Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért van az, hogy én, aki...

Miért van az, hogy én, aki él-hal az állatokért, az elmúlt 2 évben elveszítettem egy nyulat, egy kutyát és négy cicát? (az utolsó cicát szerdán veszítettem el, és csütörtök reggel tudtam meg, hogy ő már az örök játszótéren van)

Figyelt kérdés
(Még 2 éves sem volt szegény, tavaly márciusban fogadtuk őt be, nem sokkal a másik cica elvesztése után, ő sajnos 4 hónapos sem volt) Aki pedig szenvedteti az állatot, akinek csak nyűg az állat, azzal nem fordul elő az ilyen. Miért? Miért csak velem van ez? Tényleg, nekem a cicák voltak az életeim, és őket az elmúlt 2 évben vesztettem el. Annyira nehéz feldolgozni. Nem tudok semmilyen cicával kapcsolatos dolgot nézni, mert azonnal elsírom magam. Míg ezeket a sorokat írom, potyognak a könnyeim. Mire nagy nehezen, túl teszem magam rajtuk, (1-1,5 év) akkor jön az újabb tragédia. Már csak egy cicám van, őt már nem szeretném elveszíteni. Pedig sajnos, a 13 éves kutyámnak sincsen sok. Vele nőttem fel. Ha őt is elveszítem, abba bele is halok. Tudom, hogy valakinek ez gáz meg minden, de akinek volt/van benne része, az tudja, hogy ez mennyire is fáj. És én nem szeretém sajnáltatni magam, vagy panaszkodni, csak szimplán kiírni magamból az érzéseket. Talán, idővel könyebb lesz. De nem hiszem. Napról napra egyre jobban fáj... 🕊🖤😭

2021. szept. 11. 22:54
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
60%

100%-ig igazatok van, de nem kellene ennyire taplónak lenni egy gyászoló emberrel. Szerette azokat az állatokat, még ha nem is JÓL szerette.

Tehát Kérdező: miután kisírtad magad önreflexiót kellene tartani. Tehát a lehetőségeidhez mérten külső szemlélőként megvizsgálni a helyzeted és hogy hogyan tovább. Az, hogy szembenézel a hibáiddal, tanulsz, fejlődsz, mint ember, mint állattartó, sokkal-sokkal szebb emlék az állataidnak, mint bármilyen tetoválás vagy fejfa.

"Napról napra egyre jobban fáj... "

A dolognak a másik része, hogy nyilván van egy gyászfolyamat, aminek része (lehet) az is, hogy az ember hülyére bőgi magát, de magadnak segítesz azzal, ha elkezdesz távlatokban, előremutatóan gondolkodni. Nemcsak hogy a maradék macseknak hogy tudsz minél jobb gazdája lenni, hanem hogy a 13 éves kutyának is hogy tudsz jobb, hosszabb életet biztosítani (pl teljes vérkép, ha már egy éve nem volt, tanulgatás-gyakorolgatás, ha mêg bírja, kajaszerzős játékok, ha már nem).

De pl itt van egy szuper ötletgyűjtemény, hogy tudod telekhatáron belül, biztonságban tartani a macskáidat: [link] Ha ez nem kivitelezhető, akkor én pihentetném a macskatartás, amíg megfelelő, biztonságos körülményeket nem tudok teremteni a számukra.

2021. szept. 13. 22:26
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ezzel csak az a baj, hogy nála ez már a sokadik baromság és még mindig nem érti, hogy változni kellene, csak buksi simit vár. Ezzel nem lehet mit kezdeni
2021. szept. 13. 22:29
 43/47 A kérdező kommentje:
41, köszi, ha majd egy pár év múlva lesz cicám mikor elköltözöm, akkor ez hasznos lesz :)
2021. szept. 13. 23:10
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Vicces ahogy különböző fiókokkal magaddal beszélgetsz,majd megköszönöd magadnak azokat válaszokat.Vagy inkább szánalmas.😂
2021. szept. 14. 12:09
 45/47 A kérdező kommentje:
44, egy fiókom van...
2021. szept. 14. 15:33
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Ja,a másik a "szomszédé".
2021. szept. 14. 15:37
 47/47 A kérdező kommentje:
46, nem tudom, hogy mit csináljak, hogy elhiggyed... egy emailem van
2021. szept. 14. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!