Cicám 5 hónapos és amióta jött egy hirtelen jött lehűlés, azóta elkezdett köhögni és az éjszaka remegett. Mitől lehet?
Szerintem semmi köze a lehűléshez, annyira nincs/nem volt hideg, h egy 5 hónapos cica ne bírná ki ezt az időt, ami most van. Pláne, ha lakásban van.
Mivel állatorvos nem vagyok, ezért csak jobb esetben arra tudok gondolni, h a lenyelt szőrt szeretné felöklendezni - akkor ilyen köhögéshez hasonló hangot hallat egy darabig, viszont ha sikerült neki, akkor utána semmi baja. Mikor először halljuk, ez valóban ijesztő, de ez normális.
De ha a cica bágyadt, remeg, mélabús, nem eszik, nem játszik tartósan, akkor mindenképp orvos!!!!
5-ös vagyok, ha csak a szőr, akkor Gimpet szőroldó pasztával tudsz rajta segíteni. A legtöbb állateledeles boltban lehet kapni, 1000 Ft körül van, de sokáig elég, és nagyon szeretik a cicák. Az ujjamra szoktam tenni az előírt mennyiséget, és lenyalogatják.
De ez csak akkor, h ha ilyen köhögésszerű a hang, és ha elmúlik, akkor jól van a cica. (Eszik, játszik, éber, virgonc.) A nyelés miatt gondolok erre, mert miután felöklendezi a szőrt vagy kiköpi vagy visszanyeli. Ha hosszú vagy félhosszúszőrű akkor mégsanszosabb, h ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!