Babakocsitól eltörhet a kutya lába? Annyira kamunak tűnik nekem.
Sétáltunk babakocsival ők jöttek szembe és nem húzta arréb a kutyát véletlenül átmentem a mancsán. Ez kb 2-3napja volt. Ma lejött hozzánk a hapsi.hogy én eltörtem a kutya lábát és fizessem ki az orvost.
Ilyen van?
Kötelezhetnek erre?
8-as vagyok.
Tisztázzunk valamit. Az itteni válaszolók nagy része kényszeres állatimádó, tehát pártatlan, objektív válaszokra ne is számíts.
A kérdésed az, hogy kötelezhetnek-e az orvosi költségek megtérítésére.
Nem.
Ahhoz kártérítési pert kéne indítania és
1, beszélnie egy ügyvéddel, aki nem röhögi ki
2, illetéket és ügyvédi költséget fizetni
3,perben bíróság előtt bizonyítani, hogy a te magatartásod (tehát a babakocsival való közlekedésed) jogellenes és felróható volt a baleset bekövetkezése szempontjából
4, viszont már most mondom, hogy mivel te is rendelkezel tanúval és ő is, egy bíróság sem fogja kétséget kizáróan megállapítani a te felelősségedet.
Magyarán nem kell aggódnod, nem lesz ebből semmi.
#5-ös voltam.
Ahogy azt a talán 12-es válaszoló leírta, gondolom tényleg kellene kártérítési pert indítania és nyernie ahhoz, hogy kötelezzenek téged az orvosi költségek kifizetésére. Gondolom nem fog pereskedni a gazdi. Szóval nyugodtan hajtsd álomra a fejed, hiszen ki nem tojja le, hogy esetleg tényleg eltörted a kutya lábát.
Nem voltam ott, nem tudom, hogy mi történt. De egy dolog biztos. Nekem nem lenne nyugodt a lekiismeretem, ha nem járnék utána az ügynek. És ha tényleg kárt okoztam, vállalnám a felelősséget. Akkor is, ha nem kötelezhetnek fizetésre.
De nyilván nem vagyunk egyformák.
Szerintem kamuzik a kutyás.
Ez az én észrevételem: Amikor én a járdán megyek, azt veszem észre, hogy nem a babakocsisok, hanem inkább a kutyások jelentenek rám, illetve más emberekre veszélyt.
Nem egyszer történt, hogy miközben én sétálok, a 40 kilós gyereket odarántja hozzám a 70-80 kilós kíváncsi, szaglászó és agresszívnek tűnő kutyája, s gyakran tapasztalom, hogy az állat kirohan az úttestre, nem törődve a közlekedő autókkal. Sok gazda szájkosár és póráz nélkül sétáltatja nyilvános területeken a kutyáit, ami szintén balesetveszélyes.
Persze, nem akarok általánosítani, csak azért néhány kutyatartónak érdemes lenne magába néznie, s nem kell minden olyan embert leugatni, aki esetleg ellenkezik egy kutyással.
"Amikor én a járdán megyek, azt veszem észre, hogy nem a babakocsisok, hanem inkább a kutyások jelentenek rám, illetve más emberekre veszélyt."
Egyébként igen :D Nem hiába van a polgári törvénykönyvben külön fejezet az állattartással okozott kárnak (és nem a babakocsival okozott károknak),rengeteg a felelőtlen kutyatartó és ez csak egyre rosszabb lesz.
Valóban kamu a kérdés! Kitaláció, provokatív!
Én mindenesetre jelentettem, remélem gyorsan törlik!
Már sorry, én is kutyabarát vagyok. De basszus, itt a többség komolyan úgy gondolja, hogy a babakocsis anyukának kellett volna a kutyát kikerülnie? Tényleg ilyen világot élünk???
Még ha egyedül vagyok, akkor is félreállok babakocsiban, biciklit toló, vagy járókeretes öreg néninek, azon nemes egyszerű okból, hogy én mozgok könnyebben!
És a gazdi felelőssége? Vagy ő nem felelős a kutyájáért? Nem könnyebben húzódik vele félre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!