Miért nem fogadta el a cicám az új kiscicát?
Van egy 5 éves kandúr és egy 4 éves nőstény cicám, mindkettő benti, ivartalanított.
Hoztam haza egy 3 hónapos kiskandúrt.
A lány cicám rendesen rettegett tőle, felborzolt bundával bujkált ágy alá meg mindenhová.
A fiú cicám úgy fújtatott meg morgott, hogy a végén már elkezdett köhögni, öklendezni meg hányni.
A kisfiú erre a magasba tartott farkát megbillentette és odébb állt, odament hízelegni egy családtaghoz. Ami durva szerintem, mert én megijedtem, ahogy a nagy kandúr viselkedett, de az az apró macsek fel se vette.
A lényeg, hogy amikor a nagykandúr egy éves volt, akkor került mellé a 6 hetes kislány cica, kétszer ráfújt, megijedt tőle, megpiszkálta hátulról, hogy miaz, de a kislány csak gubbasztott és aztán elkezdte a nagycica mosdatni és azóta is imádja.
A szomszéd és a volt szomszéd macskáival is menne/ment volna pajtizni ez a nagy cica, ezzel a picivel meg olyan goromba volt, mint még soha semmi és senki iránt.
Nem tudtam hova tenni.
Azt hittem, max a kislány cicámmal lesz némi konfliktus, mert ő dominánsabb, vagyis a nála 3* nagyobb kandúrt mindig lenyomja, már a nézésével is.
De erre tényleg nem számítottam.
El vittük a cicát, mert nagyon rémisztő volt a helyzet.
Nem tudom, hogy valaha is összeszoktak volna, de féltem, hogy ha így indítanak, később esetleg a két fiú verekedne vagy ha nem, akkor se akartam, hogy muszájból, összekényszerítve kelljen együtt élniük egymással, ha utálják is egymást.
Mi lehetett a baj?
Fél a kandúrtól, hiába kicsi, érzi rajta, hogy vetélytárs lesz.
Most folyamatosan szoktatni kell, nem abbahagyni a szoktatást, majd a kicsit is ivartalanítani, és ez a kettő+az idő megoldja a problémát.
Lehet, hogy a nagy majd kénytelen lesz behódolni a kicsinek nagykorában, de az már az ő játszmájuk és nem lesz veszélyes.
Én 1-2 pofont mindig hagytam, mert az természetes, de többet nem. Utána 1 nap szünet, másnap kezdtem elölről. Ma már megvan a hierarchia, ami annyit jelent, hogy amelyik annó nyert, az megy előbb enni, a másik félreáll, hiába kapnak egyszerre, két külön tányérban.
Feleslegesen aggódtál, ha annyira gyűlölné első látásra, akkor úgy elverte volna, mint a rongyot. (Volt ilyenhez szerencsém egyszer, csak úgy repkedett csomókban a macskaszőr)
Adtál volna időt, összeszoktak volna. Ez ugyanolyan, mintha bejelentés nélkül a főbérlőd beállít 2 egyetemista mellé egy harmadik lakótársat is az 1 éve üresen álló szobába a többiek megkérdezése nélkül. Mindenki kiakad, kivéve az új lakó, de aztán összeszoknak.
Azért ők érző lények, nem plüssök, hogy van 2 és akkor oda rakok mellé egy harmadikat is és akkor szó nélkül tűrik egymást. :D Mintha Te együtt laknál valakivel, és akkor valakit oda raknak melléd. :D
Ráadásul felnőtt macskákról van szó.
8-as. Nincs főbérlő. Tulaj vagy bérbeadó van. Az albérlő pedig bérlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!