Van aki esetleg mindkettőt egyformán szereti? Nálunk a családban teljesen egyértelmű hogy ki milyen "párti" mert van kutyánk és macskánk is és pl édesapám egyértelműen a kutyát szereti jobban, én pedig a cicákat favorizálom.
Nem vitaindítónak szánom, csak kíváncsi vagyok véleményekre.:)
Ha lehet akkor kort és nemet is írjatok, kíváncsi vagyok igaz-e a sztereotípia hogy a nők inkább macskásak a férfiak pedig kutyásak.:)
Szerintem itt dől el az hogy ki az akinek a kutya szimpatikusabb. Aki kutyapárti az általában azt szereti hogy a kutya engedelmes, szolgalelkű, hűséges, mindig azt csinálja amit mond neki az ember és vakon követi az embert bárhová. Nekem személy szerint ez nem fontos, én jobban értékelem a macska függetlenségét, önállóságát, a jellemét, személyiségét (talán mert én is kicsit ilyen vagyok:)). Nekem ők szórakoztatóbbak, megnyugtatóbbak mint egy kutya. Egyik sem rosszabb a másiknál, csak mindenki jelleméhez más passzol, az enyémhez a macska áll közel.:)
2012. jan. 18. 23:35
22/74 anonim válasza:
Szerintem vannak a kutyák. És az összes többi háziállat. Egy macskát ne emlegessünk már egy kutyával.. A kutya jóban rosszban veled van. ,Jelez,ha betörnek hozzád.Lehet tanítani. Egy macska meg fekszik szarik iszik. Pont mint egy tyúk. Utolsó 2 mondat kicsit irónia volt, de szerintem érted mire gondolok.
EGYÉRTELMŰEN KUTYA!!!
2012. jan. 18. 23:41
23/74 anonim válasza:
Én is pont azt szeretem a macskákban, hogy szinte irányíthatatlan, akaratos, hízelgő kis szemétládák :) A kutyának a gazdája, a feljebbvalója vagyok, a domináns, míg a macska simán semmibe vesz, kajafelszolgálónak és meleg, kényelmes helyek biztosítójának tekint.
Churchill mondta:
"Szeretem a disznókat. A kutya felnéz ránk, a macska lenéz minket, míg a disznó egyenrangúnak tart."
A "nagylányomnak" (két lány, egy fiú macska, az egyik lány idősebb, a másik kettő testvér) a személyi asszisztense vagyok kb :) Kár, hogy nem a legideálisabb a fizetés megélhetés szempontjából, a főnökasszony (azaz kisasszony) nem biztosít túl magas munkabért... Sőt, inkább levonja a béremből a saját kajáját :)
2012. jan. 18. 23:44
24/74 A kérdező kommentje:
Légyszi. Mondtam hogy nem vitaindítónak szánom. Ne becsméreljük a másikat, te nem szereted a macskákat és ennyi de nem kell leszólni. A kutyáról is lehetne ilyen primitív stílusban, sarkítva írni de nem ez a cél.
2012. jan. 18. 23:46
25/74 anonim válasza:
Mindenben van igazság, amit írtok.
Nos, az én kutyám nap mint nap megnevettet. Laktam már együtt macskával, ez róla nem volt elmondható.
Egyszerűen boldogabb vagyok egy kutyával, mint egy macskával és engem nem érdekel az a különbség, hogy melyik engedelmes, melyik önállóbb...
2012. jan. 18. 23:47
26/74 A kérdező kommentje:
Az én "nagylányom", 10 éves úrhölgy, úgy jár köztünk fensőségesen mintha mi itt sem lennénk.:) Követeli az ételt meg a vizet (csak csapból iszik), meg hetente egyszer jön dögönyözésért de különben hagyjuk békén, elvan a maga kis világában. De mi így szeretjük. A kislegény, aki most múlt egy éves pont az ellentéte, igazi kis energiabomba, rosszcsont, a szeme se áll jól.:D És nagyon szociális, mindig ott van ahol mi, velünk is alszik. Igazi kis jekyll és hyde amúgy, az egyik percben igazi kis bújós doromblós szőrgombóc, a másikban meg ördögfióka aki mindenre ugrik, harapja, karmolja, rúgja (persze mindezt csak játékból).:)
2012. jan. 18. 23:52
27/74 anonim válasza:
23:41-es vagyok. Neked is van egy véleményed,meg nekem is. Ez az én véleményem ez neked miért fáj? Te feltettél egy kérdést én válaszoltam.. Erre 0% hasznos..
2012. jan. 18. 23:54
28/74 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezet nyomtam amúgy aki hozzászólt akár így akár úgy. Engem csak az bántott hogy kicsit kultúrátlanul adtad elő a véleményed, amit amúgy elfogadok. Nem kell feltétlenül becsmérelni valamit amit nem szeretünk.
2012. jan. 18. 23:56
29/74 anonim válasza:
Még annyit azért hozzá tennék,hogy láttam egy dokumentum filmet ahol elmondták,hogy a macska a legnagyobb gyilkos.Egy kertben egy macska gyakorlatilag mindent ki írt ,úgy fogalmazták meg,hogy teljes ökologiai katasztrofát visz végbe.Mindegy,hogy madár,bogár,pocok vagy bármi,megöli.
Ha csengőt ragsz a nyakába akkor megtanul azzal vadászni és ugyan olyan sikeres gyilkológép lesz.
Fogadjunk,hogy sokan ezt nem tudták az aranyos cicusról.
Ez nem túlzás,ez tény.
2012. jan. 19. 00:03
30/74 anonim válasza:
szerintem ez konyhapszichológia. ennyi erővel azt is mondhatnánk, h a kutyások godnsokodóbbak, hiszen a lakásban tartott kutyát naponta többször le kell vinni, hóban, fagyban, szélben, amiből az egyik minimum 1 óra összefüggően kint a hidegben. A lakásban élő macskásoknak nincs ilyen kötelezettségük, mindegy mennyi időt töltenek távol, az se számít, a egy estére kimaradnak. A macsek így is, úgy is bent kakil, sétálnia meg nem kell, vagy ha mégis szokott, hát egyedül teszi. Elképzelhető, h egy kutya alkalmazkodóbb és jobban imádja a gazdiját, de egy kutyához a gazdinak is sokkal többet kell alkalmazkodnia, jóval több a kötelezettséggel, áldozattal odafigyeléssel és sokszor szervezéssel jár, mint egy cica.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!