Mik a jelei, ha halottak a kiscicák az anyamacska hasában?
Anyacicám vemhes, nem tudom, hol jár a terhességben, mert már február óta ostromolták a kanok, de a hasa már óriási. Általában már április végére meg szokott fialni, most meg még semmi, pedig már a földet veri a hasa.
Aggódom, hogy nem halhattak-e benne a pocijában a cicák? Tapogatom, normálisnak tűnik, érzek bent olyan mozgást, ami vemhességkor szokott neki lenni, és ő sem tűnik betegnek, eszik rendesen, sokat pihen, de gondolom ez az állapotával jár. 9 éves a cica, minden évben kétszer ellik 3 éve kora óta.
A nemi szervénél napok óta sárgás váladék van, amit le szokott nyalni. Nem emlékszem, ilyen volt-e már nála ilyentájt. Aggódnom kéne emiatt?
Hát figyelj. Tőlünk a legközelebbi állatorvos kocsival több mint fél óra. Akkor nem kell mondanom, hogy busszal mennyi.
Volt olyan, hogy busszal kellett mennem, mert sürgős volt a helyzet.
Busz gondolom nálatok is van, nem a senkiföldjén laksz.
Ha pedig már egyszer rászánod magad, hogy felelősségteljesen viselkedsz, ivartalaníttasd.
Senkinek nem kötelező állatot tartani, pláne akkor ha nem tud róla megfelelően gondoskodni.
Feljelentgetéssel fenyegetőznek itt egyesek én meg lássam a jószándékot? Hát baromi sokat láttam, azon kívül, hogy legyilkosoztak, azt kívánták, hasonlóan dögöljek meg, ne legyen gyerekem, nem igen láttam segítő szándékot.
Tudom, hogy neten adott tanácstól nem jön rendbe a cica és orvosnak kéne látnia.
Csak a családom is szkeptikus velem, mert átlag havonta "játszom el", hogy beteg valamelyik állatom és utólag kiderül, hogy a bolhából csinálok elefántot.
Esküszöm, megírom, mi lesz. Településnevet pedig nem írok, én már nem bízok itt senkiben sem. Elhiszem, hogy felelőtlen vagyok, de ilyen leoltást még az sem kapna szerintem, aki azzal dicsekedne, hogy kettévágott egy macskát...
00:52!
AZ én macskáim kint-benti macskák, kedvükre járkálnak ki-be a házból, most, hogy jobb idő van szinte csak aludni jönnek be este. Mégsem elhízott, és mégsem vemhes sosem a lány, mert volt annyi eszem, hogy ivartalanítsam. Sőt a fiúk is ivartalanítottak, 3 cica!
Az "nethuszárság", hogy felháborodunk, mert nem kapja meg a megfelelő orvosi ellátást?
Nem tudom mit szólnál, ha te sem kapnád meg az orvosi ellátást, miközben nagy szükséged lenne rá, csak legyintenének a körülötted élők: "majd lesz vele valami"
Erre szoktam mindig mondani: "Minél inkább megismerem az embereket, annál inkább kedvelem az állatokat"
Ne vedd fel a nem rád osztott inget!:) Azon véleményekhez jómagam is csak csatlakozni tudok, hogy az anyukát érdemes lenne megnézetni egy állatorvossal. Az én cicáim a nap 24 órájában kint élnek, az étkezést tartjuk bent a házban, tökéletesen elvannak. Szülés előtt speciel nem, egyéb problémás esetben viszont én is elviszem orvoshoz őket, a kutyával együtt. Egy utcával arrébb él egy szakember, így nem kell városba járjálni velük, az is igaz.
A kérdésre visszatérve: Ha mozgolódnak a kölykök, az anyamacska normálisan eszik, a szokásos fáradságon túl nincs változás bioritmusában, komolyabb baja aligha lehet. A váladék nem törvényszerűen betegség előszele.
Köszönöm! Én sem gondolom, hogy baja van, csak hirtelen idegeskedtem, hogy már meg kéne lennie a cicáknak. Pedig hülye vagyok, abból nem lehet kiindulni, hogy két éve a kandúr cicámat mikor szülte, valóban még alig 2 hónapja itt legyeskedtek a kandúrok nála.
A cicák láthatóan rugdalnak odabent, ki lehet venni, mikor pihizik, és sokat fogtam is neki. A váladékozásról meg azt olvastam, hogy szülés előtt normális, így készül fel a hüvely. Igaz, hogy sokat pihen, de egyébként is lusta cica, a fia is egész nap henyél a nagy melegben, pedig kutya baja.
Enni eszik rendesen, az anyacica amúgy is egy zabagép, most még 5 vagy ki tudja hány helyett eszik. :) Érzem, hogy nincs baja, dorombol, hízeleg, a fájdalom legcsekélyebb jelét sem mutatja. Annyi tapasztalatom van már, hogy meglátom, ha fáj valamijük, volt már átmenetileg rossz bőrben, de most csak egy melegtől pilledt cicamama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!