Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mikor érdemes elkezdeni a...

Mikor érdemes elkezdeni a lovaglást?

Figyelt kérdés

2015. jan. 25. 09:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
67%
48 százalékos !volt eddig a redőnygurtnis martingál? A 100 ezres lószállítás,az 50 ezres 1db verseny és a lónak soha nincs igaza,megkell törni dumád amióta regisztráltál.Most meg ez a hülyeséged ,komolyan olyan jókat nevetni a laikus,tudatlan válaszaidon.. Te sem lovagolsz az is fix csak idejársz játszani magadat.
2015. jan. 28. 13:25
 22/63 anonim ***** válasza:
Akkor most kérdezzem meg újra, hogy szerinted hány évesek azok a kölykök a videóban, amit linkeltem? Vagy nem is gyerekek igazából, hanem törpék? :D
2015. jan. 28. 15:06
 23/63 anonim ***** válasza:
27%
Mozart meg 8 évesen megírta az első szimfóniáját, na és? Mindenre lehet példát és ellenpéldát állítani, ez nem igazol semmit, ettől még általánosságban elmondható, hogy egy hat éves gyerekre nem lehet rábízni egy lovat, mert azt csak elrontani tudja. Egyszerűen fejletlen hozzá az elméje ahhoz, hogy szigorúan, következetesen és igazságosan bánjon vele, továbbá nincsenek meg a méretei és izmoereje ahhoz, hogy megfelelőképpen adja a segítségeket. (Megjegyzem ez jópár nagypofájú tinédzserről is elmondható.)
2015. jan. 28. 18:27
 24/63 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy szerintem sincs igazad, 48 százalékos.
2015. jan. 29. 08:35
 25/63 anonim ***** válasza:
0%
És mire alapozod ezen véleményedet? Tanultál-e pedagógiát, pszihológiát, napi szinten dolgozol-e hat éves gyerekekkel és/vagy lovakkal? Gondolom nem. Akkor most tulajdonképpen honnan is ered ez a megingathatatlanul szilárd meggyőződésed?
2015. jan. 29. 10:07
 26/63 A kérdező kommentje:

#25! (48%-os)

Hát akkor nagyon rosszul gondolod!

Pedagógiát és pszihológiát nem tanultam, de napi szinten van dolgom gyerekekkel (6 évessel is),és napi szinten van dolgom lovakkal.

Igazából már régóta lovagolok, csak kíváncsi voltam a véleményekre.

Erre is alapozom ezt a megingathatatlan és szilárd meggyőződésemet,és arra is, hogy abban a lovardában, ahová én járok, sok 6 éves gyerek jár lovagolni. Sőt vannak még fiatalabbak is! A 6 évesnél fiatalabbak tényleg úgy ülnek a lovon, mint egy krumplis zsák, de a 6 évesek már ügyesebbek. A lovaglás nem csak abból áll, hogy fizikailag elég erős vagy-e, mert ez annyit nem számít. Ugyanis (remélhetőleg)egy 6 éves gyerek alá nem egy olyan lovat tesznek, akin ez számít, hanem egy jó iskolalovat.

Ha valaki 6 évesen kezdi el a lovaglást, az több szempontból is jó!!!Például hozzá szokik a lovakhoz, és nem fog tőlük félni. Vagy hamarabb eljut valamilyen szintre. Vagy jobban beidegződnek neki a dolgok. Az ember gyerek korában tanul a legtöbbet. Ha 6 évesen jár lovagolni, akkor már teljesen beidegződnek neki dolgok. Pl. lópucolás, szerelés, kire milyen cucc kell, mi mire jó stb.

És ezek még csak azok az indokok voltak, amik most így elsőre eszembe jutottak. De ha nagyon-nagyon ragaszkodsz hozzá, elmélyedhetünk a témában. Nagyon szívesen megtanítok neked egy pár dolgot...

2015. jan. 29. 11:07
 27/63 anonim ***** válasza:
67%

48-as: ha a lovagláshoz (és főleg a tanulásához!) fizikai erő kell, alapjaiban van elcseszve a dolog.

Ha te jártas vagy a lovaglásban és a gyerekek tanításában, elmondanád nekem, hogy miért van fizikai erőre szükség a tanuláshoz?

(Egyébként annyira bírom, hogy ezen az oldalon semmiféle bizonyítékot nem fogadnak el egyesek. Ha belinkelnék egy ötéves kislányt, aki díjlovas programot lovagol, az is olyan lenne, mintha meg sem történt volna... :D)

2015. jan. 29. 13:30
 28/63 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell erőművésznek lennie a kölyöknek, de azért vannak bizonyos minimális követelmények. Például hogy a lába hosszabb legyen, mint a nyeregszárny, mert különben hogy a fenében ad bármilyen csizmasegítséget? Eh, de mit győzködök én 13 éves kisp*csákat itt, akik szerint 3 évesen kell lovagolni kezdeni, hogy 5 éves korára már díjlovas versenyeken indulhasson a delikvens. LOL, nektek elgurult a gyógyszeretek!
2015. jan. 30. 10:11
 29/63 anonim ***** válasza:
Menj már egy olyan témába amihez értesz is te madár. Ha ott az oktató nem cseszi el a lovat,nyilván felügyelet alatt zajlanak az oktatások,amíg csak futószáron tanulja az egyensúlyt meg a jármódokat nem is kell különösebb csizmahazsnálat meg nem is kell nagydíjat lovagolnia. De ez a barom nem érdemel több szót, legalábbis én nem vitatkozok olyannal ,aki nem tudja miről van szó.. Hidd el h qurva okos vagy közben meg egy laikus okostojás,aki egyszer összeszedett egy kupac lószart és máris "lovasember lett"..
2015. jan. 30. 10:47
 30/63 anonim ***** válasza:
66%

Én ismerek 6éves westernlovas kislányt aki sok 1-2 éve westernező felnőttet leköröz. Márpedig a westernt tipikusan ésszel és érzéssel kell csinálni, nem az a lényege hogy egy automata ló fejét jobbra-balra húzgáljuk.

Ettől függetlenül a nagy átlag nem elég érett szellemileg ahhoz ebben a korban, hogy megértse, mit miért csinál. Szerintem ebben a korban maximim ismerkedni kell a lovakkal meg futószáras gyakorlatokat csinálni, hogy kialakuljon az egyensúlyérzéke meg a jó ülése. Én 10éves kora körül engedném el szabadon, ha értelmes gyerek, ha nem különösebben akkor 12-14. Persze ugyanez igaz az angol stílusban lovaglókra is, mert azt sem ész nélkül kellene csinálni, ahogy sajnos nagyon sokan mégis csinálják :(

2015. jan. 30. 13:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!