Eltűnt a lovam! Mit tegyek?
Sziasztok!
Kb. 40 perce hívott a lovarda tulajdonosa, hogy a lovam konkrétan eltűnt.
Senki nem tud semmit, kamera nincs a lovardába.
Azt kell tudni, hogy a lovam bokszban van éjszakánként.
Ami mindenkinek fura, hogy a boksz ajtaján nincsen sérülés, rúgás nyomokat sem látnak.
Hívtam a rendőrséget, ők azt mondták, hogy az ellopás lehetőségét sem kéne kizárni, miután ezt meghallottam azt hittem elájulok.
Senkivel sem vagyok rosszban, miért akarták volna ellopni a lovam?
A lovardából semmi más nem tűnt el, ez talán még ijesztőbb.
Nagyon félek, mert a lovarda autópálya mellett van, és ha mégsem ellopták, hanem kiszökött, akkor mi lett vele.
Szerencsére a korlátozások miatt nincs senki az utcán, úgyhogy elég észrevehető egy szürke-almásderes, kb. 173 cm-es ló.
(Valószínűleg kb. 4 óra körül tűnhetett el, mert a lovász akkor hallott egy ilyen csattanás féle hangot, de nem ment ki, nem is értem, hogy miért.)
A Repülőtéri út mellett van a lovarda, Budaörsön.
Ha valaki esetleg tud valamit kérem itt írjon, vagy ha tud valami tanácsot azt is nagyon megköszönném! :)
Egyébként valóban előfordulhat hogy "táplálkozási" célból loptak a kisebbségiek.
Nemrég volt egy (nagyobb hírverést kapott) eset hogy egy pávát loptak és kopasztottak meg. Kb 1kg hús jöhetett le róla.
Miközben a páva értéke akkora volt hogy 80kg húst lehetett volna venni az árából...
Chipelni szokták, nem tudom kötelezően -e mint a kutyáknál.
(Ha nem kötelező akkor is erősen ajánlott.)
Régebben billogozták a lovakat is mint a teheneket.
Még korábban beégettek emblémát.
(Na ezt nem véletlen tiltották meg, egyetértek a tiltásával.)
Továbbá ahogy a gazdaságban egyre inkább válságot, munkanélküliséget és nehézségeket okoz a járványhelyzet úgy fognak megszaporodni a lopások.
(A kijárási tilalom nem feltétlenül hátráltatja a dolgot, ha nincs az utcán erős rendőri jelenlét közben akkor még segítheti is a lopásokat és egyéb bűncselekményeket!)
53-as igen a lovakba is kötelező a chip.
Remélem kérdező volt bértartási szerződésed a lovardával, mert ha lopás történt az az ő felelősségük! Szóval én egy ügyvédet is kerítenék a helyedben. Magyar Lovas közösség facebook csopit ajánlom több ezer tag van, illetve adás-vételi csoportokat is, hátha látott valaki valamit.
Egy zárt boxból nem tűnik el csak úgy egy ló, szóval tuti emberi kéznek kellett benne lennie. Ha a lovarda tulaja nem is, de a lovász sáros LEHET, nem biztos hogy az, bár azért a legtöbb lovarda zárt terület vagy van kutya, vagy valami ami jelez, szóval nem lehet oda csak úgy besétálni vagy beállni kocsival.
Majd ha lesznek fejlemények, akkor írd meg.
Most értünk vissza a lovardába, az erdőben nincs semmi.
Nem, nem, félreértitek, a lovarda tulaja hívott, hogy eltűnt, miután őt értesítette a lovász.
Én egyből mondtam, hogy majd én hívom a rendőrséget.
A lovász jelenleg a rendőrségen van, kihallgatáson, azt mondták a rendőrök, hogy hazugságvizsgálatot is elfognak rendelni, ha nem történik semmi.
A lovamban van chip, sütés nincs, mert 4 éves, akkor már nem volt “divat” a süttetés.
Egyenlőre annyit tudunk, hogy nem lószállítóval vitték el, mert jellegzetes utánfutó nyom nincs a talajon, de cipő nyom se a ló patája mellett, tehát felült rá (?!), elég fura, kantár nélkül, bár azt is eltudom képzelni, hogy vitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!