Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska vagy kutyapártiak...

Macska vagy kutyapártiak vagytok inkább?

Figyelt kérdés

Van aki esetleg mindkettőt egyformán szereti? Nálunk a családban teljesen egyértelmű hogy ki milyen "párti" mert van kutyánk és macskánk is és pl édesapám egyértelműen a kutyát szereti jobban, én pedig a cicákat favorizálom.

Nem vitaindítónak szánom, csak kíváncsi vagyok véleményekre.:)

Ha lehet akkor kort és nemet is írjatok, kíváncsi vagyok igaz-e a sztereotípia hogy a nők inkább macskásak a férfiak pedig kutyásak.:)

2012. jan. 18. 22:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
90%

Cicapárt, illetve kizárólag a nagy termetű kutyákat kedvelem.

N/23

2012. jan. 19. 11:57
 42/74 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!:)

Látom jó sok érvet sikerült felhozni mind a kutyák, mind a macskák mellett és nálam a következtetés az hogy mindkét állat nagyon szerethető és az hogy ki melyiket preferálja nagyban az ember jellemétől függ.

A kutyások pont ezt a falka elvet szeretik amit az utolsó is említett, az együttműködést, az egymásra utaltságot. Ez a kapcsolat azonban a falka jellegéből adódóan mindig alá-fölé rendelt, mindenképpen lesz egy főnök, vagy az ember, vagy a kutya. Míg a macskával igazi "függőségek" nélküli, mellérendelt kapcsolatot lehet kialakítani, amiben a kölcsönös tisztelet és megbecsülés játssza a főszerepet. Sokan mondják hogy a macska lenézi a gazdáját, de ez szerintem nem igaz. Jelleméből adódóan sokkal kevésbé társas és ragaszkodó lény mint a kutya, ha valamihez nincs kedve akkor nem teszi meg a kedvünkért a kutyával ellentétben, és ezt sokan nem nézik jó szemmel. Én komolyan sokszor úgy érzem a macska a veséjébe lát az embernek és olyan dolgokat is tud, érez amikről nem is gondolnánk. Ha belenézek a macskám szemében akkor olyan bölcsességet, értelmet látok amit más állatok szemében nem látok. A kutya azért elsősorban utasítást vár az embertől illetve pozitív megerősítést arra hogy amit csinál az jó. Mindig a kedvében akar járni az embernek és valóban, jobban lehet rá ebből a szempontból számítani mint egy macskára.

A másik dolog amit szeretek a macskákban hogy igazi túlélők, a jég hátán is megélnek, borzasztó életrevalóak, leleményesek. Míg a kutya 100%-ban az embertől függ, addig a macska a háziasítás ellenére is megtartotta ezt az önállóságát.

2012. jan. 19. 12:11
 43/74 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó mondatod szerintem nem igaz. Mert a macskának is pl a gazdája ad enni. De ha nem kapna tudna szerezni magának. Viszont a kobor kutya is ugyanígy tud magának élelmet szerezni,csak mivel a csavargó kutyákat menhelyre viszik,ezért nincsen rákényszerítve.

Nem kötekedésből, de tényleg kiváncsi vagyok rá,hogy aki macska párti az miért "pont" macska párti?És szerintetek a macskák hasznos állatok? Mert végülis ,a macskát csak simogatni tudod, de arra pl ott van a tengerimalac,házinyúl stb is..Ők is ugyanúgy élvezik a simogatást. Egy kutya is kb ugyanezt tudja,csak egy Nagyon fontos dologgal többet. Tud ugatni .És élete végéig védi a gazdáját. De szerintem ha elhunyna valaki a családban, egy macska ugyanúgy élne tovább,viszont egy kutya "depressziós" lenne legalábbis egy darabig biztos. Nekünk is volt macskánk ,de én elég haszontalannak állatnak éreztem..Tengerimalacomat jobban szerettem. De persze minden ember más.

2012. jan. 19. 20:07
 44/74 anonim ***** válasza:
90%

Nekem (nem tudom hányadik válaszoló vagyok, mindegy is, három macska és egy kutya gazdája) borzasztó szórakoztató, megnyugtató és kikapcsoló látni, ahogy a három rossz macskám játszadozik, jön-megy. A nagyobbik cica nagyon ragaszkodó, nem találja a helyét, ha nem vagyok itthon, alig várja, hogy hazaérjek (elsősorban a kaja miatt, ma is fél 6 körül értem haza, ő prünnyögve köszöntött, majd vonult a szekrény felé, ahol a kajájukat tartom, holott ilyenkor olyat már nem kapnak :)) De sokszor van, hogy jön utánam. Nem törődik velem, nem is követelőzik, csak egy légtérben akar lenni velem. Alszik békésen, de ha másik szobába megyek, felkel és jön ő is. Ha visszajövök, akkor is. Ha zuhanyozni megyek, oda is, sőt oda mindhárman elkísérnek, ha hajat is mosok, akkor 2-3 lépésig nem látok semmit, amíg a törölközőt elérem, rendszeresen megbotlom sokszor több macskában is. Főleg az egyik kicsi nagon láb alatt lévő típus, ha épp lépnék rá, mert úgy lépett, vagy nem látom, képes játszani a lábammal, és ha megbotlom benne háromszor, akkor sem megy félre.... sok velük a gond is, mert néha kezelhetetlenek, ha beindulnak (naponta-kétnaponta egyszer, esti órákban). De épp ez a szép benne.

A kutyám meg feltétel nélkül szeret, megvéd, és úgy tud nézni, mint a messiásra :) Nagyon jó vele a kapcsolatom, de kinti kutya lévén esténként/éjszakánként ritkán van vele kontaktusom, míg a macskák legtöbbször bent éjszakáznak. Ennek ellenére eszembe nem jutna azt mondani, hogy jobban szeretem a macskáimat, mint a kutyámat. Egyforma mértékben, de más módon szeretem őket, még a három macskát is, annyira különböznek.

Gazdasági hasznot a macska nem sokat hajt, az egérfogó is fog egeret, de a lelki "haszon", maga a tudat, hogy egy kis élet ott tevékenykedik épp elég. A legtöbb kutya sem hajt gazdasági hasznot, ott is a kapcsolat a fontos.

2012. jan. 19. 21:22
 45/74 anonim ***** válasza:
72%
kutya :)
2012. jan. 20. 10:46
 46/74 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti! Már többször leírtuk mi cica pártiak miért szeretjük őket. Nem érzem haszontalanabbnak a kutyánál. Eredeti feladatát már kevés kutya látja el (őrző-védő, terelő, szánhúzó stb), nagy részben a kutya is házi kedvencnek van csak tartva, vagyis "haszontalanok". Én az állataimban a társat, a családtagot látom és nem azt nézem milyen hasznot tudnék húzni belőlük.

Nem igaz az sem hogy a macska nem tud "gyászolni", a mi egyik cicánk hetekig nem találta helyét amikor a dédim meghalt, persze aztán élt tovább, mint ahogy a kutya is teszi.

Azzal sem értek egyet hogy a kutya ugyanúgy tud magának élelmet keresni ha rászorul. Bizonyítottan rosszabbul viselik a kutyák a "kóbor" létet, mint a macskák. A macska akár hónapokra is elcsatangolhat otthonról és vígan éli életét, egy kutyát ha kiteszel azzal halálra ítéled. Pontosan azért mert a kutyát 100%-ban háziasították, míg a macska sokkal vadabb, önállóbb maradt.

2012. jan. 20. 14:21
 47/74 anonim ***** válasza:
50%

Csak macska, a kutyákat ki nem állhatom.

27/N

2012. jan. 20. 22:16
 48/74 anonim ***** válasza:

A gyilkolászóshoz (#29):

A macska, ha öl, azért öl, mert vadászik, éhes. Ugyanezt csinálja a tigris, az oroszlán, a krokodil, a sas, a harcsa, a szitakötő és még sorolhatnom. Most akkor minden állat sz ar, mert életben akar maradni? Hozzátenném erre egyedül a kutya nem képes. Az egyetlen állat, amit sikerült annyira háziasítani, hogy 1 hetet ne bírjon ki a vadonban, fogalmazhatunk úgy is, hogy "életképtelen".

Nézzük a kutya oldaláról, és akkor már mesélek is valamit. Egyik reggel, arra lettem figyelmes, hogy a szomszéd németjuhász megállás nélkül ugat. Kiszabadult, átszaladt a velük átlósan lévő - tehát még közelről sem a saját területe - házhoz, ahol a kerítés mellett közvetlen ült egy 2-3 hónapos forma macska. Minden ok nélkül szétcincálta, ott halt szörnyet az ártatlan cica. Ez csak egy példa, az ilyen incidensek sajnos mindennaposak.

Amit te a tv-ben hallottál, valószínűleg olyan területről szólt, ahol elszaporodtak a macskák. Közel sem ugyanaz.

2012. jan. 20. 22:41
 49/74 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, szinte mindent leírtál, amit egy ilyen témához hozzá szoktam szólni : ) Nagyon hasonlít a gondolkodásunk ilyen téren.

Azt mondják, az erősebb személyiségű emberek képesek közeli köteléket kialakítani macskákkal, mert megértésükhöz, bizalmukba férkőzésükhöz nagyobb erőfeszítések kellenek, mint egy egyszerű kutyához. Emellett a legtöbb ember nagyon önző, csak magának akarja a szeretetet, hogy nyalva legyen a talpa, kiszolgálják, engedelmeskedjenek neki stb .. ezzel szemben a cicával tényleg egyenrangú kapcsolatot lehet kialakítani.

Azt hiszem nem kell leírnom, milyen "párton" vagyok : )

20L

2012. jan. 20. 22:47
 50/74 anonim ***** válasza:

"A macska, ha öl, azért öl, mert vadászik, éhes. "

Ezzel nem értek egyet. Anyós macskája rendszeresen visz neki egeret. Megmutatja, hogy mit fogott, majd leteszi elé és ennyi.

2012. jan. 20. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!