére a felelőtlen gazdi hibájából járja a kerteket és örömmel piszkít bárhova. Mellesleg pedig minden háziállat "rab" hiszen direkt tenyésztik őket(tehát "rabként" jönnek a világra) amit aztán borsos áron eladnak, és aztán "rabként" is halnak meg. És továbbá kedves válaszoló, milyen állattartó az aki felelőtlenül szabadon(vagyis nem "rabként" tartja a házikedvencét) és szabadon hadja jönni menni a kerületekbe, miközben kitudja hány betegséget szednek össze , milyen mocskosak lesznek és sorolhatnám naphosszig...vagy te mindennap megfürdeted a kis kedvenckéidet? Ha igazán oda figyeltél volna, rá jöhettél volna hogy itt nincs szó gyűlölködésről, csupán a felelötlen gazdikról, akik mások kárára hagyják szabadon a házikedvenceiket, kockára téve így a saját egészségüket is, hiszen mint már mondtam bármilyen betegséget hazavihetnek (amit ha az illető macska nem is kap el, mert be van oltva attól még neked hazaviheti és te elkaphatod)
2009. okt. 30. 09:55
20/53 A kérdező kommentje:
09:51! Én már megtettem mindent, és kipróbáltam minden a számomra már közelsem kényelmes megoldást, pénzt öltem bele, időt és mint mondtam energiát. A helyzet mégsem változott, azért azt senki ne várja el tőlem, hogy elköltsek 20-30 ezer Ft-ot egy utltrahangos macskariasztóra (utána néztem), miközben nekem erre már nincs keret és nem állok olyan jól anyagilag. Ezt jó lenne ha a szomszédok, aznap amikor a századik kis új jövevényt hozzák haza, kiosztanák (az ultrahangos macskariasztót) azoknak az utcalakóknak, akiknek van jobb dolguk is, mint humánus módeszereket találni e helyzet megoldására és olyan utca lakóknak, akiknek hiányzik a több ezer vagy több tízezer Ft-amit erre a problémára kell szánni. Nekem nincs pénzem és időm sem!!! És már a türelmem is elfogyott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!