Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet egy gyermekként...

Hogy lehet egy gyermekként szeretett állat eltűnését elviselni?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja elveszett 11 éves cicám. A gyermekemként, mindenemként szeretem, szinte szerelemmel. Átkarolt, ha bajom volt, szólongatott, beszélgett velem. Nincs gyerekem, ő a mindenem. Hogy lehet ezt elviselni? És meddig keressem? Hogy gyászolhatnám meg, ha el sem temethettem? Mi van, ha megkínozták? Hogy lehet így tovább élni? Segítsetek!!!! :-((((

2012. aug. 17. 12:05
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

#39 Ha már ajánlottad, olvasd el ezt is, és nézd meg a szavazás állását. Szomorú életet élhet a macskád, aki még sosem tapasztalta meg az éjszakai vadászgatás semmihez sem hasonlítható, izgalmas élményét. Azt már sosem tudod neki visszaadni, amit elvettél tőle...

[link]

2012. szept. 3. 13:42
 42/48 anonim ***** válasza:

Hát nézd az én macskámnak van élete, a tiéd meg lehet hogy vergődött egy hétig a negyven fokon egy hurokban mire kimúlt.

Szoktatás kérdése, tökéletesen elégedettnek tűnik az életével.

Pontosan azért van neki itthon társasága is, egy másik macska, aki ABSZOLÚT nem akar kimenni, soha, sehogy. Rengeteg játékuk van, amelyik ki szokott jönni a kertbe, az jár "nyaralni" a teljesen macskabiztosított kerttel rendelkező szüleimhez, és ÉL és biztonságban van.

Nem érdekelnek szavazások, meg hogy nem jól hangzik, amit mondok, de ez az igazság.

Bár gondolom te arra vártál, hogy simán ápolgassák a lelkedet, és egyetértsenek azzal, hogy nem a te hibád, de bizony a tiéd. Azért, mert a macska át tud mászni a kerítésen, nem azt jelenti, hogy hagyni is kell. Főleg, ha érdekel, hogy mi van vele.

Tudod, hogy vannak macskák, akik szerencsésnek mondhatják magukat, mert három hetes pincébe véletlen bezárás után rájuk találtak és kihozták őket, és teljesen el volt kopva a karmuk, annyira igyekeztek kijutni? Vagy, hallottál a macskáról, amit jó fej emberek befalaztak egy lépcső alá? Vagy zsákba kötve találták meg és már úgy le volt gyengülve, hogy mikor kinyitották a zsákot ki se bírt mászni? Ezek szerencsések, mert megtalálták őket. Azt nem is részletezem, hogy miket csinálnak a macskákkal a szadista emberek, meg mikor még direkt a gázra is taposnak, mikor kiugrik az útra a macska. De például egy barátnőm csupa macska szerető kedves emberes környéken lakik, valaki mégis meglőtte légpuskával a macskáját.

Nem én vagyok a kegyetlen ember fajta, ilyen a világ, és a te dolgod az, hogy ha valóban érdekel, mint ahogy előadod akkor megóvd a macskádat, és igenis vegyél tudomást arról, hogy mivel jár, ha szabadon jár kel és ne az legyen a hülye aki erről felvilágosít.

2012. szept. 3. 16:30
 43/48 anonim ***** válasza:
Utolsó: bár igazad van, hogy ha szabadon engedte, akkor számoljon a következményével, akkor se vagy túl empatikus. Más hangnemben talán nem mélyítené a kérdező fájdalmát. Inkább vigasztaljuk szegényt, mert akkor is fájhat neki, hogy elvesztette a cicáját. És szerintem az a cica nem egy lépcső alá van befalazva, hanem boldogan vadászik, szabad macskaként. :)
2012. szept. 3. 19:48
 44/48 Ada.Cicc. válasza:

Én rengetek cicát veszítettem el!

Nagyon cicabarát vagyok és hetekig sírdogáltam mert annyira fájt a hiánya!

Próbálj meg nem a legrosszabbra gondolni!Lehet hogy egyszer hazamegy hozzád és akkor lesz ám nagy öröm!

Szurkolok hogy meglegyen!

2012. szept. 3. 21:51
 45/48 anonim ***** válasza:
Szia! előkerült a cicád? én is hasonló helyzetbe kerültem, szerda óta nyoma veszett az öt éves lány cicámnak. sokáig szoba cica volt, aztán a kertes házban már nem volt szivem bezárva tartani őt. és tessék, most nyoma veszett, és kétségbe vagyok esve, mi történhetett vele. én is gyerekemként neveltem őt, azóta már van egy lányom, mégis olyan nehéz, annyira hiányzik. sosem csavargott el eddig. kiplakátoltam a környéken a képét, de nem könnyű a dolog, mert fekete cica. remélem a te cicád előkerült már.
2012. szept. 9. 15:29
 46/48 A kérdező kommentje:
Privi ment utolsó 3-nak! :-)
2012. szept. 10. 08:02
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
Haza jött a cicám!!!15 nap után! Valahová be volt zárva étlen szomjan, de mostmár jól van!
2012. szept. 22. 08:31
 48/48 anonim válasza:
Elég régi már a kérdés, de muszáj vagyok írni, mert nagyon szomorú vagyok :(( Péntek óta nem láttam az 1 éves kandúr cicámat, és annyira aggódom érte. Már mindenféle rossz dologra gondolok, hogy valaki szándékosan bántotta őt. Nagyon félek, hogy nem látom őt többet, pedig nagyon hozzám nőtt és rettenetesen hiányzik :-(((
2013. ápr. 15. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!