Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért van az, hogy én, aki...

Miért van az, hogy én, aki él-hal az állatokért, az elmúlt 2 évben elveszítettem egy nyulat, egy kutyát és négy cicát? (az utolsó cicát szerdán veszítettem el, és csütörtök reggel tudtam meg, hogy ő már az örök játszótéren van)

Figyelt kérdés
(Még 2 éves sem volt szegény, tavaly márciusban fogadtuk őt be, nem sokkal a másik cica elvesztése után, ő sajnos 4 hónapos sem volt) Aki pedig szenvedteti az állatot, akinek csak nyűg az állat, azzal nem fordul elő az ilyen. Miért? Miért csak velem van ez? Tényleg, nekem a cicák voltak az életeim, és őket az elmúlt 2 évben vesztettem el. Annyira nehéz feldolgozni. Nem tudok semmilyen cicával kapcsolatos dolgot nézni, mert azonnal elsírom magam. Míg ezeket a sorokat írom, potyognak a könnyeim. Mire nagy nehezen, túl teszem magam rajtuk, (1-1,5 év) akkor jön az újabb tragédia. Már csak egy cicám van, őt már nem szeretném elveszíteni. Pedig sajnos, a 13 éves kutyámnak sincsen sok. Vele nőttem fel. Ha őt is elveszítem, abba bele is halok. Tudom, hogy valakinek ez gáz meg minden, de akinek volt/van benne része, az tudja, hogy ez mennyire is fáj. És én nem szeretém sajnáltatni magam, vagy panaszkodni, csak szimplán kiírni magamból az érzéseket. Talán, idővel könyebb lesz. De nem hiszem. Napról napra egyre jobban fáj... 🕊🖤😭

2021. szept. 11. 22:54
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
68%
2 és 4-es vagyok, a kérséedben elég sok tényező kimaradt vagy nem vettem észre, vagy javítasz a hibán, vagy ne tarts állatot.
2021. szept. 12. 12:07
 22/47 anonim ***** válasza:
84%

Az nem rosszindulat, ha elmondjuk, ami egyértelmű; butaság hisztikézni meg sajnáltatni magad, ha egyértelmű a hiba, amit újra meg újra elkövetsz és nem vagy hajlandó változtatni.

Most mit vársz? Ugyan úgy tartod az állataidat, de Micike No. 4287527 majd csodamacska lesz és őt nem ütik el vagy nem lesz baja?

Nem minden kint tartott macska pusztul el. DE. Azok többnyire olyan helyen laknak, ahol kevesebb a veszélyforrás. Lehet vitatkozni, hogy jó ötlet-e BÁRHOL kint tartani őket. De azzal mit akarsz vitatkozni, hogy nálatok valószínű baromira nem biztonságos, ahogy az alábbi példák mutatják?

Akkor tetováltass a homlokodra, ha neked az jó. Biztos attól lesz kisebb a forgalom és kevesebb a veszélyforrás felétek. Ez nekem inkább ilyen magamutogató, "én az áladozat" gesztus a részedről, mert érdemi változtatásra nem vagy hajlandó.

Szóval vagy egy troll vagy, vagy iszonyatosan buta.

2021. szept. 12. 13:02
 23/47 A kérdező kommentje:
Köszi az együttérzést
2021. szept. 12. 17:23
 24/47 anonim válasza:
0%
Szegény lány/fiú, teljesen össze van omolva, de ti még basztassátok? Gratulálok! Emberségből elégtelen. Támogatás kéne neki, nem lebaszás és társai. Írj rám privátban, velem is volt már hasonló. Én segítek, ha más szarik rá.
2021. szept. 12. 17:31
 25/47 A kérdező kommentje:
25, köszönöm🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2021. szept. 12. 17:33
 26/47 anonim ***** válasza:
83%

Bocs de nem tamogatok senkit sem, aki ennyire felelotlen.

Hiaba sajnaltatja magat, azert annyira megsem lehet problema az allatok elvesztese szamara, ha folyamatosan hozza az ujabb aldozatokat.

Az meglepo, hogy a kutya 13 eves, ez a kerdezoeknel valoszinuleg maga a csoda, nagy tulelo lehet.

2021. szept. 12. 18:01
 27/47 anonim ***** válasza:
91%

Hát,igazából ez nem is össze van törve csak simán bűntudata van,mert miatta nyúltak ki az állatai.

Még van kettő,azok valameddig húzzák veled aztán remélem egy porszemet sem veszel ameddig normális körülményeid és némi felelősség tudatod nem lesz.

2021. szept. 12. 19:09
 28/47 anonim ***** válasza:
92%

A macskákkal érzek együtt, mert ők állatok, egy állatnak megfelelő kognitív képességekkel. Nem tehetnek róla.

Te meg ember vagy, aki állatok életével játszik és nem hajlandó figyelni.

Most téged kellene sajnálnom? Ha tudod, hogy emberek fognak ki-be járkálni, hát zárd be a cicát egy helyiségbe, ahova nem mennek be, vagy egy szállítóba, amíg ott vannak. Ennyike.

DE, ti tehettek róla. 100%-ban.

2021. szept. 12. 19:44
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

"arról, hogy kiszöktek, nem mi tehetünk róla..."

Még a törvény is magába foglalja, hogy kötelességed az állat szökését megakadályozni. Ne mond már, hogy egyik macska esetén sem tehettél volna semmit. Ez úgy baromság, ahogy van. Ne másra hárítsd a hibát, amit te követtél el. Teszem azt, ha nekem kiszökik a papagájom, akkor ki tehet róla? Én, aki nem gondoskodtam arról, hogy a bejárati ajtó közelébe ne legyen esélye menni, vagy pl a férjem, aki épp ment ki és a madár kiröppent? Szobában vannak, biztos, szökésmentes helyen. De ha megesett volna egy ilyen dolog, én lettem volna a hibás, mert felelőtlen lettem volna, ha van esélye megszökni. Érted már? Ha tudod, hogy nyitva lesz az ajtó, gondoskodj róla, hogy a macska biztos helyen legyen, mondjuk addig bezárva egy szobába. Ezt hívják felelős állattartásnak. Szóval hiába állítod be magad áldozatnak...

2021. szept. 12. 21:36
 30/47 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon egyszerű: HÁZIMACSKA a neve. Magyarul házban kell tartani vagy macskabiztos kerítés (törvényben is benne van: háziállatot telken belül KELL tartani). Ha ez nincs, akkor ne tarts macskát. Kutyát is csak úgy tart az ember, ha van kerítés. Nem nehéz szerintem. Nem kötelező macskát tartani. Normális ember sem szül 6 gyereket ha csak 2-re van pénze/háza/energiája stb. Ha a tied, akkor tied a felelősség. Na de ezt leírták előttem is, de látom, hogy te nem akarod megoldani a problémát...

Sajnálom a macskáidat nagyon :( élhettek volna még vagy 10 évet biztonságban szenvedés nélkül.

De a kutyádat megértem teljesen, nekünk is volt egy németjuhász, 2 éves voltam, mikor megkaptuk tesóimmal. Imádtuk, együtt nőttünk fel, mikor el kellett altatni 14 éves korába nagyon nehéz volt az egész családomnak. Már 10 év eltelt a halála óta, mégis sokszor eszembe jut, a képeit nézegetem néha és hiányzik nagyon. Azóta van másik kutyánk, aki ugyanúgy imádnivaló, de mégis másabb, plusz azóta elköltöztem otthonról, így vele nincs is szoros kapcsolatom.

Viszont 3 éve van benti macskám és annyira imádom, hogy leírni nem tudom. Ezért is vigyázok rá, mindent megkap (minőségi táp, alom, jutifalat, játékok, foglalkozunk vele, állatorvos (bár még csak oltás, ivartalanítás miatt vittük, szerencsére beteg nem volt)) Az erkélyre pedig hámmal, pórázzal visszük ki, de nem is nagyon igényli - bent szeret lenni, velünk játszani, bújócskázni és aludni. Nagyon reménykedünk benne, hogy majd egészséges lesz és csak öregségben fog elhunyni vagy 15 év múlva - így biztos nem lesz bűntudatunk, nem lesz az, hogy elütik/eltűnik/megmérgezik/megkínozzák stb. Belegondolni is rossz. Így meg nyugodtan éldegél biztonságban.

2021. szept. 12. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!