Én itt a két videón, amiket száz másik közül választottam ki, egy iskolazombit sem látok libasorban totyogni körbe körbe, csak ügyes gyerekeket pónikon, jól képzett lovakon, jó technikával, koncentrálva, okosan lovagolva. Hozzám ez valahogy közelebb áll, mert aki fizikailag akarja uralni a lovat, az csak átmenetileg "nyerhet". Én örülnék, ha Mo-on is így lovagolnának a 8 évesek, de sajnos úgy lovagolnak, ahogy te is írtad. Ez viszont nem az életkorukból következik.
(Egy lovasiskolában mesélték, hogy vettek egy "díjlovat" iskolalónak. A kölkök egy kört nem bírtak vele semmi, mert "ment a ló össze-vissza" - nyilván azért, mert se az ülésük, se az egyensúlyuk, se a szárkezelésük nem volt ahhoz elég, hogy egy jobban képzett, érzékenyebb lovat a legalapabb patanyomfigurákon végiglovagoljanak. És ezek az "ügyesebb" tini lovasok voltak. És nemhogy felkötötte volna a gatyáját az oktató, dehogy. Eladták a lovat, a lovasok meg tépték, rúgták az iskolazombikat tovább a legnagyobb megelégedésükre.)
Lehet, hogy jobban járt vele az a "díjló" :)
A legtöbb lovasiskolában senki sem fog megtanulni lovagolni. Csak rázatják a seggüket 2500/óráért, és nagyon ügyesnek hiszik magukat a karámon belül, és váltig nem értik, miért nem akarják őket terepre vinni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!