Mi szükséges a távlovagláshoz?
(Egy jó lovon kívül...)
Nem sokat hallottam még a szakágról, egyáltalán vannak versenyek Magyarországon? Ha igen, milyenek? Honnan tudhatnék meg többet a szakágról?
(Merthogy van ez a link: [link]
de itt nekem semmi nem jelenik meg.)
én nem nagyon tudom. de szerintem semmi különös... dunántúlon vannak versenyek
Vannak versenyek.
Kell hozzá licensz, meg megfelelő felszerelés, mind ló, mind lovas részéről. vannak spéci távlovvas cuccok.
Távlovas vagyok.:-)
Nem csak a Dunántúlon vannak versenyek, hanem a Dunán innen is.
A versenyzéshez nem kell semmi spéci cucc, csak tisztességes nyereg (de más szakághoz is kell, nem? ), több váltás nyeregalátét, mert verseny közben is cseréled, legalábbis hosszabb távokon, a lovasnak pedig lovaglónadrág, csizma, kobak. Ennyi.
Licencet kell váltani lónak és lovasnak, plusz a lovas részéről kell egy rajtengedély-vizsga, hasonló, mint a díjugratóknál, militarysoknál, csak ugrani nem kell.
A távlovas szövetséget itt éred el:
Köszi mindenkinek a választ. =)
Utolsó válaszoló, tőled annyit szeretnék kérdezni, hogy meg van-e szabva, hogy milyen nyereg kell? Mert nekem western nyergem van, és rajtengedély vizsgám is csak "westernes" van. Viszont kipróbálnám a távlovaglást is, de ezért nem szeretném lecserélni az egész felszerelést, már csak azért sem, mert a lovam ehhez szokott hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!