Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, ha a szomszéd...

Mit tegyek, ha a szomszéd megfenyegetett, hogy elpusztítja a macskáimat?

Figyelt kérdés
Konkrétan szólt, hogy csináljak valamit a macskáimmal, mert odapiszkítanak a teraszára. Mondtam, hogy mit tudnék tenni? Erre mondta, ha nem leszek képes erre, akkor megoldja ő, de nem fog tetszeni nekem.
2021. ápr. 29. 15:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
84%

Igaza van a szomszédodnak.

Nekem sem tetszene ha a macskák átjárnának a kertemben.

Csinálj kennelt vagy macska biztos kerítést, mert így a szomszédodnak joga van a saját kertjén belül tenni a macskák ellen.

2021. ápr. 29. 16:17
 12/104 anonim ***** válasza:
73%
Durván fogalmazott, de igaza van, a te törvényi kötelességed megakadályozni a macskáid szökését. Ivartalanítás, macskabiztos kerítés, kifutó. Persze, ha fogyóeszköz a macska, akkor csak így tovább...
2021. ápr. 29. 16:19
 13/104 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudsz semmit csinálni. Normális macskát nem lehet un. macskabiztos kerítésen belül tartani. Ha van fa, azon átmászik a tetőn a szomszédba. De macska nem piszkít szilárd helyre, hanem elkaparja a végterméket.
2021. ápr. 29. 16:19
 14/104 anonim ***** válasza:
82%

Ha felelős macskatartó lennél, eleve gondoskodnál róla, hogy ne tudjanak a saját telkeden kívül mászkálni a macskáid. Még ha nem is fenyeget meg senki, de kitehet a saját telkén patkánymérget rágcsálók ellen, azt a rágcsálók megeszik, a megmérgezett rágcsálót elkapja a macska, és volt macska, nincs macska. De megtörténhet az is, hogy kiszaladnak az útra és elüti egy autó, ami nem tud időben lefékezni.

Te döntesz, mennyire fontosak neked a macskáid, és milyen hosszú életet szánsz nekik.

2021. ápr. 29. 16:22
 15/104 anonim ***** válasza:
87%
Próbàld megèrteni őt is. Nekem nincs macskàm, a viràgàgyàsban mégis sorra macska kakiba nyúltam. Mint valami kis úri lány, gumikesztyűbe gazolok, legalább nem fogom meg a kakit. Nem fenyegettem meg a szomszèdot, nem bántom a cicàkat, de mindenkinek kötelessège megoldani, hogy a házi àllata a saját udvaràn maradjon.
2021. ápr. 29. 16:23
 16/104 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem igaza van a szomszédodnak .
2021. ápr. 29. 16:23
 17/104 anonim ***** válasza:
88%
Nem az állat tehet róla, de a te felelősséged, hogy vigyázz az állataidra! Ivartalanítás + benti tartás!
2021. ápr. 29. 16:24
 18/104 anonim ***** válasza:
85%

Igaza van. Nekem is van 2 benti, ennek ellenére nem tűrtem, hogy a szomszéd ivaros kandúrjai körbepisálják a rattan bútoraimat és a hintaágyamon aludjanak. Mondhatjuk úgy is, hogy úgy vágtam ki őket mint macskát sz.rni.

A fakerítésem hátul szintén olyan húgyszagú volt, hogy kidobtam az egészet, lefesteni sem volt ingerenciám.

Miután befejeztem hátul a kertet, azóta a kutya is tud rendesen portyázni, ő lerendezi a kéretlen látogatókat. Azóta nem nyúlok macskaszarba a veteményesben és nem pisálják körbe a bútoraimat.

Szóval igaza van, tartsd telken belül, építs kifutót vagy akkor viseld a következményeket.

2021. ápr. 29. 16:29
 19/104 anonim ***** válasza:
6%

Jogilag igaza van a szomszédnak, de ez a "macskát köteles vagy a kerteden belül tartani" kitétel nem életszerű. A mi macskáink bentiek, de ha kijárósak lennének, akkor a kerteken átívelő fák miatt lehetetlen lenne a kerten belül tartani, hacsak nem építesz nekik kifutót, azt meg nem lehet elég nagyban megépíteni. A macska nem kutya, hogy kennelbe zárd vagy húzz egy rendes kerítést és annyi.

Persze, meg lehet érteni a szomszédot, de a kertváros ezzel jár.

Azért én is azt tanácsolom, hogy ha lehet, állj át benti tartásra, nehogy megmérgezze őket, mert sajnos az emberek bármi ocsm*nyságra képesek!

2021. ápr. 29. 16:30
 20/104 anonim ***** válasza:
18%
Mi van? Hol éltek ti? xD Felénk (Nagykálló) az összes helyi macska össze-vissza járkál mióta az eszemet tudom, és ez itt a világ legtermészetesebb dolga. Nem is értem azokat, akik ezen problémáznak.
2021. ápr. 29. 16:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!