Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Babakocsitól eltörhet a kutya...

Babakocsitól eltörhet a kutya lába? Annyira kamunak tűnik nekem.

Figyelt kérdés

Sétáltunk babakocsival ők jöttek szembe és nem húzta arréb a kutyát véletlenül átmentem a mancsán. Ez kb 2-3napja volt. Ma lejött hozzánk a hapsi.hogy én eltörtem a kutya lábát és fizessem ki az orvost.

Ilyen van?

Kötelezhetnek erre?

2018. máj. 8. 17:14
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, tejesen igazad van. De hát mit vársz? Az èletben semmi mást az ilyen nem ér el, csak hogy pottyant, tiszta mennybemenetelt jelent számára a purgyé!
2018. máj. 9. 09:24
 42/60 anonim ***** válasza:
17%
Elõzõ két válaszolóhoz csatlakozom. A költségeknek meg nem a felét, az egészet neked kéne kifizetned.
2018. máj. 9. 09:39
 43/60 A kérdező kommentje:

40-es azt várom,hogy ne engedje ránk a kutyáját.Teljesen az út szélén jöttünk,ahogy írtam is én a sáros fűre tudtam volna kitérni neki meg ott volt még a járda 3/4-e.

Tehát egyáltalán nem érzem magam hibásnak és nem is szeretnék fizetni.

2018. máj. 9. 09:44
 44/60 A kérdező kommentje:

És ne magatokból/édesanyátokból/páritokból induljatok ki,hogy nekik annyi az életük,hogy "pottyant" pár gyereket és felneveli. Szerencsére nem ez az elfogadott norma

De ahhogy ezt leírtad mondd el édesanyádnak. Biztos örülni fog,hogy ilyennek látod

2018. máj. 9. 09:48
 45/60 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Ne fizess !

2018. máj. 9. 11:41
 46/60 anonim ***** válasza:
66%

Mond meg, hogy pereljen be és akkor megvizsgálják az esetet. így látatlanba sokat nem lehet mondani. Alapvetően a póráz önmagában nem elegendő arra, hogy a kutyát kontrollálni tudja (főleg ma divatos flexi pórázok esetén). Részletesen ld. pl. ezen az oldalon leírva: [link]

Nem azt írja a jogszabály, hogy "póráz kötelező" hanem úgy fogalmaz: "Szabálysértést követ el, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre vagy kóborolni hagyja." a fent hivatkozott oldalon levezetik, hogy "Felügyelet nélkül van a kutya, ha gazdája nincs olyan helyzetben, hogy a kutyát visszatarthassa," Azaz ha a kutya képes egy járdán úgy bekerülni a bicikliző gyereked, a babakocsi és a gazdája közé, hogy te véletlenül el tud ütni a babakocsival az a kutya nincs "felügyelet alatt" (ld. idézet a gazda nincs olyan helyzetben, hogy a kutyát visszatarthassa). Eleve a kutya olyan helyen volt ahol nem lenne szabad lennie. Nyilván neked is figyelned kell a babakocsival (de azért lássuk be egy babakocsi maximális sebessége és egy kutya maximális sebessége között van egy kis különbség, és itt a kutya lesz a gyorsabb, és a kutya manőverező képessége is jobb mint egy babakocsié). Eleve fura az, hogy egy kutya nem érzi veszélyesnek a babakocsi kerekét meg egyáltalán egy közelítő babakocsit, a legtöbb kutya ösztönösen kitér ezen eszközök elöl (jó van néhány idióta kutya amelyik nem, de azok nemlesznek hosszú életűek mert azok beszaladnak az autóbusz elé is). Eleve egy ilyen helyzetben (és ha jól értelmeztem szembe találkozás volt) mindkét félnek kellő gondossággal kell eljárnia, félre húzódni, hogy eltudjon a kutya is és a babakocsis is. És ilyenkor a gyerekdre is kéne figyelned akit meg neked kéne az irányításod alatt tartani (vagy ha nem tudod akkor nem engeded biciklizni előtted).

2018. máj. 9. 12:25
 47/60 anonim ***** válasza:
70%

A válasz: eltudja törni a mancsát

Innentől kezdve ez a kettotok harca a gazdival. Esetleg próbáljátok meg emberi módon megbeszélni. :)

2018. máj. 9. 14:48
 48/60 anonim ***** válasza:
46%

Igen, eltörheti így a lábát a kutya, de könnyen lehet, hogy az a szerencsétlen akinek áthajtottál a lábán nem szenvedett törést. Könnyen megtudhattad volna, ha egyszerűen megnézed a papírt amit a gazda vitt neked, valószínűleg egy orvosi lelet volt, aminek birtokában bizony perelhet és jogosan.

Mellesleg tiszta gáz ez, hogy szegény babakocsisok meg gyerekesek az áldozatok mindig. Ja belegondoltunk a helyzetedbe, de amúgy meg is állhattatok volna, és megvárhattátok volna, míg elhaladnak. Akkor nem kell senkinek senkit kerülgetni. Ha meg tudod, hogy a gyereked fél a kutyáktól, miért előtted biciklizett, miért nem melletted, vagy amikor láttad, hogy jön egy kutya, miért nem szóltál neki, hogy álljon meg egy pillanatra?

Képzeld, nekem sport kutyám van, aktívan versenyzünk, egy ilyen baleset miatt egy csomó versenyből kiesnénk, plusz a kutya kondija is teljesen visszafejlődne. Még szép, hogy legalább arra kérnélek, hogy fizesd a kezelés felét.

2018. máj. 9. 15:14
 49/60 anonim ***** válasza:
59%

Persze, mert olyan könnyű két gyerek mellett még egy idegen kutyát is szemmel tartani😀

Még véletlenül sem a kutyásnak kellett volna féken tartani a saját kiskedvencét.

A kérdezőről meg mindjárt kiderül, hogy maga a megtestesült gonosz, mert a saját gyereke testi épségét nézte egy random oda közéjük kerülő kutya helyett. Hát én sem nézném, nekem a gyerekem az első, nem viszem számára veszélyes helyzetekbe. Ha a kutyásnak fontos az eb, tartsa ő is szem előtt a kutyáját, mert ő a felelős érte, senki más. Ha volt bátorsága oda engedni a kutyát egy idegenhez, akkor ez van. Nem tudom egyébként milyen fizikummal rendelkezik az, akinek erre az lett volna a megoldás, hogy az anyuka babakocsival, 2 gyerekkel együtt gyorsabban menjen el az állattól, mint ahogy egy kutya tud szaladni. 😀

2018. máj. 9. 15:49
 50/60 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy: nem engedte oda, pórázon volt. A kutyáknnem hülyék, a kisgyerekek viszont annál inkább. Valószínű ez a sztori ferdítés. Sokkal valószínűbb, hogy a kis tanker, es a minitankert toló mamatank simán átbuldózerolt a kutyán. Ennyi.
2018. máj. 9. 16:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!