A csatlakozás feltétlenül szükséges a ló bizalmának elnyeréséhez? A szabadidomítást hogyan érdemes elkezdeni? Meg a Pat Parellit? Milyen alapokat kell tudnia ahhoz a lónak
Figyelt kérdés
2012. márc. 24. 16:53
1/7 anonim válasza:
Pfff....Egyáltalán nem. A csatlakozás kezelhetetlen, bizalmatlan vagy teljesen vad lovaknál kell alkalmazni.
Nem feltétlenül de még csak nem is szükséges. Sőtt..igazából teljesen fölösleges csak egy játék amikor együtt töltötök több időt. Ennyi.
2/7 anonim válasza:
Nem vagyok ellene az ilyen módszernek, de gondolj bele, az őseink akár harci, akár munka lovainak feltétlen bízniuk kellett a gazdájukban. Akkor még ne is ismerték a csatlakozást, mégis sikerült nekik a ló bizalmába férkőzniük. Szóval, nem feltétlenül szükséges egy átlagos, kiegyensúlyozott lónál.
3/7 anonim válasza:
Hát ha már a parellizéshez is alapképzettség kell a ló részéről, akkor oltári baj van. A parelli-játékokat egy teljesen átlagosan, de normálisan nevelt féléves csikó tökéletesen tudja. A csatlakozást meg felejtsd el, vadlónál rendben van, de istállókörülmények között született és tartott lónál nemhogy szükségtelen, de még káros is. A ló nem fogja érteni, mi a fenét akarsz tőle, jó esetben azon gondolkodik, mitől bolondultál meg, rosszabb esetben elveszíti minden beléd vetett bizalmát, mert te - láthatólag minden értelem és cél nélkül - hajszolod őt egy körkarámban.
4/7 anonim válasza:
Őszintén...miben nem értetek egyet hogy lepontoztatok?
Abban hogy egy kiegyensúlyozott lónál nem feltétlenül szükséges a csatlakozás, vagy abban hogy a lovas őseinkben megbíztak csatlakozás nélkül a lovaik? Mert ezt a kettőt írtam csak, még is le lettem pontozva. -.-"
Amúgy nem tud érdekelni dislike, de érdekelne.
2. válaszoló.
5/7 anonim válasza:
*...de érdekelne hogy mi az oka.
Bocsánat, ez kimaradt.:D
6/7 A kérdező kommentje:
nem én pontoztalak le
2012. márc. 25. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!