Babakocsitól eltörhet a kutya lába? Annyira kamunak tűnik nekem.
Sétáltunk babakocsival ők jöttek szembe és nem húzta arréb a kutyát véletlenül átmentem a mancsán. Ez kb 2-3napja volt. Ma lejött hozzánk a hapsi.hogy én eltörtem a kutya lábát és fizessem ki az orvost.
Ilyen van?
Kötelezhetnek erre?
El. Vagy nem. Vagy "csak" roncsolódhat a mancs. Nem sok állatorvos válaszol itt, de még ő sem tudná látatlanban.
Mutatott papírt a "hapsi", leírásod alapján. Miért nem olvastad el mi volt ráírva?
Pereljen a gazda. Nem akarattal ütötted el a kutyát.
El nem tudom képzelni, hogy az én kutyám csak egy orrnyira is a közelébe kerüljön egy babakocsinak. Magától kerüli, pórázon,ha egynek is a közelébe kerülünk.
Ne fizess egy fillért sem.
Kedves 28 as.
Egy kisgyerek ha nincs nagyobb kutya kozelében állandóan természetes hogy megilyed tőle hisz jóvak nagyobb nála.
Ha te összefutnál egy nyugodtan sétáló nagymacskával te mit csinálnál. Szerintem azért picit megilyednél. Na most ezt mézd egy kisgyerek szemével aki lehet nem mindennap találkozim nagy kutyával. Attól még szeretheti őket ha elsőre picit megilyedt.
A kérdésee a válasz: csak akkor hidj a hapsinak ha látod a kutyát és a papírra irtakat is
Oké. És hogy bizonyítja be,hogy 1én voltamvoltam,2 attól tört el a lába.
Én tovabbra is azt mondom ennyitől nem tud eltörni.
#26 vagyok
1. A kérdező gyerekei közé lett engedve a kutya, ami eleve elfogadhatatlan...
2. Ha a babakocsi el tudna törni egy csontot, minden anyukának be lenne gipszelve a lába.
3. 2 kutyám van, ők sem közelíthetnek a gyerekhez az engedélyem nélkül, pedig mind a kettő szereti a babát, akkor majd pont egy idegen állatnak örülnék
4. Pont lesz**om (és valószínűleg a többi anyuka is), hogy a gazdi szerint barátságos, mert az én esetem is mutatja,, hogy a legtöbb embert rohadtul nem érdekel a kutyája. Fogadjátok el, én is magam mellé hívom a sajátomat, ha gyereket látok, mert ez a normális. Együtt élünk, mindenkinek figyelembe kellene vennie.
Ez attól függ, hogy milyen nehéz volt az a babakocsi és mekkora a kutya, illetve hogy ment át a lábán, mi történt pontosan.
Én simán el tudom képzelni, hogy ahogy ráment a mancsára a kocsi, nyilván fájt neki és el akarta rántani, de mondjuk nem tudta mert beszorult, és ennél a mozdulatnál tört el a lába, illetve valamelyik csontja. Ez nem irreális.
Az viszont igen, hogy veled akarja kifizettetni a tulaj. Miért engedte, hogy bemenjen elétek a kutyája? Ez olyan, mintha én felháborodnék, hogy miért ütik el a kutyámat, ha hagyom neki hogy az út közepén sétáljon.
Igen, eltörhet. A te ujjaid is eltörhetnek, ha áthajt rajta egy gyerekkel együtt cirka 8-10 kilós akármilyen kerék, a kutya ujjcsontjai pedig sokkal kisebbek, érzékenyebbek.
És igen, kötelezhetnek is arra, hogy beszállj az orvosi költségekbe, bár nyilván nem feltétlenül éri meg a kutyagazdának sem a hercehurcát meg a plusz költségeket a jogi úton való érvényesítés.
Magánvélemény: baromi szánalmas ez a felelősséghárítás. Nyilván nem te vagy egyedül a hibás, de ez a tutikamu rinya nagyon gáz. A költségek felét illene kifizetni.
Szintén magánvélemény, kommentekre reagálva: agyam eldobom, hogy a babakocsisoknak mindent lehet. Oké, hogy én könnyebben mozgok, de az, hogy valaki elhullajtott egy-két gyereket, még nem jogosítja fel arra, hogy kizárólagosan használja a járdát. Igenis neki is kell kerülni, ha látszik, hogy nem férünk el. Másrészt ha tudom, hogy fél a gyerekem a kutyától, akkor nekem kell kikerülni a kutyát gyerekestül, tetszik vagy sem, a gyerekre nincs ráírva, hogy mit fog reagálni. A kutya pórázon volt, ezen kívül mit várunk? Ölbe sétáltasson a gazdi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!