Mi ár érték arányban a legjobb vegán macskatáp, ami elérhető Magyarországon?
Ez a kérdés csak vicc, ugye?
Azt ugye tudod, hogy a macska az egy ragadozó állat?
Az oké, hogy vannak hülyék, de a macska szervezete nem erre van beállva, sőt igazából nem is igazán tudja megemészteni a növényeket. A macska obligált ragadozó, ami azt jelenti, hogy kizárólag húsevő, teljes mértékben ehhez alkalmazkodott.
A vegán táppal a macskádat minőségileg éhezteted, mert bár mennyiségileg lehet hogy megkapja az adagját esszenciális tápanyagok hiányoznak belőle.
A macska húsevő, nem lehet a húst semmivel kiváltani. Ha nem akarsz állati eredetű, rendes kaját adni neki nem kell macskát tartani, ez àllatkínzás.
Bár erősen remélem csak egy provokatív troll vagy
"A vegán táppal a macskádat minőségileg éhezteted, mert bár mennyiségileg lehet hogy megkapja az adagját esszenciális tápanyagok hiányoznak belőle."
Attól függ. A macska azért húsevő, mert abból nyeri ki a megfelelő tápanyagokat. Ha ezeket a tápanyagokat tartalmazza szintetikus formában a vegán macskatáp, neki könnyen emészthető formában, akkor lehet teljes értékű az is számára. Gondolom, ezeket a tápokat tesztelték macskákon, nem csak úgy piacra dobták random...
Nekem mondjuk a hem vas és a retinol (A vitamin) esetében kérdés, hogy állítják elő állati eredetű anyagok nélkül, nem lehet valami gazdaságos ilyeneket szintetizálni... Az ember a növényekből is ki tudja nyerni a vasat és a retinolt, de egy macska...
Nekem
Szakmai válaszom: Sajnos nem feltétlen troll a kérdező. És nem is értem, hogy az anyámba engedik ezt gyártani és forgalmazni???
ESETLEG, speciális esetben tudom elképzelni, pl. speciális diéta miatt, kúra szerűen, húsos kaja mellé.
Nyolcasnál a pont.
Helyedben a sarki zöldségest kérdezném meg, hogy vihetnél-e egy kis hulladék karalábélevelet a macskádnak. Maximális ár-érték arány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!