Mi a véleményetek a kóbor vagy házi-kóborló macskákról? Mit lehet velük tenni?
Hülye-e vagy? A macska a világon semmit sem ragaszt rád te szerencsétlen, még akkor sem, ha nincs beoltva, maximum a veszettséget, meg a bélférgeket, amit a kutyától dettó el lehet kapni.
A kutyát is izgatja a kóborlás, épp jogszociológián volt szó erről a kérdésről és úgy lennének beállítva, hogy olyan negyven kilométert mászkáljanak egy nap, de ennek útját állja a kerítés. Ha útját állja, mert némelyik azon is kimászik, ott szaladgál, míg el nem kapja a gazdája, összeszarja, meg vizeli a környéket, ugyanúgy mint a macska, a különbség csak az, hogy véletlen sem fogja elásni egyik kutya sem a méretes szart, na meg a kutyától nagyon sokan félnek is, mikor ott rohangál szabadon, a macska meg nem izgat senkit. Én is szoktam találni hatalmas kutyaszarokat a kertemben, mert nem mindenki tudja megfékezni a kutyáját, de összeszedem és kidobom. Nekem macskáim is vannak, kicsit veszélyesebb rájuk a szabadon rohangáló kutya, ami beküzdi magát hozzám is, mint egy a te kutyádra egy macska. És tudod mit magasról nem érdekel. Mindegy mit cirkuszolnék, akkor sem történne semmi, mert már ötször megjavították a kerítést, figyelnek a kutyára, de amit elmennek otthonról neki indul, összegyűjti a kis barátait és csavarognak a környéken. Rendesen hárman-négyen.
Különben meg azt írod, hogy te a szemedet a kutyádon tartod, mikor kint van, így csak azt nem értem, ha szegény meg akarták támadni a macskák, miért nem akadályoztad meg? Nekem ez egy kissé hihetetlen, szerintem röhögtél a markodba, hogy majd a kutyád neki megy a macskának aztán intézkedik, de megszívtad.
Elég nyomorult vagy egyébként, ha arra gondolsz, hogy majd a méreg megoldja a gondodat. Majd hoznak másik macskát. Lehet épp duplán is helyette. Ez az egyik. A másik az, ha felmerül a lehetősége, hogy te voltál, márpedig az emberek nem hülyék, akkor fel fognak jelenteni. És mondjuk letöltendőt is kaphatsz, vagy egy baromi nagy büntetést, amit ki kell fizetned. Megérné? Ha azt mondod még az is, akkor emlékeztetnélek, hogy macskák újra lesznek. Akkor azokat is és megint az egész hercehurca?
Azonkívül én csak úgy megjegyzem, hogy mondjuk az én férjem meg a sógorom is olyan, és van még sok más ember is, akik nem csak keseregnek a szeretett halott macska felett, hanem mielőtt feldolgoznák és szereznének egy újat még átmennek és beverik az arcát mérgezőnek. És nem érdeklik őket a következmények. És van aki ennél is rosszabb, mert simán bosszút áll a kutyádon helyetted, ha rajtad nem tud. Vagy mindkettőtökön.
Kedves Utolsó! Egy kutyás gazdának a kutyája a saját lakásában van és a saját kertjében (normális esetben, nálam is így van). Míg egy macskás gazdának a macskája mindenki kertjében van, oda ürít mindenki kertjébe és mindenki ablakán keresztül beugrál mindenki lakásába (a mi utcánkban és kerületünkben így van). A kettő nem ugyanaz... Nem rólad van szó, mint tapasztalt állattartó, hanem azokról a macska tulajdonosokról, akik a mi utcánkban (kerületünkben) leleddzenek. A történetemet nem tudtad értelmezni, szóval csak azóta kísérgetem a kutyáimat sétálni a kertbe és azóta tartom őket szemmel, amióta az egyik kutyám belehalt a sérüléseibe, ami felháborító, tekintve, hogy egy idegen állat betolakodott az otthonomba és gyakorlatilag megölte a kutyám.
A macska fertőző betegségeiről meg annyit:
A toxoplazmózis egy apró. egysejtű parazita, fertőzés. Szaporodása kizárólag macskákban zajlik, de átadhatja gyümölcsnek, embernek, bármilyen élőlénynek, megfetőzve maga körül mindent. A toxoplazmózis halált okozhat. Védekezni ellene nem lehet, minden macska hordozó.
És ez csak egy azok közül a fertőző betegségek közül, amit macska hordoz és terjeszt. Engem nem érdekel hány macskás gazda betegszik meg a saját állatai miatt, de az én konyhámba az életeleim közé ne ugráljon egy macska sem!!!!!!
A mérgezésről meg még annyit, hogy onnantól kezdve, hogy fertőző macskák veszélyeztetik az én, családom és saját állataim egészségét és betolakodik az otthonomba, van jogom eltenni láb alól. De mivel ez a lehetőség nekem fekszik, ezért kértem hasznos tanácsokat, de egyenlőre nem kaptam.
Teljesen megértem a kérdezőt, de valamit mégiscsak kell tenni, de pénz és idő nélkül nem igazán lehet, ha nincs időd elriasztani, és nem akarsz semmiféle kölcséget fizetni, nem akarsz semmit sem venni pluszban, és szerentsére nem akarod megmérgezni akkor nem tudsz mit csinálni. bocsi, de ezt muszály megkérdeznem, hogy mért merült fel egyáltalán a mérgezés én egyszerűen nem bírnám végignézni, hogy egy cica miattam szenved, nehogy megmérgezd4 ez olyan mintha a te kutyádat mérgeznék mert valami hibájáért, mert azért ő sem lehet tökéletes, bár megértem, hogy te úgy vigyázol a kutyádra, hogy senkinek se okozol problémát.
Kérlek ne mérgezd meg őket valaki fogja várnia cicát és sírni fog érte! De pénz és idő nélkül én sem tudok mit ajánlani.
bocs :( :S
Én sem akarok a te helyzetedbe lenni bár ha velem lenne ezakkor pénzt valószínű(még ha nem is akarom) de bele kell fektetni, vagy rááldozni egy kis időt.
Nem tudsz mit csinálni.
13:11!! Kérleg vedd a fáradtságot és olvasd el tüzetesen amiket írtam és csak aztán válaszolj ilyen vérforraló stílusban. A toxoplazmózis csak egy példa volt arra, mennyiféle betegséget hordozhat egy számora idegen állat (mások házikedvence, aki az én lakásomban tör zúz), amúgy a toxoplazmózis halálát okozhatja legyengült szervezetnek, mint pl.: szervátültetettnek, AIDS-es embernek, és bármilyen beteg embernek!!! Azért mert sokféle képpen el lehet kapni a toxoplazmózist, attól még most a macskákról van szó és nem a tájékozatlanságról! Ne tereld a témát! Talán te is tájékozódhatnál, még mielőtt kioktató hangnemben sértegeted a másikat.
A kóbor kutya témára nagyon rákaptál. Én egy év alatt van amikor egy kóbor kutyát sem látok, de kóborló macskából naponta 10-20 példányt, ennyit erről. Majd ha az utcát ellepik a kóbor kutyák, akkor lesz miről beszélni, de egyenlőre macska invázió van. Nem a Te macskát egészségi állapota érdekel, hanem a nem ivartalanított, azaz szaporodó képes macskák kölykei a környéken, akik nem kapnak orvosi ellátást, mert eredendően gazdátlan állatok. Nem érdekel hány macskád van, voltak e vérvételen, milyen színű a szemük és mennyit símogatod őket egy nap. Engem a környékbeli kóbor vagy kóborló-házi macskák érdekelnek, akikkel nem tudok mit csinálni. Az sem érdekel beteg e vagy egészséges az a mcska, aki beugrik az ablakon és belepancsol a kajámba! Nem érdekel, hogy terhes vagy e, viszont a halott kutyám, aki élhetett volna még pár évet, annál inkább érdekel. Az sem érdekel, mennyire vagy jártas a fertőző macska betegségek témájában, engem a kertem érdekel, amit tönkretesznek a macskák! Ötletetek kérek, nem önéletrajzokat, bemutatkozásokat és főleg nem érdekel, hogy ki szerint milyen nagyszerű állat a macska és mennyire szerethető! Nekem csak bosszúságot okoznak, tehát hasznos válaszokat kérek! A többiek kíméljenek és ne rabolják az időmet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!