Oké, lehet, hogy kicsit későn vagyok itt, de én nagyon is érintett vagyok a témában. 12 éves vagyok, ennek ellenére fél év múlva lesz a tizedik évfordulója a lovakkal töltött csodás éveimnek. Ergo 3 évesen kezdtem. Azon csodálkoztam, hogy senki, de senki nem beszélt arról, hogy a lovaglás két részre van osztva: futószár és osztály. Amikor elkezdtem lovagolni, mint minden kezdő, én is futószáron kezdtem, és megtanították nekem az alapokat. Kedves 42%-os, nem voltunk gazdagok, a lovarda tulajdonosa egy régi ismerősünk, és nem csak “ráztam a seggem”. Hat éves koromban már osztályban lovagoltam, ellenben ha akkor kezdtem volna, kilenc évesen jutottam volna el odáig. Sok lovardát megjártam már, és mikor a mostaniba érkeztem, lerombolták bennem azt a hitet, hogy csak én kezdtem ilyen fiatalon. (Persze nem negatív értelemben)
Nekem így sokkal könnyebb, mert már a tudatalattimba vésték bele a szabályokat. Most eljutottam odáig, hogy van két területi díjlovas ezüst érmem, és Erdélyben, a nagyszüleimnél az egész megye junior csapatában egy lovas-íjász aranyérmet tudhatok magaménak. Nem azért lehet elkezdeni 3-4-5-6 évesen, mert van hozzá fizikai erőd, hanem mert akkor tudod a leginkább megtanulni a lovakkal kapcsolatos fogalmakat, tárgyakat, teendőket, azonkívül a bizalom, a felelősség és a szeretet jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!