Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Babakocsitól eltörhet a kutya...

Babakocsitól eltörhet a kutya lába? Annyira kamunak tűnik nekem.

Figyelt kérdés

Sétáltunk babakocsival ők jöttek szembe és nem húzta arréb a kutyát véletlenül átmentem a mancsán. Ez kb 2-3napja volt. Ma lejött hozzánk a hapsi.hogy én eltörtem a kutya lábát és fizessem ki az orvost.

Ilyen van?

Kötelezhetnek erre?

2018. máj. 8. 17:14
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem is kamu.
2018. máj. 8. 17:59
 12/60 anonim ***** válasza:
29%

8-as vagyok.

Tisztázzunk valamit. Az itteni válaszolók nagy része kényszeres állatimádó, tehát pártatlan, objektív válaszokra ne is számíts.

A kérdésed az, hogy kötelezhetnek-e az orvosi költségek megtérítésére.

Nem.

Ahhoz kártérítési pert kéne indítania és

1, beszélnie egy ügyvéddel, aki nem röhögi ki

2, illetéket és ügyvédi költséget fizetni

3,perben bíróság előtt bizonyítani, hogy a te magatartásod (tehát a babakocsival való közlekedésed) jogellenes és felróható volt a baleset bekövetkezése szempontjából

4, viszont már most mondom, hogy mivel te is rendelkezel tanúval és ő is, egy bíróság sem fogja kétséget kizáróan megállapítani a te felelősségedet.

Magyarán nem kell aggódnod, nem lesz ebből semmi.

2018. máj. 8. 17:59
 13/60 anonim ***** válasza:
68%
Én kutyabarát vagyok, de azért nem kell így nekiesni a kérdezőnek. Nyílván baleset történt nem szándékosan ment át a kutya lábán. A gazdának is könnyebb arrébb húzni a kutyát, mint babakocsival kerülgetni az ebet. Ebben az esetben én alapból a másik oldalamra húztam volna a kutyát, ezért gondolom a gazda se figyelt. Nem kell ennyire elvakultnak lenni a kutyásoknak sem, nem kell rögtön állatkínzózni, "pestizni". Kérdező, én a helyedben a felét kifizetném a számlának a békesség kedvéért.
2018. máj. 8. 18:04
 14/60 anonim ***** válasza:
37%

#5-ös voltam.

Ahogy azt a talán 12-es válaszoló leírta, gondolom tényleg kellene kártérítési pert indítania és nyernie ahhoz, hogy kötelezzenek téged az orvosi költségek kifizetésére. Gondolom nem fog pereskedni a gazdi. Szóval nyugodtan hajtsd álomra a fejed, hiszen ki nem tojja le, hogy esetleg tényleg eltörted a kutya lábát.

Nem voltam ott, nem tudom, hogy mi történt. De egy dolog biztos. Nekem nem lenne nyugodt a lekiismeretem, ha nem járnék utána az ügynek. És ha tényleg kárt okoztam, vállalnám a felelősséget. Akkor is, ha nem kötelezhetnek fizetésre.

De nyilván nem vagyunk egyformák.

2018. máj. 8. 18:08
 15/60 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem kamuzik a kutyás.

Ez az én észrevételem: Amikor én a járdán megyek, azt veszem észre, hogy nem a babakocsisok, hanem inkább a kutyások jelentenek rám, illetve más emberekre veszélyt.

Nem egyszer történt, hogy miközben én sétálok, a 40 kilós gyereket odarántja hozzám a 70-80 kilós kíváncsi, szaglászó és agresszívnek tűnő kutyája, s gyakran tapasztalom, hogy az állat kirohan az úttestre, nem törődve a közlekedő autókkal. Sok gazda szájkosár és póráz nélkül sétáltatja nyilvános területeken a kutyáit, ami szintén balesetveszélyes.

Persze, nem akarok általánosítani, csak azért néhány kutyatartónak érdemes lenne magába néznie, s nem kell minden olyan embert leugatni, aki esetleg ellenkezik egy kutyással.

2018. máj. 8. 18:11
 16/60 anonim ***** válasza:
31%
Hogy lesznek az ilyen fanatikus kutyaimádók ?Elhidegülnek az emberektől vagy valami trauma ?
2018. máj. 8. 18:16
 17/60 anonim ***** válasza:
29%

"Amikor én a járdán megyek, azt veszem észre, hogy nem a babakocsisok, hanem inkább a kutyások jelentenek rám, illetve más emberekre veszélyt."

Egyébként igen :D Nem hiába van a polgári törvénykönyvben külön fejezet az állattartással okozott kárnak (és nem a babakocsival okozott károknak),rengeteg a felelőtlen kutyatartó és ez csak egyre rosszabb lesz.

2018. máj. 8. 18:20
 18/60 anonim ***** válasza:
42%

Valóban kamu a kérdés! Kitaláció, provokatív!

Én mindenesetre jelentettem, remélem gyorsan törlik!

2018. máj. 8. 18:23
 19/60 anonim ***** válasza:
65%

Már sorry, én is kutyabarát vagyok. De basszus, itt a többség komolyan úgy gondolja, hogy a babakocsis anyukának kellett volna a kutyát kikerülnie? Tényleg ilyen világot élünk???

Még ha egyedül vagyok, akkor is félreállok babakocsiban, biciklit toló, vagy járókeretes öreg néninek, azon nemes egyszerű okból, hogy én mozgok könnyebben!

És a gazdi felelőssége? Vagy ő nem felelős a kutyájáért? Nem könnyebben húzódik vele félre?

2018. máj. 8. 18:27
 20/60 anonim ***** válasza:
62%
Igaza van a 19-esnek, nem értem a gazdit, a közlekedés udvarias módját biztos vagyok benne, hogy a kutyaiskolákban is tanítják. Amúgy én is szeretem a kutyákat, de ez a gazdi nagyon nem normális.
2018. máj. 8. 18:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!