Mikor érdemes elkezdeni a lovaglást?
Mi van 84%-os, savanyú a szőlő? Nem felelnél meg a vizsgán, mi, így hát gyorsan le kell degradálni, mi? Lehet, hogy nem év vagyok a lovasszakma wunderkinderje, de én azért már tettem le egyet s mást az asztalra az elmúlt években. És te? Te ki vagy, mi vagy? Tán egyike valamelyik illegális, OSB-ből tákolt putrilovarda tulajnak, aki félig nyers lovakon hat éves kiscsajokat rázat körbe a karámban csengő aranytallérokért, és minden tudása kimerül annyiban, hogy azt üvölti "le a sarkat!" meg hogy "átlóváltás". Vagy még ennyi sem. Majd akkor tehetsz rám dehonesztáló megjegyzéseket, hogyha többre vitted, mint én. Addig coki, és örülj, amíg nem küldik rád az MKEH-et.
2015. febr. 7. 21:16
Visszatérve az eredeti kérdésre:
"9-12 éves korban jutnak el a gyermekek arra a fizikai és értelmi fejlettségi szintre, hogy a lovaglás alapjainak oktatását is megkezdhetjük" ... "Bármilyen versenyen csak akkor induljon a gyermeklovas, ha lovát képes tudatosan lovagolni és kontroll alatt tartani! 3-8 évesek versenyeztetése véleményem szerint felelőtlenség." - Rétháti Györgyi (gyógytornász-hippoterapeuta, lovasoktató)
Szent-Miklóssy Andrea (lovaskultúra oktató) és Nyírő László (lovasezdő)
2015. febr. 7. 21:41
53/63 A kérdező kommentje:
Én nem azt kérdeztem, hogy milyen hamar tud versenyezni. :D
Amúgy meg honnan tudod, hogy 84°-osnak nincs mit felmuttatnia??? Barom. xD
"9-12 éves korban jutnak el a gyermekek arra a fizikai és értelmi fejlettségi szintre, hogy a lovaglás alapjainak oktatását is megkezdhetjük"
Szerinted egy ilyen "lovas" milyen segítségeket tud adni?
[link]
Ez csak egy rossz vicc! Föltették a lóra, és a ló végigcsinálta, amire betanították, de ez nem lovaglás, csak nagyzolás. :-p
2015. febr. 8. 20:18
55/63 A kérdező kommentje:
De ő 3 éves!!! Mi 6 évesekről beszélünk!!
Nem tudsz számolni? Segítek: pont 2-szer akkora gyerekekről beszélünk... :D
A hat éves is éretlen a lovagláshoz. Megmondtam én is, más válaszoló is, hogy az átlagos kölyköt 12 éves kortól lehet lovagolni tanítani. Idézetet is hoztam.
A hat évest max sétáltatni lehet egy póni hátán, de annak a világon semmi értelme nincs, azon kívül, hogy a lovasgazda vastagodjék rajta.
2015. febr. 9. 09:25
46%os téged az életből kéne kidobni, legalább egyel kevesebb hülye. Most komolyan ha sajnálatos módon tegyük fel lesz egy kislányod 6-7 éves és szeretne elkezdeni lovagolni, kiröhögnéd? Azért gondolkozz már te idióta. Amelyik lovardába járok, képzeld szoktam figyelni a 6 éveseket, gyönyörűen lovagolnak!!! Nem értem honnan veszed, hogy csak elrontani tudnak egy lovat. Tényleg szánalmas vagy :DDD
2015. febr. 16. 06:24
Miért, és ha neked lenne egy hat éves fiad, és autót vezetni akarna, akkor beiratnád egy autósiskolába? :-D Egy szánalmas bolond vagy! Most már tényleg vegyszerrel kéne irtani az ilyen hülyéket... Mindennek megvan a helye és az ideje, ezt megmagyarázni egy kölöknek meg igenis a szülői felelősség tárgykörébe tartozik.
2015. febr. 16. 11:51
Te most az autó vezetést és a lovaglást hasonlítod össze? Komolyan? Te normális vagy? Tudod egy lovardában van felügyelet is azon kivül hogy ég és föld a kettő között a különbség. A vezetésnél van korhatár a lovaglásnál nincs :) úristen de hülye vagy ez már durva
2015. febr. 16. 16:22
Az autósiskolában is van felügyelet. De egy hat éves éretlen az autóvezetésre. Éppen úgy, ahogy a lovaglásra is.
2015. febr. 16. 17:26
Kapcsolódó kérdések: