Miért van az, hogy én, aki él-hal az állatokért, az
elmúlt 2 évben elveszítettem egy nyulat, egy kutyát és
négy cicát? (az utolsó cicát szerdán veszítettem el,
és csütörtök reggel tudtam meg, hogy ő már az örök
játszótéren van)
Figyelt kérdés
(Még 2 éves sem volt szegény, tavaly márciusban fogadtuk őt be, nem sokkal a másik cica elvesztése után, ő sajnos 4 hónapos sem volt) Aki pedig szenvedteti az állatot, akinek csak nyűg az állat, azzal nem fordul elő az ilyen. Miért? Miért csak velem van ez? Tényleg, nekem a cicák voltak az életeim, és őket az elmúlt 2 évben vesztettem el. Annyira nehéz feldolgozni. Nem tudok semmilyen cicával kapcsolatos dolgot nézni, mert azonnal elsírom magam. Míg ezeket a sorokat írom, potyognak a könnyeim. Mire nagy nehezen, túl teszem magam rajtuk, (1-1,5 év) akkor jön az újabb tragédia. Már csak egy cicám van, őt már nem szeretném elveszíteni. Pedig sajnos, a 13 éves kutyámnak sincsen sok. Vele nőttem fel. Ha őt is elveszítem, abba bele is halok. Tudom, hogy valakinek ez gáz meg minden, de akinek volt/van benne része, az tudja, hogy ez mennyire is fáj. És én nem szeretém sajnáltatni magam, vagy panaszkodni, csak szimplán kiírni magamból az érzéseket. Talán, idővel könyebb lesz. De nem hiszem. Napról napra egyre jobban fáj... 🕊🖤😭
A tetkó árát inkább tedd félre felelős állattartáshoz.
Félre ne érts. De abban igaza van a 11-nek, hogy sokan állatbolondnak írják le magukat, aztán a nagy állatszeretet kimerül abban, ami teljesen az alap, vagy még alatta.
2021. szept. 12. 00:53
12/47 anonim válasza:
Nekem is buntudatom lenne a kerdezo helyeben a szar tartasi korulmenyek miatt.
Vemhes allatok, ide-oda dobalgatjatok egymas kozott oket (mikor epp kinek kell macska), tul sok a “veletlenul” kiszokott sztori.
Erdekes, 10 eves a macskam, de en valahogy kepes vagyok ra figyelni, bar bent is tartom, mert kint veszelyes lenne szamara macskabiztos kerites nelkul.
2021. szept. 12. 02:07
13/47 anonim válasza:
Azzal együtt, hogy átérzem a szomorúságod kérdező, sajnos egyet kell értsek azokkal akik megkérdőjelezik a felelős állattartás mivoltát az általad leírt esetekben. Ha sokáig akarod magad mellett tudni a szeretett cicád, akkor benti tartás (macskaháló), minőségi száraz és nedves táp, rendszeres féregtelenítés és állatorvosi látogatás a minimum. A "kinti-benti" meg az "estére beengedjük" cicára is ugyanaz vonatkozik, mint a kizárólag kint tartottra: bármelyik nap elüthetik, ellophatják, megsebesülhet, elkóborolhat. Kérlek a jövőben ne tedd ki ezeknek a veszélyeknek a kedvenceidet, így neked sem kell majd szomorkodnod a korai elvesztésük miatt.
2021. szept. 12. 07:30
14/47 A kérdező kommentje:
13, nem ő volt vemhes akit dobálgatunk. Az volt vemhes (már 1 éve megszült) akit most elütöttek. Mind ki van, és ki is volt ivartalanítva. Én felelősségteljes állattartónak gondolom magam, sajnálom, ha nektek ez nem így jött le. Rendszeresen hordjunk őket állatorvoshoz, akár semmiséggel is, oltjuk őket. Tudom, hogy egy szülő elvesztése sokkal jobban fáj, de én azt még hála Istennek nem tapasztaltam meg. Nekem most ez a fájdalmas. És légyszíves, az ilyen kommentek kíméljenek, elég most a magam baja is. De látom, hogy kár volt kiírni😖😖
2021. szept. 12. 09:20
15/47 anonim válasza:
A válaszolóknak igaza van, hiába hüppögsz rajta. Ha tudod, hogy több soron baj lett abból, hogy kijárkálnak, akkor a te hibád, ha mégis ki tudnak és akármi történik. Lehet ezen pityeregni, meg tetováltatni, de ha nem változtatsz, akkor eláshatsz majd még 100 macskát.
2021. szept. 12. 09:57
16/47 A kérdező kommentje:
Ugyan, mit tudnék változtatni?
2021. szept. 12. 10:35
17/47 anonim válasza:
Mondjuk bennt tartod a kiba.szott macskáidat b+!!!!
Ez nem tudod felfogni...
2021. szept. 12. 10:50
18/47 A kérdező kommentje:
Istenem, de sok egyesekben a rosszindulat.
2021. szept. 12. 11:04
19/47 anonim válasza:
Kerlek te es a csaladod egyaltalan ne tartsatok allatot.
Konyorgom!
Es borzaszto, hogy ennyi tragedia utan is csak hoznad az ujabb es ujabb aldozatokat, mert nem erted, mi a hiba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!