Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska vagy kutyapártiak...

Macska vagy kutyapártiak vagytok inkább?

Figyelt kérdés

Van aki esetleg mindkettőt egyformán szereti? Nálunk a családban teljesen egyértelmű hogy ki milyen "párti" mert van kutyánk és macskánk is és pl édesapám egyértelműen a kutyát szereti jobban, én pedig a cicákat favorizálom.

Nem vitaindítónak szánom, csak kíváncsi vagyok véleményekre.:)

Ha lehet akkor kort és nemet is írjatok, kíváncsi vagyok igaz-e a sztereotípia hogy a nők inkább macskásak a férfiak pedig kutyásak.:)

2012. jan. 18. 22:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
0%
29-es: szerintem ezt mindenki tudja, akinek volt már dolga macskával :)
2012. jan. 19. 00:06
 32/74 A kérdező kommentje:

Nagyon rossz a szó hogy gyilkos. A macska ragadozó, a vadászatra, zsákmányszerzésre késztetik az ösztöneik, így amit meg tud fogni azt meg is fogja. De ilyen a természet, ettől nem borul fel az egyensúly, sőt, ez tartja azt fenn.

Az érdekes meglátás és egyet is értek vele hogy kevesebb gond van a macskával abból a szempontból hogy nem kell levinni sétálni, de gondoskodni ugyanúgy kell róla napi szinten. Naponta többször almot takarítani, etetni, foglalkozni velük. A macskát sem lehet azért sokáig magára hagyni.

2012. jan. 19. 00:12
 33/74 anonim ***** válasza:

A kutyát magányos embereknek kimondottan ajánlják.Sétáltatás közben sok emberrel meg lehet ismerkedni.Én lakótelepen laktam régen és kutya révén nagyon sok barátra leltem.Ha unatkoztam,tudtam,hogy leviszem a kutyát sétálni,biztos összefutok ismerőssel.

Anyám egyedül él,ezért szereztem neki egy törpe szobacirkálót,hogy ne unatkozzon.Azóta összebarátkozott a környék kutyásaival és mindig van kivel beszélgetnie.

2012. jan. 19. 00:22
 34/74 A kérdező kommentje:
Ez is jó szempont.:) Régen amikor panelban laktunk a szomszéd idős néninek is volt kiskutyája. Neki jó program volt naponta 3-4-szer levinni sétálni, fitten tartotta és közben beszélgethetett is.
2012. jan. 19. 00:39
 35/74 anonim ***** válasza:
72%

Nem úgy fogalmaznék, hogy a kutya szolgalelkű, hanem úgy, hogy sokkal erősebb és kölcsönösebb kapcsolatot lehet vele kialakítani, mint egy cicával.

Senkit nem akarok megbántani, de egy macskával soha nem lehet olyan erős kapcsolatot kiépíteni, mint egy kutyával.

A madaraimat is nagyon szerettem és megsirattam őket, de az állatok közül a kutyákhoz és a lovakhoz lehet a legközelebb kerülni.

2012. jan. 19. 03:10
 36/74 anonim ***** válasza:
69%
Èn 50%-50%- ban szeretem ōket, ès azèrt is látszik,mert 5 kutyám ès 5 macskám van. Na jō lehet h inkább 55%-45% a kutyák javára :)
2012. jan. 19. 08:30
 37/74 rami237 válasza:
48%
Kutya! 19/Nő
2012. jan. 19. 10:29
 38/74 anonim ***** válasza:
74%

Nekem volt kutyám is, most macskám van. Sosem voltam macskás, mindig kutyapárti voltam.

Aztán egy kollégám behozott egy út széléről összeszedett kb 5 hetes cicmákot... Azonnali szerelem volt, és bár sajnos az ő szervezete nem viselte el az átélt megpróbáltatásokat, a kistesóját örökbefogadtam. A kutyám iránt sosem éreztem ekkora szeretet, mint ez iránt a kiscica iránt.

Szóval, miután mindkét állattal van tapasztalatom, egyértelműen kijelenthetem, hogy macskapárti vagyok.

24N

2012. jan. 19. 10:29
 39/74 anonim ***** válasza:
94%

Nekem jelenleg 4 kutyám és 3 cicám van.

Mindkét fajt imádom.

De azt hiszem, a pókon és néhány rovaron kívül minden állatot imádok...:)

De egy cica és egy kutya közt tényleg nagy különbségek vannak...

Érdekes, hogy sok macskás írja, hogy a kutya szolgalelkű, és az a jó benne, hogy irányítani lehet, parancsolgatni neki stb...

Én azt szeretem, hogy együttműködünk, falka vagyunk...

Sosem erőltetnék rá olyasmit a kutyáimra, amiről látom, hogy nem tetszik nekik.

Egy etológia kísérlethez pl. a KÁJomból kellett volna "uszkárt" varázsolni, egy olyan trükkre megtanítani klikkerrel, amit biztos megcsinált volna a kedvemért, de egy medvét sem tanítasz pitizni...

Meg akárhogy is nézem, a kutya az ember legősibb háziasított állata.

Szerintem a legsikeresebb háziasítás is egyben...

Így hát ősemlékezet óta szimbiózisban élünk velük... (tulajdonképpen a mai hobbikutyázás is egyfajta szimbiózis, inkább lelki szükségletté nőtte ki magát a kutyatartás - és ez a csodálatos. hogy fajok között ilyen híd keletkezik... nem is tudom megérteni azokat az embereket, akik nem érzik jól magukat egy kutya társaságában...) Egyáltalán a természetben...

És itt szó szerint "ősemlékezetről", egy jó adag kollektív tudatról van szó, hiszen egy icipici kölyökkutya, aki még az életben nem látott embert is farkcsóválással reagál az emberi hangra, ösztönösen keresi az ember társaságát...

A cicákat meg - nem mondok újat -, a mai napig nem sikerült 100%-osan háziasítani.

Persze nem is bántak velük egyenrangúan a kutyákkal - gondoljunk csak a jó falusi belerúgokamacskábahabejön hozzáállásra... (persze a kutyákat sem engedték be, de azért egy vadászkutya például jóval nagyobb becsben volt tartva, mint egy cica...)

Másfelől az is egyfajta titkos szövetség, amikor az én kis kandúrkám minden embertől távol tartja magát, még a családom tagjaival sem érintkezik, ha nem muszáj, ha viszont velem van, teljesen ellazul, megnyugszik (most is épp itt fingadozik az ölemben...:D)...

Amúgy érdekes, hogy mennyi olyan sztorim van, amikor szó szerint szavak - kiadott hangok - nélkül értettem meg magam az állataimmal.

Elképesztő, hogy ők milyen információkat szűrnek le a szagunkból, a testtartásunkból, az arcunk mimikájából(!!!)...

Egy biztos, ahányszor rosszul vagyok - és elég durva pánikrohamaim voltak nem is olyan rég -, a szőrsimogatás mindig megnyugtat akár kutya, akár macskatartozék...:)

2012. jan. 19. 11:40
 40/74 anonim ***** válasza:
71%
22 éves lány vagyok, ez lemaradt...
2012. jan. 19. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!