Mit tegyek, ha a szomszéd megfenyegetett, hogy elpusztítja a macskáimat?
Igaza van a szomszédodnak.
Nekem sem tetszene ha a macskák átjárnának a kertemben.
Csinálj kennelt vagy macska biztos kerítést, mert így a szomszédodnak joga van a saját kertjén belül tenni a macskák ellen.
Ha felelős macskatartó lennél, eleve gondoskodnál róla, hogy ne tudjanak a saját telkeden kívül mászkálni a macskáid. Még ha nem is fenyeget meg senki, de kitehet a saját telkén patkánymérget rágcsálók ellen, azt a rágcsálók megeszik, a megmérgezett rágcsálót elkapja a macska, és volt macska, nincs macska. De megtörténhet az is, hogy kiszaladnak az útra és elüti egy autó, ami nem tud időben lefékezni.
Te döntesz, mennyire fontosak neked a macskáid, és milyen hosszú életet szánsz nekik.
Igaza van. Nekem is van 2 benti, ennek ellenére nem tűrtem, hogy a szomszéd ivaros kandúrjai körbepisálják a rattan bútoraimat és a hintaágyamon aludjanak. Mondhatjuk úgy is, hogy úgy vágtam ki őket mint macskát sz.rni.
A fakerítésem hátul szintén olyan húgyszagú volt, hogy kidobtam az egészet, lefesteni sem volt ingerenciám.
Miután befejeztem hátul a kertet, azóta a kutya is tud rendesen portyázni, ő lerendezi a kéretlen látogatókat. Azóta nem nyúlok macskaszarba a veteményesben és nem pisálják körbe a bútoraimat.
Szóval igaza van, tartsd telken belül, építs kifutót vagy akkor viseld a következményeket.
Jogilag igaza van a szomszédnak, de ez a "macskát köteles vagy a kerteden belül tartani" kitétel nem életszerű. A mi macskáink bentiek, de ha kijárósak lennének, akkor a kerteken átívelő fák miatt lehetetlen lenne a kerten belül tartani, hacsak nem építesz nekik kifutót, azt meg nem lehet elég nagyban megépíteni. A macska nem kutya, hogy kennelbe zárd vagy húzz egy rendes kerítést és annyi.
Persze, meg lehet érteni a szomszédot, de a kertváros ezzel jár.
Azért én is azt tanácsolom, hogy ha lehet, állj át benti tartásra, nehogy megmérgezze őket, mert sajnos az emberek bármi ocsm*nyságra képesek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!